Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" lūkos atgriezties uz uzvaru takas pret pastarīti "Babīti"/"Dinamo"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

"Spartaks" lūkos atgriezties uz uzvaru takas pret pastarīti "Babīti"/"Dinamo"
Jevgeņijs Kazačoks
Foto: Nora Krevņeva - Baibakova

"SynotTip" futbola Virslīga pēc izlašu pārtraukuma atkal uzņem apgriezienus. Šovakar 19:00 tiks aizvadīts pirmais 12. kārtas mačs, kurā "Babīte/Dinamo’’ savā laukumā uzņems pašreizējos čempionāta līderi – FK "Spartaks". Savā laukumā pastarīši spēlēs tikai nosacīti, jo mačs notiks pretinieka laukumā - Slokas stadiona. Iepriekš "Babīte"/"Dinamo" šo spēli cerēja aizvadīt "Skonto" stadionā... Mača tiešraide portālā Sportacentrs.com.

Jūrmalas "Spartaks’’ pēc 11 aizvadītām spēļu kārtām ir čempionāta līdervienība ar 22 punktiem, tās rindās ir arī rezultatīvākais turnīra spēlētājs, sešus vārtus guvušais Jevgeņijs Kozlovs. Tāpat pēc izlašu pārtraukuma "Spartaka" galvenā trenera Mareka Zuba rīcībā atgriezušies valstsvienībā debitējušie pussargi – Jevgeņijs Kazačoks un Edgars Vardanjans. Tikmēr "Babīte" šobrīd ieņem pārliecinošu pēdējo vietu ar izcīnītiem diviem punktiem un nullīti izcīnīto uzvaru ailē.

Uz papīra viss ir šķietami vienkārši, taču uz laukuma tas izrādījies visai mazsvarīgi. Vienu no saviem diviem punktiem pastarīši vēl Mihaila Miholapa vadībā nopelnīja tieši duelī ar "Spartaku", Virslīgas 5. kārtā viesos nospēlējot 2:2. Turklāt vairāk kā pusi spēles toreiz vadībā atradās tieši "Babīte/Dinamo", neizšķirtu pašā pamatlaika izskaņā izraujot jau pieminētajam Kozlovam. Babītes komandas, kuru tagad vada krievu speciālists Aleksandrs Gorbačovs, rezultatīvākais spēlētājs ar trim precīziem sitieniem ir 1999. gadā dzimušais Aleksejs Saveļjevs.

Čempionāta līdervienība pret turnīra pēdējās vietas īpašnieci noteikti gribēs atgriezties uz uzvaru takas, kā nekā, "Spartaks" nav spējis uzvarēt jau pēdējās divās spēlēs, nospēlējot 1:1 gan ar "Riga’’, gan ar "Jelgavu". Pēdējo uzvaru jūrmalnieki izcīnīja 21. maijā, ar 1:0 apspēlējot "Mettu"/LU. Tikmēr "Babīte" pie punktiem nav tikusi nevienā no pēdējām sešām spēlēm, pēdējoreiz papildinot savu krājumu jau pieminētajā spēlē Jūrmalā (Kauguros).

"Spartaks" līdz šim spēlējis ar praktiski nemainīgu sastāvu, un komandas galvenais treneris Mareks Zubs ne vienu reizi vien ir atzinis nepieciešamību pēc pastiprinājuma. Tādu pārejas periodā jūrmalniekiem izdevies atrast horvātu malējā uzbrucēja Krūno Ivančiča personā. Ivančičs drīkstēs Virslīgā debitēt jau šovakar. Tikmēr "Babītes" nometne, runājot par papildinājumiem, pagaidām klusē, lai gan iepriekš solīja vērā ņemamus sastāva papildinājumus.

''Synottip'' futbola Virslīga, 12. kārta

DatumsSpēleVietaLaiksRez.
16.06Babīte/Dinamo - SpartaksSlokas stadions19:00-
17.06Riga - RFSSkonto stadions17:00-
17.06Jelgava - Metta/LUZemgales OC stadions19:00-
18.06Liepāja/Mogo - VentspilsStadions ''Daugava''19:00-

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Spartaks1164119:1022
2.Liepāja/Mogo1161417:1219
3.Jelgava1161416:1319
4.Ventspils1145211:517
5.Riga FC1145210:817
6.RFS1151511:1216
7.Metta/LU1123614:219
8.Babīte/Dinamo110297:242

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.-3.A. KarašausksLiepāja/Mogo6
1.-3.J. KozlovsSpartaks6
1.-3.M. OšsJelgava6
4.T. AijegunsVentspils5
5.R. UldriķisRFS4
6.D.IndrānsMetta/LU4 (1)

  -3 [+] [-]

, 2017-06-16 09:35, pirms 7 gadiem
Vēlu veiksmi Jūrmalai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2017-06-16 10:07, pirms 7 gadiem
Beidzot virslīga atgriežās.No visām komandām, SK Babīte šobrīd rada visvairāk jautājumus .Un galvenais ir tāds.Vai komanda pabeigs turnīru?Daudzi te runā par virslīgas paplašināšanu,bet kā redzams astotā komanda pēdējos gados rada problēmas.Tā bija ar FB Gulbeni,tā izskatās būs ar SK Babīti.LFF vajadzētu nolikumu pirms sezonas veidot no situācijas Latvijas futbolā un manuprāt pēdējai virslīgas komandai ir jāpārspēlē ar 1.līgas uzvarētāju,nevis 7.vietai,jo šobrīd tieši septiņas komandas ir stabilas,bet uz astotās komandas vietu pretendē klubi viendienīši.Toties daži stabili pirmās līgas klubi ar futbola tradīcijām,kā Valmiera,Rēzekne,Auda nemaz īsti necenšās iekļūt virslīgā.Tāpēc žēl ,jo jau pērn būtu tāds nolikums bijis vajadzīgs,jo es labāk virslīgā redzētu Daugavpili,nevis pēkšņi tādas mākslīgi radītas komandas viendienites,kuru uzdevums ir uzvarēt 1.līgu un uz vienu sezonu iekļūt virslīgā savu interešu realizēšanai.Tāds mans subjektīvais viedoklis.

     [+] [-]

, 2017-06-16 11:07, pirms 7 gadiem
to alguns

Pilnībā piekrītu par pārspēlēm 8.vieta virslīgā pret 1.vietu 1.līgā. Vai arī vispār pārspēles nevajag, pēdējā vieta izkrīt automātiski.
Tādas Babītes Virslīgai vispār pielaist nevajadzētu - pierādiet sevi ilgtermiņā un izveidojiet reāli eksistējošu akadēmiju. No visām pusēm salasīts spēlētāju bariņš, kas pat mājas spēles aizvada izbraukumā - nopietnam čempionātam tādas komandas nav vajadzīgas.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-16 11:33, pirms 7 gadiem
smailiite rakstīja: to alguns

Pilnībā piekrītu par pārspēlēm 8.vieta virslīgā pret 1.vietu 1.līgā. Vai arī vispār pārspēles nevajag, pēdējā vieta izkrīt automātiski.
Tādas Babītes Virslīgai vispār pielaist nevajadzētu - pierādiet sevi ilgtermiņā un izveidojiet reāli eksistējošu akadēmiju. No visām pusēm salasīts spēlētāju bariņš, kas pat mājas spēles aizvada izbraukumā - nopietnam čempionātam tādas komandas nav vajadzīgas.
Ko tu klauns esi? Tad jau premjerlīgā arī nevajag laist nevienu no zemākajām komandām. Tad jau Hull nedrīskstēja spēlēt Premjerlīgā, ja vēl nebija skaidra sastāva pirms sezonas. Kā komanda var sevi pierādīt spēlējot 1. līgā visu laiku? Un tad kurā brīdī notiktu šī pāreja? Pēdējai vietai virslīgā pateiktu, ka šogad būs jāiet uz zemāku divīzju, jo cita komanda sevi pierādīja zemākā līmenī? Neatceros īpaši daudz spēļu, kur Babīte nesastādītu konkurence. 1:0 ; 2:1...Tu to sauc par dominanci un pilnīgu apspiešanu?

     [+] [-]

, 2017-06-16 12:30, pirms 7 gadiem
ja jau virslīgā pielaist varētu tikai komandas ar akadēmijām, kuras caur 1. līgu ir nopelnījušas tikšanu augstākajā līgā, tad daļa šī brīža virslīgas komandu savulaik arī nebūtu pielaistas un kā čempionu varētu kronēt Mettu.
tādai Babītei nāktu tikai par labu, ja turnīrā būtu vēl vismaz 2 komandas ar kurām cīnīties par vietas saglabāšanu līgā, palielinātu interesei ne tikai par čempionu titulu, bet arī par lejasgalu vairāk, kā arī varbūt to līgas ģeogrāfiju sanāktu vairāk apgūt. mums tomēr 1. līgā ir klubi kuriem vidējais skatītāju apmeklējums ir labāks nekā dažam labam virslīgas klubam.

