Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Merzļikins: "Hārtlijs ir patiešām īpašs, mans mīļākais treneris"

Rolands Eliņš

Merzļikins: "Hārtlijs ir patiešām īpašs, mans mīļākais treneris"
Elvis Merzļikins
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš šovakar pirmo reizi pasaules čempionātā Ķelnē nedosies sākumsastāvā, intervijā Krievijas medijam „Championat” uzslavēja noskaņojumu un draudzīgumu Latvijas izlasē, novērtēja Bobu Hārtliju kā savu mīļāko treneri un izteicās, ka viņam nepatīk Krievija, bet KHL notikumiem viņš nemaz neseko līdzi.

„Negaidīju tādu čempionāta sākumu, protams, visi izlasē esam priecīgi par to,” sacīja Elvis Merzļikins. „Mums paveicies ar grupu, taču arī komanda šajā pasaules čempionātā mums ir pavisam citāda, arī treneris citāts. Jūtos kā ģimenē. Esam maza ģimene, nav mums tādu zvaigžņu kā Krievijai Panarins. Taču domāju, ka, ja būsim vienota komanda, varam uzvarēt jebkuru.”

Merzļikins atgādināja par savu sapni spēlēt NHL un norādīja, ka mačā pret Zviedrijas izlasi izjutis, cik augsts bijis pretinieku līmenis. Tāpat Latvijas vārtsargs nekautrējās īpaši uzslavēt treneri Bobu Hārtliju: „Viņš patiešām ir īpašs treneris. Viņš ir mans iecienītākais treneris, vēl nekad līdz šim ar nevienu nebija tik patīkami sadarboties. Bobs runā ar spēlētājiem kā ar līdzvērtīgiem, viņš cenšas komunicēt draudzīgi. Reizēs, kad runa ir par lietu, tad gan ir nedaudz citādi – Hārtlijs vēlas, lai mēs spēlētu hokeju, nevis tizlotos.”

„Hokeja apstākļi Šveicē? Normāli apstākļi. Tas tomēr ir bizness, un tu vienkārši spēlē hokeju,” sacīja Merzļikins. „Man ir lieliska komanda, arī treneris šobrīd ir ļoti labs. Nākamajā sezonā gaidu labus rezultātus. Protams, apsolīt neko nevaru, bet domāju, ka vajadzētu sanākt. Pirms diviem gadiem „Lugano” spēlēja Šveices finālā, šogad – pusfinālā.”

„Šveices čempionāta līmenis ir augsts, šobrīd tur sabraukuši daudz labu spēlētāju,” turpināja Merzļikins. „Daudz ārzemnieku, kuri spēlē savu valstu izlasēs. Šveices čempionātā ir iespējas izaugt par patiešām spēcīgu izlasi.”
Merzļikinam tika vaicāts, ar kuru valsti viņš kā Šveicē ilgi dzīvojošs cilvēks sevi vairāk asociē. „Mana mamma ir no Latvijas, bet tēvs krievs no Maskavas,” sacīja Merzļikins. „Viņš aizgāja mūžībā, kad man bija trīs gadi. Es pats izaugu Šveicē un vairāk asociēju sevi ar šo valsti. Jūtu, ka manas mājas ir Šveicē. Bet kā cilvēks, protams, esmu latvietis. Spēlēju Latvijas izlasē, man personīgi tas ir pats galvenais.”

Merzļikinam ir līgums ar „Lugano” līdz 2019. gada pavasarim, un viņš izteicās, ka pagaidām nav apsvēris turpmāku plānu: „Ja sekos mans sapņu zvans (no NHL), uzreiz sakravāšu koferi un braukšu. Kā jau teicu – jāspēlē pasaules čempionātā, lai saprastu, kā man pietrūkst un pie kā jāpieliek. Vēlos dzirdēt, ko konkurenti par mani domā. Būtu forši, ja, piemēram, Panarins man pateiktu, kā es spēlēju.”

Merzļikins atzina, ka NHL būtu gatavs spēlēt jebkurā klubā, savukārt par KHL viņam bija pilnīgi pretējs viedoklis: „Piedāvājumi no Krievijas klubiem bija jau pēc pagājušā pasaules čempionāta, taču man nepatīk Krievija un KHL. Nesekoju šajai līgai un pat nezinu, kādi klubi tur spēlē. Kāpēc man nepatīk Krievija? Nezinu, kaut kā neērti jūtos. Vienreiz biju šajā valstī, pirms gada uz PČ Maskavā. Iespējams, citās pilsētās ir ļoti forši, nemāku teikt. Bet pirmais iespaids man palicis ļoti slikts. Maskava, protams, ir skaista pilsēta, bet tur ir tik daudz cilvēku. Līdz ledus arēnai vajadzēja braukt ļoti ilgi.”

