Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

ITF: Kornē izlaistā dopinga pārbaude nav tenisistes vaina

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

ITF: Kornē izlaistā dopinga pārbaude nav tenisistes vaina
Alizē Kornē
Foto: EPA/Scanpix

Francijas tenisiste Alizē Kornē netiks sodīta ar diskvalifikāciju par trīs dopinga pārbaužu izlaišanu, jo notikušais nav viņas vaina, konstatēts Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) izmeklēšanā.

28 gadus vecā Kornē janvārī tika informēta par to, ka iepriekšējo 12 mēnešu laikā izlaidusi trīs dopinga pārbaudes. Saskaņā ar ITF noteikumiem, tāds pārkāpums ir sodāms ar diskvalifikāciju no 1-2 gadiem pirmoreiz pieķertiem un līdz pat četriem gadiem atkārtota pārkāpuma gadījumā.

Kornē uzreiz norādīja, ka trešās pārbaudes nenotikšanai bija attaisnojoši iemesli, taču ITF viņas skaidrojumu toreiz neuzklausīja. Lietas izskatīšana tika plānota martā, bet lēmums paziņots šodien.

ITF izmeklēšanas laikā konstatēja, ka trešās pārbaudes nenotikšana bijusi dopinga kontroliera vaina, nespējot izdarīt visu nepieciešamos, lai nokļūtu pie Francijas tenisistes, tāpēc Kornē ir attaisnota, izvairoties no diskvalifikācijas.

Trešais tests bija plānots pagājušā gada 24. oktobrī no plkst. 8-9 tenisistes mājās. Kornē tur arī esot atradusies, taču dopinga kontrolieris nav spējis pie tenisistes nokļūt, jo jau nedēļu nav darbojusies viņas dzīvojamās ēkas durvju "Intercom" sistēma. Sazināšanās zvana veidā telefoniski nav notikusi, jo Kornē neatbildēja nezināmam numuram, bet informācijas nodošana īsziņu veidā nenotika.

Kornē izmeklēšanas laikā drīkstēja piedalīties WTA turnīros, bet nespēlēja Francijas izlases sastāvā "Fed Cup" turnīrā. Šobrīd WTA rangā 32. vietā esošā Kornē pirms deviņiem gadiem sasniedza savu rekordu, tiekot līdz 11. vietai. Kornē uzvarējusi piecos WTA vienspēļu turnīros.

Izmantotie resursi:
https://www.itftennis.com/news/2851...