     [+] [-]

, 2017-06-16 13:45, pirms 7 gadiem
Pa gabalu likās ka bildē Rūnijs

  +1 [+] [-]

, 2017-06-16 14:34, pirms 7 gadiem
ZinotoxYT rakstīja: Ko tu klauns esi? Tad jau premjerlīgā arī nevajag laist nevienu no zemākajām komandām. Tad jau Hull nedrīskstēja spēlēt Premjerlīgā, ja vēl nebija skaidra sastāva pirms sezonas. Kā komanda var sevi pierādīt spēlējot 1. līgā visu laiku? Un tad kurā brīdī notiktu šī pāreja? Pēdējai vietai virslīgā pateiktu, ka šogad būs jāiet uz zemāku divīzju, jo cita komanda sevi pierādīja zemākā līmenī? Neatceros īpaši daudz spēļu, kur Babīte nesastādītu konkurence. 1:0 ; 2:1...Tu to sauc par dominanci un pilnīgu apspiešanu?
1) Pirms kādu sauc par klaunu, iemācies lasīt, saprast kontekstu un argumentēti atbildēt uz komentāru, nevis kaut ko bezjēgā bļaut. Kurā brīdī es pieminēju dominanci vai apspiešanu? Kad iemāciesies lasīt, tad pārlasi manu komentāru - nevienā brīdī nepieminēju Babītes sniegumu laukumā!
2) Kādā sakarā piemini premjerlīgu? Tur futbols ir citā dimensijā. Tai pašai Hull ir sena vēsture un jaunatnes akadēmija, kurā izauguši virkne laba līmeņa spēlētāji. Salīdzinājums ar Babīti absolūti nekorekts. Vari nosaukt kaut vienu premjerlīgas vai championship klubu, kuram nav savas jaunatnes akadēmijas vai prasībām atbilstoša stadiona, kā tas ir Babītei?
3) Citēju: Kā komanda var sevi pierādīt spēlējot 1. līgā visu laiku? Un tad kurā brīdī notiktu šī pāreja?
Kādēļ jālec augstāk par savu galvu, ja tam nav pamata? Kāds labums LV futbolam no tādiem viendienīšiem? Attīsti pilnvērtīgu struktūru soli pa solim, izveido pamatu un tad sper nākamo soli. LV futbolā īstermiņa projektu netrūkst un tie tikai bojā normālu futbola attīstību. Visu cieņu Babītei par līdz šim izdarīto, bet virslīga ar šī brīža bāzi nav loģiska. Esmu gatavs atvainoties par viendienīša vārda piedēvēšanu, ja šis projekts nopietnā līmenī pastāvēs arī pēc 10 gadiem.
4) Citēju: "Pēdējai vietai virslīgā pateiktu, ka šogad būs jāiet uz zemāku divīzju, jo cita komanda sevi pierādīja zemākā līmenī?"
Un kā tad notiek Tevis paša piesauktajā premjerlīgā?

Varat likt mīnusus cik gribat, man vienalga. Bet ja man jāatbild uz jautājumu, vai es gribu, lai virslīgā spēlētu tikai klubi ar attīstītu un pilnvērtīgu struktūru (piramīdu), tad atbilde ir - jā! Jo tikai tā var izveidot stabilu čempionātu un domāt par attīstību. Un nevajag stāstīt, ka Metta tad būtu čempions. Lielākajai daļai virslīgas klubu ir normāli attīstīta jauniešu struktūra. Kādu labumu Latvijas futbolam sniedz no malu malām salasīta komanda, par kuras nākotni nav pilnīgi nekādas pārliecības? Komanda ar mistisku finansējumu, kurai mājas stadions neatbilst Virslīgas prasībām? Komanda, pār kuru krīt aizdomu ēna sakarā ar totalizatoru? Komanda, kuras pieteiktais spēlētājs atsakās spēlēt, kura pēc pāris spēlēm maina treneri, lai gan objektīvi cerēt uz labākiem rezultātiem nav iesmesla? Pārāk daudz šādu jautājumu vienlaikus.

Un es nebūt nesaku, ka tā ir tāda vienīgā komanda LV virslīgā. Diemžēl!