Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" pirmās uzvaras Rikjardo sola 2020. gadā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" pirmās uzvaras Rikjardo sola 2020. gadā
Daniels Rikjardo
Foto: AFP/Scanpix

Danielam Rikjardo nākamgad "Renault" sastāvā nebūs izredžu uzvarēt sacīkstēs, bet vienības boss Sirils Abitebouls apsolījis austrāliešu pilotam iespēju īstenot sapni un dot iespēju cīnīties par F1 pasaules čempiona titulu, ja vien viņš saglabās uzticību komandai līdz 2021. gadam.

Paziņojot par aiziešanu no "Red Bull" komandas šī gada izskaņā un pievienošanos "Renault" rūpnīcas komandai, Rikjardo alkst pārmaiņas. Lai gan "Red Bull" vienība viņam devusi iespēju pacīnīties par uzvarām, pēdējos gados šī komanda nav bijusi spējīga iesaistīties cīņā par pirmo vietu čempionāta kopvērtējumā. Nākamgad "Red Bull" izmantos "Honda" dzinējus un tas rada vēl lielāku neziņu par komandas potenciālu.

"Esam pārdevuši viņam mērķi cīnīties par titulu 2021. gadā," intervijā "Auto Hebdo" izteicies Abitebouls. "Pirmās uzvaras viņš, cerams, varētu izcīnīt 2020. gadā, bet ne ātrāk. Tāpat esam pārdevuši viņam lomu būt kam vairāk par vienkārši sacīkšu braucēji - Daniels būs viens no tiem, kas veido šo komandu."

Kopš atgriešanās F1 pasaules čempionātā "Renault" vēl nav izdevies tikt pie pjedestāliem, tomēr šogad tā nostiprinājusies kopvērtējumā kā ceturtā ātrākā komanda.

"Daniela pievienošanās paātrinās mūsu pakaļdzīšanos vadošajām komandām," atzīst Abitebouls. "Viņa talants un harisma ir liels bonuss mūsu komandai. Mums ir jāatmaksā viņam par šo uzticību ar iespējami labāko mašīnu."

"Renault" sastāvā nākamgad turpinās startēt arī Niko Hilkenbergs, kurš jau ilgus gadus vēlējies tikt pie iespējas cīnīties par titulu, tomēr tas nekad tā arī nav īstenojies. Šobrīd gan viņam, gan Rikjardo ir 29 gadi. Abitebouls cer, ka arī Hilkenbergs tuvāko gadu laikā komandu nepametīs.

Izmantotie resursi:
gpfans.net

     [+] [-]

, 2018-08-15 20:10, pirms 6 gadiem
neticu ,ka 1,5 sekundes spēs sadeldēt līdz 2020.gada sezonai Renault komanda no lielajiem dūžiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-15 21:20, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: neticu ,ka 1,5 sekundes spēs sadeldēt līdz 2020.gada sezonai Renault komanda no lielajiem dūžiem
Atceries, ka dzineja zinja vina neatpaliek no red bull shobrid, atliek tikt gala ar shasiju, ko liela rupnica ari izdaris.

     [+] [-]

, 2018-08-16 09:44, pirms 6 gadiem
kungs rakstīja: Atceries, ka dzineja zinja vina neatpaliek no red bull shobrid, atliek tikt gala ar shasiju, ko liela rupnica ari izdaris.
un citas komandas neko nedara ar šasiju?
drīzāk ir cits jautājums - vai pēc 2021.gada lielie taisīs savu čempionātu, kur cīnīsies pēc saviem noteikumiem GP1 čempionātā (nosaukums pieder Eklstonam), tāpēc F1 apvienosies ar F2, vai arī liberty un FIA tomēr pārdomās un atļaus šī brīža nosacījumus.
Vienreiz FIA un liberty smagi aplauzās, kad ieviesa kvalifikāciju, kurā neviens nebrauca un skatītāji visus izsvilpa. Vienreiz arī Eklstons aplauzās, ka komandas nodibināja GP1 un jau publicēja pirmās sezonas kalendāru, tādejādi pārslēdz konkordes līgumu pēc komandu vēlmēm nevis savām un FIA iegribām.
Līdz ar to, neticu, ka Renault kaut ko varēs likt pretī Mercedes, Ferrari un RedBull. Ja vēl McLaren beigs muļķoties, un Mercedes un Ferrari būs pilnvērtīgas meitas komandas, kā tas ir tagad RedBull, tad būs kā būs.