Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

papildināts Līdere Daugavpils uzvar "Daugavu" duelī (+komentāri)

Agris Suveizda

Līdere Daugavpils uzvar "Daugavu" duelī (+komentāri)
Rīgas "Daugavas" galvenajam trenerim Jurijam Popkovam būs, par ko padomāt
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Šāvakara pirmajā Latvijas futbola čempionāta spēlē savā starpā tikās divas "Daugavas" - Rīgas un Daugavpils. Par spēles favorītiem tika uzskatīti viesi no Latgales, kas Rīgā ieradās kā čempionāta līderi un arī izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 3:0. Divus vārtus viesu labā guva Sergejs Jašins, bet punktu uzvarai pielika Bidžina Cincadze.

Līdere Daugavpils "Daugava" laukumā devās visai neierastā virknējumā. Pamatsastāvā, salīdzinot ar UEFA Eiropas līgas atbildes spēli pret Marijampoles "Sūduvu" (2:3), bija palikuši tikai pieci spēlētāji - iztrūka tādu futbolistu kā Kaspars Ikstens, Mihails Ziziļevs, Dmitrijs Polovinčuks, Vadims Logins, Jurijs Sokolovs un Vladimirs Volkovs. Izmaiņas gan bija arī mājiniekiem, kuriem nespēlēja Vitālijs Ziļs, bet pamatsastāvā debitēja jaunpienācēji Gļebs Kļuškins un Aleksandrs Gramovičs.

Kā jau to varēja gaidīt, vairāk uzbruka viesi no Daugavpils, taču rīdziniekiem spēles sākumā bija vairāki pusmomenti. Potenciāli labākā izdevība jau trešajā minūtē bija Georgi Diakvnišvili, kurš pretuzbrukumā pēc centra līnijas izrāvās aiz visu daugavpiliešu mugurām, taču gruzīnam pietrūka ātruma un aizsargi viņu ātri vien panāca. Pēc piecām minūtēm mājinieki viesu vārtus apdraudēja ar tālsitienu. Daugavpilieši daudz uzbruka un 18.minūtē arī atklāja rezultātu - viesu futbolists labajā flangā tika garām aizsargam, un pēc piespēles soda laukumā precīzi ar galvu sita Sergejs Jašins (1:0).

Pēc divām minūtēm viesi guva gandrīz identiskus vārtus - atkal no labās malas sekoja piespēle uz tālo vārtu stabu, kur atkal pie sitiena tika Jašins (2:0). Uzreiz pēc tam tika nomainīts mājinieku labās malas aizsargs Otto Rihters. Pašā puslaika izskaņā viesi no Daugavpils atkal guva ļoti līdzīgus vārtus, bet šoreiz Popkova brigādi glāba tiesneša asistents - Stenlijam Ibem tika fiksēts aizmugures stāvoklis. Iegūstot divu vārtu pārsvaru, viesi ļāva daudz ar bumbu rīkoties arī pretiniekiem. Ja pirmajā puslaikā rīdzinieku tālās piespēles reti sasniedza adresātu, pēc pārtraukuma mājiniekiem brīžiem izdevās iespiest daugavpiliešus viņu laukuma pusē.

Labākā mājinieku izdevība samazināt rezultāta starpību bija mača 59.minūtē, kad pēc standartsituācijas ar galvu sita Diakvnišvili - bumba aizlidoja pavisam nedaudz garām mērķim. Pēc 13 minūtēm viesi pēc līdzīgas standartsituācijas noņēma pēdējos jautājumus par spēles iznākumu - pēc tāla centrējuma soda laukumā izveicīgākais bija gruzīnu leģionārs Bidžina Cincadze (3:0). Rezultāts vairāk nemainījās, un viesi svinēja ceturto sauso uzvaru pēc kārtas - vēl uzvarēta arī "Jūrmala" (2:0), "Gulbene" (2:0) un "Ventspils" (3:0). Tikmēr rīdziniekiem tā bija jau sestā neuzvarētā spēle pēc kārtas - pēdējais panākums svinēts 26.maijā pret "Jelgavu" (1:0).

Pēcspēles komentāri

Daugavpils komandas galvenais treneris Ivans Tabanovs: "Tikai trīs dienas pagājušas kopš sāpīgā zaudējuma Eiropas līgā. Puišiem nebija viegli šajā laikā, tāpēc šodien gribējās, lai komandai izdotos uzvarēt. Neko vairāk nevarēju prasīt. Ar spēli, protams, esmu apmierināts. Ne ar visām 90 minūtēm, taču kopumā komanda ļoti centās. Prieks par to, ka komanda spēja savākties pēc ceturtdienas zaudējuma.

Mani apmierinātu jebkāda uzvara. Pretinieks man šodien patika, bet jāatzīst, ka mums paveicās vairāk nekā Rīgas komandai. Tik lielu uzvaru kā 3:0 negaidīju. Ja kāds man pirms braukšanas uz maču pateiktu, ka būs tik liels rezultāts, neticētu. Atceros "Daugavu" vēl no 1. apļa, kurā Popkova komanda atstāja ļoti labu iespaidu. Šodien jau arī nemaz viegli nebija. Pēc spēles gaitas mums nebija trīs vārtu pārsvara, taču pratām izmantot savus momentus."

Mamuka Gongadze maču rezervē sāka leģionāru limita dēļ, atklāja Tabanovs: "Labprāt viņu izmantotu jau sākumsastāvā. Kad Ibe atbrauca, viņš uzreiz spēja labi iejusties komandā. Abi viņi ir līdzīgi spēlētāji, kurus labāk izmantot uzbrukuma smailē. Vienam no viņiem obligāti jābūt laukumā. Mamuka ir labā formā, tāpēc viņu otrajā puslaikā izlaidu laukumā, lai nezaudētu vārtu garšu. Centās, bet šoreiz neizdevās. Domāju, ka nākamajā spēlē viņam būs iespējas."

Rīgas vienības galvenā trenera asistents Aleksandrs Proskurņins "No sevis personīgi un arī no galvenā trenera [Popkovam bija jāsteidzas] apsveicu ar uzvaru. Daugavpils šodien uzvarēja pilnīgi pelnīti, izmantoja visus savus momentus. Mēs pārdzīvojam nepatīkamus brīžus, jo daudz spēlētāju ir savainoti. Pirms mača noskaņojāmies uz uzvaru, tomēr izrādījās vājāki par pretinieku."

Kārkliņš šodien tika nomainīts savainojuma dēļ, taču pretenzijas pret jaunā uzbrucēja spēli arvien ir. "Pēdējos mačos viņš demonstrē neizteiksmīgu futbolu, ir daudz pretenziju pret Kārkliņa sniegumu. 1. apļa sākumā viņš guva vārtus, bija komandas vilcējs. Tagad viņam diemžēl ir nekvalitatīva spēle," norādīja Proskurņins.

Vaicāts, vai treneriem nešķiet, ka Diakvnišvili ir lietderīgāks flangā, Proskurņins atbildēja, ka gruzīnu pussarga patiesās spējas treneri vēl nav atkoduši: "Viņš ir īpašs spēlētājs. Kā saka galvenais treneris, līdz galam neesam atkoduši viņa rozīnīti – kur viņš var sevi maksimāli izmantot. Šodien viņš pildīja uzbrucēja funkcijas. Piekritīšu, ka malā viņš bija vairāk ar bumbu. Tas ir Daugavpils aizsargu nopelns, ka neļāva viņam centra zonā izvērsties."

FK Daugava Rīga - FC Daugava 0:3 (0:2)

Vārti: Jašins 18',20', Cincadze 72'
Rīga: Vaičulis, Korbans, Sokoļskis, Šiļuks, Rihters, Gospodarjs, Gramovičs, Gripa, Diakvnišvili, Kļuškins, Kārkliņš
Daugavpils: Ņerugals, Simonovs, Mihaļs, Cincadze, Kovaļovs, Mamajevs, Radevičs, Jermolajevs, Jašins, Silagailis, Ibe
Galvenais tiesnesis: Vitālijs Poļakovs

Latvijas Virslīga, 19. kārta

DatumsLaiksSpēleRez.
14.07.18:00Jūrmala – Skonto0:0
14.07.19:00Ventspils – Spartaks2:0 (2:0)
15.07.18:00Daugava (R) – Daugava (D)0:3 (0:2)
15.07.19:00Metta/LU – Gulbene
15.07.19:00Jelgava – Liepājas metalurgs

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)19124334:1840
2.Skonto18106229:1336
3.Ventspils18103532:1533
4.Spartaks1875631:2526
5.Metalurgs1574418:1225
6.Daugava (R)1946920:3318
7.Jūrmala1839619:2018
8.Gulbene1845917:3217
9.Jelgava16421016:2914
10.Metta/LU17341016:3513

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.Mamuka GongadzeDaugava (D)12 (3)
2.Josuke SaitoGulbene/Ventspils9 (1)
3.Daniils TurkovsVentspils8 (1)
4.Davids KortessSpartaks7
Valērijs ŠabalaSkonto7
6.Antons JemeļinsSpartaks7 (1)
7.Hairo MoskeraSpartaks6 (1)

Izmantotie resursi:
Futbola Virslīga - Sākums

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-07-15 21:40, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Daugavpilij ir jāspēlē Baltkrievijas līgā...
tad Rīgas Dinamai arī.

Daugava malači, tituls jau gaida!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja