Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Hudāčeks: "Slovākija vēl vairākus gadus PČ spēlēs tikai par vietas nosargāšanu"

Rolands Eliņš

Hudāčeks: "Slovākija vēl vairākus gadus PČ spēlēs tikai par vietas nosargāšanu"
Jūliuss Hudāčeks
Foto: REUTERS/Scanpix

Slovākijas hokeja izlases vārtsargs Jūliuss Hudāčeks ļoti asi kritizējis savas valstsvienības sniegumu mačā pret ASV un PČ kopumā, norādot, ka valstī izveidota nepareiza hokeja sistēma.

„Pēdējā mačā (1:6 pret ASV) izskatījās tā, it kā amerikāņi spēlētu ar kaut kādiem junioriem, lai gan patiesībā viņiem pašiem sastāvā ir daudz jauno spēlētāju,” intervijā čehu medijiem norādīja Slovākijas izlases vārtsargs Jūliuss Hudāčeks. „Taču ASV spēlē kvalitatīvu hokeju, kamēr mēs nē. Puiši cenšas cīnīties, bet ar to ir par maz. Varam nospēlēt labi kādas desmit minūtes, tad pielaižam kļūdas, un viss cauri.”

Arī mačā pret ASV slovāki spēja samazināt rezultāta starpību līdz 1:2, taču pavisam drīz deva pretiniekiem jaunas iespējas un piedzīvoja sagrāvi. „Kad guvām vārtus, mums vajadzēja sākt aizstāvēties, nevis mesties tālākos uzbrukumos. Paši riskējām, gājām kā pa naža asmeni. Vai redzējāt amerikāņu gūtos vārtus? Visi izspēlēti līdz tukšiem vārtiem,” sacīja Hudāčeks, 28 gadus vecs spēlētājs, kurš līdz šim spēlēja Zviedrijas augstākajā līgā, bet nākamsezon pārcelsies uz KHL klubu „Severstal”.

„Pat jau Maiks Bebkoks trenētu mūsu izlasi un vārtos būtu Kerijs Praiss, mums tas nepalīdzētu,” atzina Hudāčeks. Viņš piekrita, ka Slovākijas izlasei šobrīd jāiztiek bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem no NHL, taču viņš teica, ka Latvija NHL spēlētāju skaita ziņā ir līdzīgās pozīcijās, taču cīnās par ceturtdaļfinālu.

„Latviešiem ir kādi 13 KHL spēlētāji,” turpināja Hudāčeks. „Kāpēc „Slovan” komandā nav tik daudz slovāku? (Šobrīd Slovākijas izlasē nav neviena no KHL spēlējošā Bratislavas kluba. Aut.p.) Tas ir jautājums, uz kuru prasās sniegt atbildi. Visa hokeja sistēma Slovākijā šobrīd ir slikta. Atbildīgie cilvēki 15 gadus nav darījuši neko, lai to uzlabotu, un tagad redzam rezultātu. Domāju, ka pasaules čempionātā vēl vairākus būsim spiesti spēlēt par vietas nosargāšanu elitē.”

Intervijas veikšanas brīdī Slovākija vēl nebija garantējusi sev palikšanu elitē, un Hudāčeks nelidinājās mākoņos, norādot, ka cer uz labvēlīgu rezultātu Dānijas un Itālijas spēlē: „Ticu, ka dāņi mums izpalīdzēs, jo mums pēdējā spēlē nav nekādu izredžu pret Zviedriju. Saprotu, ka līdzjutējiem ir cerība, taču mums vienkārši trūkst hokeja kvalitātes.”

Hudāčeks atzina, ka 1:6 pret ASV bijusi liela sagrāve, taču viņš arī teica, ka ASV bijušas labas iespējas gūt vēl 5-6 vārtus. „Tagad mums ir brīvdiena, varam atpūsties un sagatavoties cīņai ar vienu no turnīra labākajām izlasēm. Taču tā būs kaķa spēlēšanās ar peli,” Hudāčeks pielika punktu emocionālajai intervijai.

Izmantotie resursi:
Nasupený Hudáček: O přežití budeme hrát ještě...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-05-15 19:09, pirms 7 gadiem
„Pat jau Maiks Bebkoks trenētu mūsu izlasi un vārtos būtu Kerijs Praiss, mums tas nepalīdzētu,” atzina Bebkoks.

     [+] [-]

, 2017-05-15 19:11, pirms 7 gadiem
Nu nezinu gan, vai tie būs tikai vairāki gadi, jo nesen lasīju, ka slovākiem patreiz esot ļoti švaki ar jauniem talantiem, kuri varētu aizstāt vecos bukus. Kādreiz slovākiem NHL spēlēja daudz jauno hokejistu, bet patreiz par puslīdz nopietnu jauno slovāku iekš NHL var uzskatīt tikai Tataru.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-15 19:14, pirms 7 gadiem
Jau pieci turnīri bez 1/4 un izlasei, kas reiz bija pasaules čempioni!

