Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Polijā jaunā basketbola sezona sāksies jau 27. augustā

Andrejs Siliņš

Polijā jaunā basketbola sezona sāksies jau 27. augustā
Mārtiņš Laksa. Foto: plk.pl

Polijas basketbola līgas jaunā sezona tiks sākta jau 27. augustā, bet vēl dienu iepriekš tiks izspēlēts Superkauss starp Vloclavekas "Anwil" un "Stelmet Zielona Gora".

Tāpat kā citviet, arī Polijā čempionāts koronavīrusa pandēmijas dēļ šosezon netika pabeigts, taču tika izziņoti medaļu ieguvēji - par čempioni kļuva "Zielona Gora", sudrabu ieguva Mārtiņa Laksas pārstāvētā Ļubļinas "Start", bet bronzu - Rolanda Freimaņa pārstāvētā Vloclavekas "Anwil".

Tagad valde pieņēmusi lēmumu par jaunās sezonas sākšanos - pirmās spēles tiks aizvadītas jau 27. augustā. Vēl dienu iepriekš norisināsies Superkausa spēle - tajā Polijas kausa turētāja "Anwil" tiksies ar čempioni "Stelmet Zielona Gora". Sezonas kalendārs vēl ir izstrādes procesā.

"Esam priecīgi, ka valde pieņēma lēmumu sākt sezonu tik agri. Mums visiem trūkst basketbola sniegto emociju. Tā ir iespēja spēlētājiem arī ātrāk atgriezties profesionālos treniņos un atgūt sportisko formu. Mums vēl priekšā daudz darba," sacīja Polijas basketbola asociācijas prezidents Radoslavs Pesevičs.

Polijas čempionāta augstākajā līgā šajā sezonā piedalījās 16 komandas. Lai gan sākotnēji bija paredzēts, ka pēdējā vietā palikušajai komandai jāpamet elite, pandēmijas dēļ tika nolemts ļaut Gdaņskas "Starogard" palikt augstākajā līgā arī nākamsezon.

Polijā konstatēti 17 615 koronavīrusa inficēšanās gadījumi un 883 nāves.

Izmantotie resursi:
https://plk.pl/