Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Sevastovai pirmās cīņas Romas vienspēļu turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Sevastovai pirmās cīņas Romas vienspēļu turnīrā
Aļona Ostapenko
Foto: EPA/Scanpix

Romas WTA "Premier 5" kategorijas turnīrā otrdien iesaistīsies abas Latvijas spēcīgākās tenisistes. Aļonai Ostapenko vakarā plkst. 20:30 gaidāms 2. kārtas mačs pret ķīnieti Šuaju Džanu, bet Anastasijai Sevastovai ap plkst. 15:00 pret Francijas pārstāvi Kristinu Mladenoviču 1. kārtas cīņa. Lietus dēļ spēļu laiki var mainīties.

Aļona Ostapenko (#6) – Šuaja Džana (#27)

Romas turnīrā izsētas 16 spēlētājas, un pirmās astoņas, ieskaitot piekto numuru saņēmušo Ostapenko, sāk no 2. kārtas. Aļona Itālijas galvaspilsētā notiekošajā turnīrā piedalīsies trešo reizi, pirmās divas viesošanās beidzās ar zaudējumu Garbinjei Mugurusai. Pērn tas notika 2. kārtā, līdz turienei tiekot no kvalifikācijas, bet 2016. gadā 3. kārtā. Šoreiz Ostapenko ar Spānijas pirmo raketi var tikties ceturtdaļfinālā.

Būdama starp Top 8 izstājām tenisistēm, Ostapenko pie tik spēcīgām tenisistēm pirmajās divās kārtās šoreiz nevar tikt. Tas gan nenozīmē vieglu pastaigu arī pirms ceturtdaļfinālu posma. Pirmajā mačā Aļonai tika labākais no diviem variantiem.

Izlozē noskaidrojās, ka Ostapenko sacentīsies ar ķīnieti Džanu vai rumānieti Mihaelu Buzarnesku. Aļona Buzarnesku februārī pārliecinoši zaudēja Dohā, bet ar Džanu vēl nav tikusies. Neskatoties uz to, ka viņai māls ir ērtāks segums, Buzarnesku vakar Džanai zaudēja ar 3:6, 6:7(2), turklāt abos setos izsēja breika pārsvaru.

Mačā pret Buzarnesku Ostapenko būtu tikšanās ar kreili, kuras tenisā ir liela dažādība, bet Džana spēlē būtībā vienveidīgu tenisu, kas ir agresīva spēle no gala līnijas. Ostapenko tāds teniss patīk vislabāk, turklāt Džanas līmeņa tenisisti viņai būs iespējas uzveikt ar spēka spēli.

Džanas ērtākais segums ir "hard", bet māla turnīru laikā lielu cerību viņai nav. Ķīniete pirms divām nedēļām tika līdz Prāgas "International" pusfinālam, kas gan nebija ļoti īpašs sasniegums, jo Čehijā visas trīs uzvarētās pretinieces bija no otrā simta.

Džana tikai divreiz māla turnīros WTA līmenī sasniegusi ceturtdaļfinālu, un pirmā reize notika tieši Romā, kur Šuaja apspēlēja Lorenu Deivisu, Petru Kvitovu un Kristīnu Makheilu, ceturtajā cīņā zaudējot varenajai Serēnai Viljamsai.

Džanai uz māla pret Top 10 spēlētājām ir 1-6 bilance, vienīgo uzvaru gūstot pirms četriem gadiem Romā pret tolaik 6. vietā esošo Kvitovu, kura uzveikta ar rezultātu 7:6(6), 5:7, 6:3.

Savukārt uz visiem segumiem kopā viņai ir piecas Top 10 uzvaras – bez Kvitovas pārspējot arī Dinaru Safinu (#1), Simonu Halepu (divreiz, kad rumāniete bija 2. un 5. vietā) un Mugurusu (#7). Džana ar savu uzbrukuma spēli Halepas aizsardzību sasita divreiz 2016. gadā – janvārī ar 6:4, 6:3 "Australian Open" un oktobrī ar 6:0, 6:3 Pekinā.

Anastasija Sevastova (#20) – Kristina Mladenoviča (#30)

Sevastovai Romā jāsāk jau no 1. kārtas, kur viņa pagājušajā gadā debijā apspēlēja Irinu-Kamēliju Begu, pēc tam 2. kārtā zaudējot Anastasijai Pavļučenkovai, kuru Sevastova nevar uzvarēt (0-6).

Tikmēr Mladenoviča Romā pamatturnīrā spēlējusi jau četras reizes, gūstot gan tikai vienu uzvaru – pirms trim gadiem pret Moniku Puigu. Nākamajās divās sezonās zaudējums jau 1. kārtā, piekāpjoties attiecīgi Ostapenko un Jūlijai Gērgesai.

Mladenovičai pieder unikāls sasniegums WTA vienspēļu ranga Top 10 iekļūt ar 15 zaudējumu sēriju! Tas notika janvāra beigās pēc "Australian Open", kad Francijas tenisiste, neskatoties uz ļoti sliktu formu, uz 10. vietu pacēlās pēc tam, kad Lielbritānijas tenisiste Johanna Konta zaudēja pagājušā gada ceturtdaļfināla punktus.

Mladenoviča bez uzvarām spēlēja no 2. augusta līdz 1. februārim, nopietni apdraudot WTA pēc kārtas zaudēto spēļu rekordu, kas ir 17 neuzvarētu spēļu sērija. Kiki savu sēriju pārtrauca Sanktpēterburgā, kur uzvarēja Dominiku Cibulkovu un vēlāk otro gadu pēc kārtas tika līdz finālam, tur zaudējot Kvitovai. Viņa šogad uzvarējusi 12 mačos, bet tikai vienā turnīrā (Sanktpēterburgā) sakrājusi vairāk par divām uzvarām.

Sevastova ar Mladenoviču pirmoreiz tikās 2010. gadā pēdējā nedēļā pirms "French Open", kad tolaik tikai 17 gadus veco Francijas tenisisti ar 6:1, 6:2 sagrāva Strasbūrā. Kamēr trīs gadus vecākajai Sevastovai toreiz rangā bija 58. vieta, Mladenoviča atradās tikai 235. vietā un tikai piekto reizi spēlēja WTA turnīrā, saņemot "wild card". Viņa tobrīd bija guvusi tikai vienu uzvaru WTA pamatturnīros.

Mladenoviča piecus gadus vēlāk Strasbūrā spēlēja savā pirmajā WTA finālā, zaudējot Samantai Stousurai. Kiki vienspēļu finālos ir nelāgas sekmes, sakrājot 1-7 bilanci. Viņa vienīgo titulu izcīnīja pagājušajā sezonā Sanktpēterburgā. Lai arī finālos daudz zaudējumu, viņa ir četras reizes spējusi tikt līdz "Premier" līmeņa fināliem, no kuriem lielākais bija pirms gada Madridē "Premier Mandatory" fināls, tajā zaudējot Halepai.

Mladenovičai daudz lielāki panākumi dubultspēlēs, kur 17 tituli, ieskaitot divus "Grand Slam" sacensībās,– 2016. gadā kopā ar Garsiju Parīzē un šogad ar Timeju Babošu Melburnā. Starp citu, Mladenoviča ar Babošu sestdien spēlēja Madrides finālā, kur zaudēja janvārī "Australian Open" finālā uzvarētajai Jekaterinas Makarovas un Jeļenas Vesņinas komandai.

Sevastova ar vakardienas jubilāri (Mladenovičai 25. dzimšanas diena) tiksies ap plkst. 15:00. Mača sākums var būt vēlāk, bet diez vai agrāk – tā būs trešā cīņa no 12:00. Piebilstams, ka Romā šodien lietains laiks. Sevastovas un Mladenovičas mača uzvarētāju 2. kārtā jau gaida Serbijas tenisiste Aleksandra Kruniča.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-15 15:05, pirms 6 gadiem
Tur tāds lietutiņš uznācis, ka pat jāsāk šaubīties vai šodien notiks spēles.