Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lietuva nopietni mērķē uz Eirolīgas sezonas izskaņas uzņemšanu

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Lietuva nopietni mērķē uz Eirolīgas sezonas izskaņas uzņemšanu
Foto: delfi.lt

Līdz 25. maijam Eirolīga pieņems galīgo lēmumu par sezonas atlikušo maču izspēlēšanu, kas varētu notikt vienā valstī, un ļoti nopietni uz šo spēļu uzņemšanu cer lietuvieši, saņemot arī valdības atbalstu.

Šobrīd reālākais scenārijs paredz, ka Eirolīgas sezonas izskaņu varētu aizvadīt no 4. līdz 26. jūlijam, visus mačus izspēlējot vienā valstī. Apņēmības pilna sarīkot tos ir arī Lietuva, kas piedāvā spēlēt Kauņā un Viļņā. Šo ieceri atbalsta arī Lietuvas Republikas premjerministrs Sauļus Skvernelis, kurš nosūtījis oficiālu vēstuli Eirolīgai, skaidrojot Lietuvas priekšrocības maču uzņemšanā. Premjerministrs arī apliecināja, ka valdība darīs visu iespējamo, lai nodrošinātu komandu, tiesnešu un citu amatpersonu veselību. Līdzīgu atbalstu izpelnījusies arī Belgradas iniciatīva par šo maču uzņemšanas, un arī Serbijas valdība oficiāli uzrunājusi līgu, garantējot visu komandu iebraukšanu valstī bez aizķeršanās un tik pat veiksmīgu sacensību norisi.

Jāpiebilst, ka “Žalgiris” arēnas pārstāvji regulāri sazinās ar līgu, skaidrojot dažādas nianses un prasības, kas saistītas ar šādu spēļu sarīkošanu. Jau pirmdien arēna atgriezīsies arī komanda, aizvadot pirmo treniņu kopš visu kolektīvo aktivitāšu aizliegšanas. Lietuvā no 30. maija arī atsāksies profesionālo sportistu sacensības, kas gan pagaidām tiks aizvadītas bez skatītājiem.

Bez Lietuvas uz Eirolīgas sezonās izskaņas uzņemšanu pretendē arī Slovēnijas galvaspilsēta Ļubļana, Serbijas galvaspilsēta Belgrada, Grieķijas galvaspilsēta Atēnas un Ķelne Vācijā. Galīgais lēmums tiks pieņemts līdz 25. maija, taču joprojām nav izslēgts, ka sezona tiks pārtraukta pavisam.

Izmantotie resursi
DELFI Žinios - Pagrindinis naujienų portalas...

  +1 [+] [-]

, 2020-05-15 15:01, pirms 4 gadiem
Malači leiši!
Skatītāju protams nebūs, bet ekonomikai pluss!!!
TV maxās !!!
A Savickisz guļ vai gaida Kremļa Lēmumu? ...

     [+] [-]

, 2020-05-15 20:08, pirms 4 gadiem
Covid pieticīgā statistika jāuzlabo