Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

200 spēles NHL aizvadījušais Postma pievienojas "Ak Bars"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

200 spēles NHL aizvadījušais Postma pievienojas "Ak Bars"
Pols Postma pret Andreju Loktionovu
Foto: Reuters/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Kazaņas "Ak Bars" šodien paziņoja, ka panākta vienošanās par līgumu uz vienu sezonu ar 29 gadus veco kanādiešu aizsargu Polu Postmu.

Pagājušajā sezonā Pols Postma aizvadīja 14 spēles Nacionālās hokeja līgas kluba Bostonas "Bruins" rindās, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli. Tāpat viņš 13 mačus aizvadīja fārmklubā, izceļoties ar deviņiem punktiem. Kopumā NHL laukumos kanādietis ir devies 204 spēlēs, izceļoties ar deviņiem vārtiem un 34 punktiem.

Viņa profesionālā karjera sākās ar divām sezonām Amerikas Hokeja līgas klubā Čikāgas "Wolves" – abās sezonās viņš bija Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas komandas biedrs – un vienu maču Atlantas "Thrashers" sastāvā. Pēcāk komanda pārcēlās uz Vinipegu un kļuva par "Jets", un tolaik Postmam izdevās nostiprināties sastāvā.

Stabilākā aizsarga sezona bija 2016./17. gadā, kad viņš devās laukumā 65 regulārā čempionāta spēlēs, gūstot vienus vārtus un pievienojot 13 rezultatīvas piespēles. Pirms tam Postma tikai vienu reizi bija pārsniedzis 40 spēļu robežu vienā sezonā.

Starp Kazaņas "Ak Bars" aizsargiem Postma kļuvis par pirmo leģionāru, bet uzbrukumā ir četri – kanādieši Džastins Azevedu (nav spēlējis NHL) un Robs Klinkhammers (193 spēles NHL), zviedrs Antons Landers (215) un čehs Jirži Sekāčs (108). Toties Azevedu kļuva par galveno varoni "Ak Bars" ceļā pretim Gagarina kausam – viņš kļuva par izslēgšanas spēļu rezultatīvāko hokejistu un MVP.

Izmantotie resursi:
https://www.ak-bars.ru/news/16010.html

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja