Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: no NHL diskvalificētais Voinovs spēlēs pie Hārtlija "Avangard" sastāvā

Rolands Eliņš

Oficiāli: no NHL diskvalificētais Voinovs spēlēs pie Hārtlija "Avangard" sastāvā
Vjačeslavs Voinovs. Foto: Reuters/Scanpix

KHL klubs Omskas „Avangard” oficiāli apstiprinājis vienas sezonas līguma noslēgšanu ar divkārtējo Stenlija kausa ieguvēju Vjačeslavu Voinovu, kurš 2019./20. gada sezonā ir diskvalificēts no NHL.

„Pieredze, meistarība, uzticamība un rezultativitāte – tās ir īpašības, ar kurām hokeja līdzjutējiem pazīstams Vjačeslavs Voinovs,” kluba paziņojumā citēts „Avangard” prezidents Maksims Sušinskis. „Šajā gadījumā vēl jāpievieno Vjačesvala milzīgā motivācija pierādīt visiem un pašam sev, uz ko viņš ir spējīgs, spēlējot augstākā līmeņa klubā. Mēs ticam Vjačeslavam un gaidām no viņa līdera cienīgu spēli.”

29 gadus vecais Voinovs krievu medijos tiek raksturots kā viens no šobrīd spēcīgākajiem Krievijas aizsargiem, un viņa nonākšana Omskas komandā tiek uzskatīta par lielu „Avangard” ieguvumu. „Avangard” aizvadītajā sezonā ar Latvijas izlases galveno treneri Bobu Hārtliju priekšgalā iekļuva Gagarina kausa finālā, kur pārliecinoši piekāpās CSKA.

Voinovs iepriekš spēlēja Sanktpēterburgas SKA rindās, kur trīs sezonās no 2015. līdz 2018. gadam sakrāja 67 punktus 110 spēlēs, bet iepriekšējo sezonu izlaida pilnībā. Pirms tam viņš vairākas sezonas aizvadīja Ziemeļamerikā, kopā ar Losandželosas „Kings” divreiz iegūstot Stenlija kausu, taču bija spiests atstāt komandu, kad 2014. gada rudenī viņam tika celtas apsūdzības par dzīvesbiedres piekaušanu. Voinovs nosēdēja cietumā 90 dienas un pēc tam, negaidot deportācijas no ASV lietas attīstību, atgriezās Krievijā.

Šobrīd Voinovs ir tiesīgs atgriezties ASV, taču ne Nacionālajā hokeja līgā, kas viņu sākotnēji diskvalificēja uz visu 2019./20. gada sezonu. Apelācijā soda apmērs tika samazināts līdz pussezonai, taču „Kings” komanda, kurai joprojām pieder tiesības uz Voinova līgumu, paziņojusi, ka neplāno piedāvāt Voinovam atgriezties komandā.

Voinovs pirms gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ieguva zeltu kopā ar Krievijas izlasi, kas startēja kā „Olimpisko atlētu no Krievijas” komanda, un viņš tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

Izmantotie resursi:
https://www.hawk.ru/news/35484/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-07-15 18:46, pirms 5 gadiem
maza teikshana vinam krievijaa

  +1 [+] [-]

, 2019-07-15 19:31, pirms 5 gadiem
AKCENTS. Piekāva sievu/arī krievieti/.Tika pie naudas.Droši vien bija pelnījusi/varbūt šmigā nožāvās/.Ne velti krieviem ir teiciens-ģevušku iz ģerevņi možno vivestji,no ģerevņu iz ģevuški ņet.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-15 19:38, pirms 5 gadiem
AR šādu sastāvu kauss ir jāņem

  +2 [+] [-]

, 2019-07-15 19:46, pirms 5 gadiem
arnis30 rakstīja: AKCENTS. Piekāva sievu/arī krievieti/.Tika pie naudas.Droši vien bija pelnījusi/varbūt šmigā nožāvās/.Ne velti krieviem ir teiciens-ģevušku iz ģerevņi možno vivestji,no ģerevņu iz ģevuški ņet.
Izcils komentārs, apsveicu.

     [+] [-]

, 2019-07-15 21:48, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Hārtlijs visādus musarus vāc, ar tādu komplektāciju pat finālā netiks. Izskatās, ka kolhozā arī treneri regresē
Divkārtējais Stenlija ieguvējs?