  +2 [+] [-]

, 2017-05-15 19:25, pirms 7 gadiem
„Ticu, ka dāņi mums izpalīdzēs, jo mums pēdējā spēlē nav nekādu izredžu pret Zviedriju"

Hudāčeks ticēja,un dāņi viņu neapčakarēja.

     [+] [-]

, 2017-05-15 19:26, pirms 7 gadiem
Domāju, ka Maiks Bebkoks no šīs slovāku izlases izspiestu krietni vairāk nekā patreizējie treneri. Mazo hokeja nāciju lielākā problēma ir vārīšanās savā sulā, kas neizbēgami noved pie stagnācijas. Kamēr mazās nācijas turas pie principa "mums pašiem pilns ar labiem treneriem, kuri trenē mūsu pašu čempja klubus", tikmēr tiek palaistas garām jaunākās spēles tendences, kuras diktē lielās hokeja nācijas. Un tad nāk atskārsme, ka, ak vai, mēs kaut ko īsti neprotam.

Visi varam salīdzināt, kā mūsu izlase pirms gada spēlēja Beresņeva vadībā, un kā tas pats sastāvs spēlē tagad.

     [+] [-]

, 2017-05-15 19:34, pirms 7 gadiem
biški jau pārspīlē Hudāčeks , stabia top 9-14 komoanda , kas var pareizei izšaut + pārāk liela līmeņu ašķirība ir top 9 - 14 līdz austriešiem, ungāriem , korejiešiem , kazahiem , slovēņiem , poļiem , itāļiem

  +1 [+] [-]

, 2017-05-15 19:50, pirms 7 gadiem
Cik noprotu, slovākiem konflikts ar federāciju. Tāds kā mums ar Kirovu bija pagājušajā gadā. Veiksmi slovākiem, vienmēr ir prieks par mazajām valstīm, kas turās elitē un ik pa laikam kož kājā hokeja lielvalstīm. Tur jau tas hokeja skaistums.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-15 20:01, pirms 7 gadiem
Slovākijai atteica visi 10 NHL spēlētāji!

  -4 [+] [-]

, 2017-05-15 20:01, pirms 7 gadiem
Lūk, tā ir kārtīgu lūzeru domāšana. Ja viņi sasparotos, tad par izkrišanu no elites būtu jādomā citām valstīm. Tā pati viņa pieminētā Latvija nav labāka - gadu no gada elitē noturas knapi knapi, pateicoties kādai fenomenālai veiksmei.

  +3 [+] [-]

, 2017-05-15 20:16, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: biški jau pārspīlē Hudāčeks , stabia top 9-14 komoanda , kas var pareizei izšaut + pārāk liela līmeņu ašķirība ir top 9 - 14 līdz austriešiem, ungāriem , korejiešiem , kazahiem , slovēņiem , poļiem , itāļiem
Nu zinot, ka ap mileniumu Slovāki četros gados 3x tika medaļās, tad pesimisms ir saprotams. Tolaik piemēram Norvēģi kūlās pa B grupu. Tagad viņi rangā ir pat priekšā Slovākiem.
Protams var vienmēr runāt par NHL faktoru, kas savā ziņā ir veiksme- kas kuram nāks palīgā, bet atbalsta punkts jau visiem līdzīgs.

     [+] [-]

, 2017-05-15 20:47, pirms 7 gadiem
Tāpēc, ka Jūliuss Šuplers ir pārtraucis gatavot Šatanus, Palfijus, Gāborikus, Hosas un Dēmetras. Laidiet pie šprices ekspertu un būs jums viss!

  -1 [+] [-]

, 2017-05-15 20:48, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nu nezinu gan, vai tie būs tikai vairāki gadi, jo nesen lasīju, ka slovākiem patreiz esot ļoti švaki ar jauniem talantiem, kuri varētu aizstāt vecos bukus. Kādreiz slovākiem NHL spēlēja daudz jauno hokejistu, bet patreiz par puslīdz nopietnu jauno slovāku iekš NHL var uzskatīt tikai Tataru.
Tīri teorētiski švaki, pēdējā U20 čempionātā Lv zaudēja slovākiem ar 2 :4, pēc spēles pat diezgan pārliecinoši. Pamatā ar hokejistiem slovāki ir tālu mums priekša, tik atliek sakārtot saimniecību un ies uz augšu.

     [+] [-]

, 2017-05-16 07:11, pirms 7 gadiem
Es labāk neatgādināšu, kas notika ar LATVIJAS izlasi nākamajā reizē, kad slovāki gandrīz izkrita. Ja viņiem tagad būtu 7 spēlētāji no NHL, viņi būtu 3-4 grupā.

     [+] [-]

, 2017-05-16 10:01, pirms 7 gadiem
Grizzly rakstīja: Es labāk neatgādināšu, kas notika ar LATVIJAS izlasi nākamajā reizē, kad slovāki gandrīz izkrita. Ja viņiem tagad būtu 7 spēlētāji no NHL, viņi būtu 3-4 grupā.
Kas tad tur bija?