Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Everton" pārbaudes spēlē uzvar ar 22:0, Bufonam nepatīkama debija PSG

Rolands Eliņš

"Everton" pārbaudes spēlē uzvar ar 22:0, Bufonam nepatīkama debija PSG
Foto: FC Everton

Starpsezonas pārbaudes spēļu ciklu pamazām uzsākuši Eiropas vadošo futbola līgu klubi, un ar īpaši iespaidīgu rezultātu izcēlusies Anglijas „Everton”, kas ar 22:0 pārspēja Austrijas klubu „ATV Irdning”. Savukārt Parīzes „Saint-Germain” ar 2:4 zaudēja Francijas trešās līgas komandai „Chambly”.

Vadošie Eiropas klubi nereti savas pirmās starpsezonas pārbaudes spēles aizvada pret reģionālajām un neprofesionālajām komandām, kas arī mēdz novest pie milzīgiem spēles iznākumiem. Pavisam liels tas izvērsās Premjerlīgas kluba „Everton” pārbaudes mačā ar Austrijas komandu „ATV Irdning”, kura vakar tika sagrauta ar 22:0.

Šī bija „Everton” pirmā spēle jaunā galvenā trenera Marko Silvas vadībā, un angļu klubs jau pirmajā puslaikā guva desmit vārtus. Otrajā puslaikā vārtu gūšanas temps tika vēl vairāk kāpināts, un „Everton” guva vidēji vienus vārtus trīs minūtēs. Ar pieciem vārtiem spēli pabeidza Kevins Mirallass, pa četriem iesita Tosuns un Niasē, kamēr trīs vārti Ademolam Lukmanam.

„Everton” savus vairākas klases zemāk spēlējošos pretiniekus nežēloja, un uz beigām austrieši arī paši vairs īpaši necentās. 19. vārti bija pēc kurioza Austrijas futbolista sitiena savos vārtos, kad viņš centās atspēlēt bumbu vārtsargam, bet netīšām pārsita viņam pāri un tieši vārtos... Savukārt 20. vārtu guvumā, kad notika izgājiens viens pret vienu, Austrijas vārtsargam viss bija pieriebies tiktāl, ka viņš atmeta ar roku un pagāja nostāk, ļaujot „Everton” uzbrucējam iesist tukšos vārtos.

Tikmēr Unajs Emerijs pie „Arsenal” stūres debitēja ar uzvaru pārbaudes spēlē 8:0 pret „Boreham Wood”, Anglijas piektās līgas klubu. Savukārt daudz nepatīkamāka pārbaudes spēle izvērsās Emerija bijušajam klubam Parīzes „Saint Germain”, kas neprata tikt galā ar Francijas trešās līgas komandu „Chambly”.

Šī bija arī Džanluidži Bufona debija PSG rindās, un tā sanāca neveiksmīga. Jau pašā sākumā uz PSG vārtiem tika nozīmēta pendele, ko Bufons neatvairīja, bet pēc pirmā puslaika PSG bija divu vārtu deficīts. Bufons otrajā puslaikā vairs nespēlēja, bet PSG tāpat zaudēja ar 2:4. Parīzes komandai, protams, nespēlēja ne tuvu vislabākais sastāvs, taču sākumsastāvā tāpat devās vairāki labi pazīstami spēlētāji kā Adriens Rabio, Hese Rodrigess un Timotijs Veā.

PSG nākamā pārbaudes spēle paredzēta jau pret daudz iespaidīgāku pretinieku – Starptautiskā Čempionu kausa ietvaros nākamsestdien tiks aizvadīts mačs pret Minhenes „Bayern”.

Everton 22 vārti pārbaudes spēlē