Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Ūdenspolo turnīrā zināmi ceturtdaļfinālisti

Juris Miņins
Juris Miņins

Ūdenspolo turnīrā zināmi ceturtdaļfinālisti
Foto: Sipa USA/Scanpix

Riodeženeiro olimpiskajā vīru ūdenspolo turnīrā ir kļuvušas zināmas tās komandas, kas turpinās cīņu par medaļām, viņu vidū ir arī Brazīlijas valstsvienība.

Vīru ūdenspolo turnīrā neiztika bez negaidītiem rezultātiem, taču grupu turnīram noslēdzoties, visas favorītkomandas ir tikušas tālāk, tiesa, iespējams, ne tādā secībā kādā bija prognozēts.

Interesanta situācija izveidojās A grupā, kur pirmo vietu ieņēma Ungārija, kas piecos mačos bija izcīnījusi vien divas uzvaras, taču tāpat viņu kontā bija trīs neizšķirti, kas viņiem ļāva apsteigt trīs pārējās grupas komandas, kuras visas izcīnīja sešus punktus (ungāriem bija septiņi).

Otrajā vietā grupā ierindojās Grieķija, bet trešo vietu ieņēma Brazīlija, kas ir neliels pārsteigums, ja ņem vērā, ka aiz viņiem turnīra tabulā palika spēcīgā Serbijas izlase.

B grupas uzvarētājiem, Spānijas izlase, arī bija septiņi punkti, bet viņu tuvākajiem sekotājiem, horvātiem un itāļiem – pa sešiem, kamēr ceturtajā vietā esošajiem melnkalniešiem izdevās kvalificēties ceturtdaļfinālam ar pieciem nopelnītajiem punktiem. Jāpiebilst, ka Horvātija pēdējā spēlē piekāpās pēdējā vietā esošajai Francijai, kas viņiem liedza triumfēt grupā

Ārpus izslēgšanas mačiem palika Austrālija, Japāna, ASV un Francija.

Līdz ar to ir noskaidrojušies ceturtdaļfinālistu pāri. Ungāri spēlēs pret Melnkalni, iepriekšējās olimpiādes uzvarētāji horvāti mēģinās pārspēt mājniekus, brazīļus, bet kaimiņu duelī par vietu ceturtdaļfinālā tiksies Itālija un Grieķija. Pēdējā spēlē spēkiem mērosies Serbija un Spānija.

Vīru ūdenspolo turnīra ceturtdaļfināli ir paredzēti rītdien, bet pusfināli un fināls norisināsies, attiecīgi, 16. un 21. augustā.

Atgādināsim, ka šodien ūdenspolo turnīrā tiks aizvadīti ceturtdaļfināli sieviešu čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.rio2016.com/en/water-polo