Intervija pilnā apjomā pieejama šeit (krieviski):
https://www.championat.com/hockey/a...

  -2 [+] [-]

, 2017-05-15 19:49, pirms 7 gadiem
"miiljaakais" 😁 taa pro zurnalisti Ari raksts? Klauni

  +7 [+] [-]

, 2017-05-15 19:55, pirms 7 gadiem
Diez vai treneris var būt citāts. Citāds gan...
Slēpts komentārs: Raimonds Ļitviņenko
Slēpts komentārs: KNIFSS

     [+] [-]

, 2017-05-15 20:22, pirms 7 gadiem
nu viss- Elvim ceļš uz rašku slēgts un nav tur ko darīt tādam labam puikam

  +7 [+] [-]

, 2017-05-15 20:22, pirms 7 gadiem
KNIFSS rakstīja: Elvis,ne tā kaut kas neaizies karjerā(ko protams nenovēlu) ievajadzēsies piķis,un KHL pēkšņi kļūs gana labs!!!
khl vēl ir tik ilgi jāizdzivo, lai Elvim nebūtu naudas

  +2 [+] [-]

, 2017-05-15 20:28, pirms 7 gadiem
Raimonds Ļitviņenko rakstīja: Tipiska pieklājības frāze, nekas vairāk. Gan jau nākotnē šis vārtusargs sapratīs, ka patiesībā ir jāseko sirdij un jāpārstāv Šveice, lai tiktu pie medaļām.
nomanini profilu uz vacieti vai zuti..anyway--viens un tas pats..smird tapat
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-15 20:31, pirms 7 gadiem
Hārtlijs vēlas, lai mēs spēlētu hokeju, nevis tizlotos(C)

  -1 [+] [-]

, 2017-05-15 20:32, pirms 7 gadiem
oh kā krievi cepas par Elvja izteikumiem...secinājums: stulbu cilvēku pietiek visur

  -4 [+] [-]

, 2017-05-15 20:33, pirms 7 gadiem
Jebkurā gadījuma - KHL ir 2 spēcīgākā līga pasaulē pēc NHL!
Daudzi sapņo tur spēlēt!
Bet - ja nu Šveices pilsonība prātā, tad ir citadi!

     [+] [-]

, 2017-05-15 20:35, pirms 7 gadiem
Nez vai Elvim vajadzēja tam paraškinu kantorim tagad interviju dot! Krieviem ir tendence nepajokam bieži vien daudzas lietas sagrozīt! Komentos tur nepajokam iet uzdirsieni par to, ka čalim nepatīk "putinlande". No otras puses šodien Elvis tāpat vārtos nebūs!

     [+] [-]

, 2017-05-15 20:35, pirms 7 gadiem
Prieks lasīt. Elvis zin, kas ir kolhozs un mīkstā vara --> Merzļikins: Man Krievija un KHL nepatīk | SKATIES
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-05-15 20:42, pirms 7 gadiem
Ir jau Krievzemē arī mazākas pilsētas par Maskavu, piemēram, Novokuzņecka

  +2 [+] [-]

, 2017-05-15 20:51, pirms 7 gadiem
NHL, ja labi nospēlē, var dabūt 11milj SEZONĀ kā Krosbijs.

Vai Dārziņš kādreiz dabūs līgumu 11milj sezonā? Noteikti nē.

  +5 [+] [-]

, 2017-05-15 20:56, pirms 7 gadiem
Tāda patīkama komanda šogad. Kanādiešu treneris ar attiecīgu spēles rokrakstu. Vārtsargs, kurš tiešā tekstā saka, ka nepatīk vatlande.
Atbalstu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-15 21:33, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Nez vai Elvim vajadzēja tam paraškinu kantorim tagad interviju dot! Krieviem ir tendence nepajokam bieži vien daudzas lietas sagrozīt! Komentos tur nepajokam iet uzdirsieni par to, ka čalim nepatīk "putinlande". No otras puses šodien Elvis tāpat vārtos nebūs!
Hmm, nepamanīju kurš tur cepās. Redzēju par Maskavu rakstīja, bet tur arī visai saprotoši - "Maskava var patikt tikai pēc Pekinas"