Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šenehens paraksta sešu gadu līgumu un saglabās "Maple Leafs" prezidenta krēslu

Agris Suveizda

Šenehens paraksta sešu gadu līgumu un saglabās "Maple Leafs" prezidenta krēslu
Brendans Šenehens. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Toronto "Maple Leafs" turpinās sadarbību ar organizācijas prezidentu Brendanu Šenehenu, kurš parakstījis sešu gadu līgumu.

"Kad kluba īpašnieki sazinājās ar mani pirms vairākiem mēnešiem, lai runātu par līguma pagarināšanu, sacīju viņiem, ka tas būs diezgan vienkārši, jo man nav nekādas vēlmes pamest to, ko esmu iesācis "Maple Leafs"," sacīja 50 gadus vecais Šenehens, kurš amatā stājās 2014. gada aprīlī.

"Esmu pateicīgs kluba valdei, mūsu treneriem, asistentiem un pārējam personālam un, jo īpaši, spēlētājiem par profesionālismu un atdevi, kuru izrāda katru dienu. Tāpat vēlos pateikties mūsu neticami lojālajai fanu bāzei. Ticība un kaisle, kuru viņi rāda, ir ārkārtīgi iedvesmojoša un motivē mūs nekad nepadoties, lai sasniegtu mūsu mērķi," kanādietis turpināja.

Pirmajās divās sezonās Toronto "Maple Leafs" jaunā prezidenta vadībā tika pie 68 un 69 punktiem, netiekot izslēgšanas spēlēs, taču nākamajās trīs sezonās Kanādas klubam ir izdevies kvalificēties Stenlija kausa izcīņai. Visās trīs reizēs Toronto gan ir izstājusies jau pirmajā kārtā, šajā pavasarī otro sezonu pēc kārtas septiņās spēlēs atzīstot Bostonas "Bruins" pārākumu. "Maple Leafs" otro sezonu pēc kārtas sasniedza 100 punktu latiņu un ar 100 punktiem 82 spēlēs Atlantijas divīzijā ieņēma trešo vietu.

Spēlētāja karjeras laikā 1987. gada drafta otrais numurs pārstāvēja Ņūdžersijas "Devils", Sentluisas "Blues" Hārtfordas "Whalers", Detroitas "Red Wings" un Ņujorkas "Rangers", ar Detroitu trīs reizes izcīnot Stenlija kausu un karjerā kopumā 1524 spēlēs sakrājot 1354 (656+698) punktus. 2013. gadā Šenehens tika uzņemts Hokeja slavas zālē, bet 2017. gadā tika nosaukts par vienu no 100 labākajiem spēlētājiem NHL vēsturē.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/brendan-sh...