Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2901, Did:0, useCase: 3

Muštukovs vēro: Punkts pret Kanādu aizsardzības nopelns, pret Dāniju būs kauja

Muštukovs vēro: Punkts pret Kanādu aizsardzības nopelns, pret Dāniju būs kauja
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Latvijas izlases vārtsargs Ervīns Muštukovs turpina Sportacentrs.com izteikt savas pārdomas par Latvijas valstsvienības sniegumu pasaules čempionātā Dānijā. Šoreiz Ervīns atskatās grupu turnīra pirmspēdējo spēli, kurā Latvija atņēma punktu pēdējo trīs pasaules čempionātu finālistei Kanādai (1:2 papildlaikā).

"Būšu godīgs - negaidīju, ka pret Kanādu izdosies paņemt punktu. Zināju, ka, iespējams, kanādiešiem, nāksies pamocīties, jo šogad viņi nespēlē tik stabili kā iepriekšējos pasaules čempionātos. Tomēr paredzēju, ka beigās viņi tomēr uzvarēs pamatlaikā. Latvijas izlase spēlē arvien labāk. Aizsardzība kopā ar vārtsarga Kristera Gudļevska spēli bija lieliska. Kanādiešiem nebija bīstamu pretuzbrukumu - trīs pret divi, divi pret vienu vai viens pret vienu. Bet metieni no tuvākas distances tika bloķēti. Mūsējie nedeva laiku izpildīt tēmētus metienus pa augšu, kanādieši varēja mest ātri un pa ledu, kur priekšā jau bija Gudļevskis. Uzskatu, ka šis punkts ir labas aizsardzības nopelns.

Runājot par mača sākumā ielaistajiem vārtiem, bija metiens no stūra un ripa trāpīja starp Kristera kājsargiem mirušajā zonā. Tiesnesis bija aiz vārtiem un labi redzēja, ka ripa nav piespiesta. Jāatzīst, ka pirmoreiz redzēju, kā ripa tik ilgi vienkārši stāv blakus vārtsargam un neatskan svilpe. Vārtsargam šādā situācijā ir divējādas izjūtas. Kristers negribēja kustēties, jo nezināja, kur atrodas ripa un baidījās to ievirzīt vārtos. Jā, varēja sakļaut kājsargus, un tad ripa būtu piespiesta, taču Gudļevskis nezināja, kur tā ir. Šādos gadījumos vārtsargi vēro spēlētājus, lai saprastu, kur skatās viņi. Taču arī spēlētāji šoreiz ripu neredzēja.

Kā jau iepriekš teicu, izšķirošā spēle vienalga ir pret Dāniju. Domāju, ka Latvijas izlase uzvarēs, jo mums ir ļoti laba aizsardzība. Vienlaikus arī dāņiem ir ļoti labs vārtsargs - Frederiks Andersens. Panākuma atslēga būs spēlēt no aizsardzības. Ja vien līdzīgi kā pērn pret Vāciju tiesneši neizdomās noraidījumus par labu mājiniekiem, tad Latvija izcīnīs minimālu uzvaru.

Nevar teikt, ka punkts pret Kanādu neko nav devis, bet jāuzvar būs tik un tā. Vispār jau tas ir negodīgi, ka esam dabūjuši punktus piecās no sešām spēlēm, taču tik un tā ceturtdaļfināls nav garantēts. Pat, ja būtu izcīnījuši punktu arī pret somiem, ar to būtu par maz, lai jau tagad priecātos par vietu izslēgšanas spēlēs. Tas tikai parāda, cik patiesībā grūti ir tikt labāko astoņniekā.

Uzskatu, ka Dānijas izlases divas brīvās dienas drīzāk nāk mums par labu. Reizēm liekas, ka, spēlējot pēc mazāk nekā 24 stundām, nebūs spēka, bet patiesībā spēka ir vēl vairāk. Jo īpaši pēc tādas spēles, kā pret Kanādu. Galvenais, ka Elvis Merzļikins būs svaigs. Laukuma spēlētājiem tā jau būs cita atbildība, nevarēs darboties tik atbrīvoti kā pret Kanādu, kurai varēja atļauties zaudēt. Būs kauja un emocijas. Turklāt šoreiz pretinieku pusē būs arī vairāk līdzjutēju."

Slēpts komentārs: Maikl30

  +6 [+] [-]

, 2018-05-15 10:43, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: Latviesi atkal visu sacakares,un paliks bez 1/4 ,kaa teikt tradiciju nemainisim!!!!
paraudi vēl .

     [+] [-]

, 2018-05-15 10:47, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: Latviesi atkal visu sacakares,un paliks bez 1/4 ,kaa teikt tradiciju nemainisim!!!!
visi nav tādi mīzeļi, kā tu. Būs uzvara 3:1 vai 4:2, pēdējie tukšos vārtos

  -3 [+] [-]

, 2018-05-15 10:49, pirms 6 gadiem
2:4

  +5 [+] [-]

, 2018-05-15 10:51, pirms 6 gadiem
Parādītais cīņasspars iepriekšējās spēlēs dod pamatotas cerības uz uzvaru. Veči galvu augšā un uz priekšu. Visas īdētāju prognozes sen jau ir pārspētas, tāpēc vēl vienu reizi varam tikai viņus sarūgtināt. Uz priekšu par uzvaru!

     [+] [-]

, 2018-05-15 12:00, pirms 6 gadiem
Būs uzvara Latvijai!

  -2 [+] [-]

, 2018-05-15 12:15, pirms 6 gadiem
Vārtos jāliek Gudļevski! Viņš bija lielisks! Viņš stāvēs kā mūris jo ir noķēris spēli! Komanda bija visi kopā pret CAN, tad arī visiem tiem pašiem ir jāiet pret Dāniju!!!

     [+] [-]

, 2018-05-15 12:20, pirms 6 gadiem
Bukmeikeri dāņus uzskata par pārliecinošiem favorītiem... Nu, kam ir dūša?

     [+] [-]

, 2018-05-15 12:23, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Bukmeikeri dāņus uzskata par pārliecinošiem favorītiem... Nu, kam ir dūša?
kādu sotaku varētu uz LV uzlikt un kādus 30 uz niču, tad jebkurā gadījumā plusā sanāktu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja