Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Video: Liepāju pretī uzvarām turpmāk vedīs Artūrs Štālbergs un Kaspars Mājenieks

Aigars Prūsis
Aigars Prūsis @Prusis
14.maijā Liepājas Olimpiskajā centrā notika biedrības "Sporta klubs Liepājas basketbols" pirmā preses konference. Biedrības ilgtermiņa mērķis – konkurētspējīgas basketbola piramīdas izveide no Liepājas basketbola audzēkņiem.

Biedrības prioritāte – bērnu un jauniešu basketbola attīstība. Plānojam mainīt sporta skolas darba metodiku – dot iespēju treneriem strādāt ar viena gadagājuma spēlētājiem, mainīt pieeju bērnu fiziskajā un funkcionālajā sagatavotībā. Strādāt, lai nākotnē pilsētas basketbola komandās spēlētu pēc iespējas vairāk sporta skolu beigušie liepājnieki.

Artūrs Štālbergs, “Liepājas basketbola” valdes priekšsēdētājs skaidro: “Nekur nav tik labi kā mājās. Liepāja ir pilsēta ar neiedomājamu potenciālu jebkurā jomā, tai skaitā sportā un kultūrā. Mācoties Amerikā un strādājot Eiropā, pārliecinājos, ka Liepājā izveidota “Top” līmeņa sporta infrastruktūra. Pēc LOC vieglatlētikas manēžas un dienesta viesnīcas atvēršanas to var pielīdzināt Amerikas koledžu piedāvātajām iespējām – Eiropā neesmu redzējis neko līdzīgu.

Liepājas basketbola saimniecība pēdējos gados eksistē. Tai nebija nākotnes vīzijas. Tagad izveidota Komanda. Jābūvē piramīda – no apakšas. Gribam izveidot pozitīvu un progresējošu basketbola vidi ar sporta skolu tās centrā. Piedāvāt kvalitatīvu treniņprocesu ieinteresētu treneru vadībā.
Vērtējums: +3