Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Brazīlija mājās notiekošo "Copa America" sāk pārliecinoši

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Brazīlija mājās notiekošo "Copa America" sāk pārliecinoši
Filipe Koutinju atzīmē gūtos vārtus. Foto: AP/Scanpix

Šonakt startējusi "Copa America" izcīņa futbolā – turnīrs, kurā sacenšas desmit spēcīgākās Dienvidamerikas izlases, plus Japāna un 2022. gada Pasaules kausa saimniece Katara. Mājiniece Brazīlija atklāšanas spēlē bez problēmām tika galā ar Bolīviju – 3:0.

Brazīlija pārbaudes spēlē gūtā savainojuma dēļ palika bez savas lielākās zvaigznes Neimāra. Protams, viņa iztrūkums pirmajā spēlē bija jūtams, tomēr tas netraucēja sākt ar trīs punktu izcīnīšanu.

Par spīti tam, ka brazīliešiem pirmajā puslaikā piederēja liels pārsvars un tika izdarīti 12 sitieni vārtu virzienā, tikai viens no tiem lidoja mērķī. Lai izvirzītos vadībā, bija jāpagaida līdz otrā puslaika sākumam un jāsagaida arbitra labvēlība, jo 50. minūtē uz Bolīvijas vārtiem tika piešķirts 11 metru soda sitiens. Tas gan bija neapstrīdams – bumba trāpīja viesu spēlētājam pa roku.

Pendeli izpildīja Filipe Koutinju, un vārtsargam izdevās uzminēt sitiena virzienu, bet bumba ielidoja precīzi kreisajā apakšējā stūrī. Maisam gals bija vaļā, un pēc trim minūtēm Sanpaulu publika varēja gavilēt vēlreiz – Robertu Firmīnu piespēlēja gar vārtiem, savukārt punktu ar precīzu sitienu ar galvu pielika Koutinju. Tādējādi "Barcelona" uzbrūkošajam spēlētājam izdevās panākt 2:0.

Punktu pielika Evertons, kurš izcēlās vien četras minūtes pēc nākšanas laukumā. Viņš no kreisās malas tika tuvāk laukuma centram un no 17 metriem izdarīja perfektu sitienu tālajā stūrī – 3:0. Bolīvijas vārtsargs pat nepaguva izkustēties.

Tādējādi Brazīlija sākusi "Copa America" ar trim punktiem. Vēl A grupā bez laukuma saimniekiem un Bolīvijas spēlē Venecuēla un Peru, kas šovakar pulksten 22:00 aizvadīs turnīra otro spēli.

Gan 2015., gan 2016. gadā turnīrā triumfēja Čīles valstsvienība, bet pirms tam par uzvarētāju kļuva Urugvaja. Savukārt brazīliešiem nav izdevies kļūt par Dienvidamerikas čempioniem kopš 2007. gada. Arī šoreiz viņi nav galveno favorītu lomā, lai gan spēlē mājās, jo pirmo titulu kopā ar izlasi lūkos izcīnīt Argentīnas zvaigzne Lionels Mesi.

     [+] [-]

, 2019-06-15 09:18, pirms 5 gadiem
Valverde jau pats ar saviem lēmumiem panāca to, ka Filam bija tik blāva sezona. Neatrada vietu laukumā. Cerams ka šajā turnīrā atgūs garšu, un jau nākamsezon prom nedosies un būs vecais labais Fils.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-15 09:25, pirms 5 gadiem
Būsim godīgi - kaka, nevis raksts. Man šis interesē vairāk par, piemēram, Latvijas Virslīgu. Copa America ir trešais lielākais internacionālais futbola turnīrs.

     [+] [-]

, 2019-06-15 09:46, pirms 5 gadiem
blu3 rakstīja: Būsim godīgi - kaka, nevis raksts. Man šis interesē vairāk par, piemēram, Latvijas Virslīgu. Copa America ir trešais lielākais internacionālais futbola turnīrs.
Būsim godīgi, par Latvijas virslīgu interese ir ļoti maza. Pirmkārt jau par to liecina spēļu apmeklējums

  +2 [+] [-]

, 2019-06-15 10:35, pirms 5 gadiem
Vislabākais jau protams būtu,ka katrs lasa un ja grib,komentē tos rakstus ,kas viņiem interesē un nelīstu ar savām gudrībām tur ,kas viņu it kā neinteresē.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-15 11:14, pirms 5 gadiem
blu3 rakstīja: Būsim godīgi - kaka, nevis raksts. Man šis interesē vairāk par, piemēram, Latvijas Virslīgu. Copa America ir trešais lielākais internacionālais futbola turnīrs.
Man LaLiga interesē vairāk nekā A Seria. Tas tā, ja tēlojam durņus, un rakstam par tēmām, kas nav ar rakstu saistītas.

     [+] [-]

, 2019-06-15 12:03, pirms 5 gadiem
Brazīlija taču ir galvenā favorīte bukmeikeru vērtējumā, ko tur Brože murgo, ka nav???

     [+] [-]

, 2019-06-15 15:36, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Vislabākais jau protams būtu,ka katrs lasa un ja grib,komentē tos rakstus ,kas viņiem interesē un nelīstu ar savām gudrībām tur ,kas viņu it kā neinteresē.
Un kurš tad te ielīda?

     [+] [-]

, 2019-06-15 15:38, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Man LaLiga interesē vairāk nekā A Seria. Tas tā, ja tēlojam durņus, un rakstam par tēmām, kas nav ar rakstu saistītas.
Ko viņštādu tik nesaistītu ar rakstu pateica? Virslīgu nevajadzēja pieminēt?