Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts: "Arī Toress ir spēlējis ar masku"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Riherts: "Arī Toress ir spēlējis ar masku"
Andris Riherts
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Piedāvājam FS "Metta/Latvijas Universitāte" galvenā trenera Andra Riherta komentārus pēc viņa komandas zaudētās spēles pret Daugavpils "Daugavu" ar 1:2.

Andris Riherts, "Metta/LU" galvenais treneris: "Apsveicu Daugavpili ar uzvaru. Daugavpilij, var teikt, bija 100% sitienu/momentu realizācija, tāpēc arī uzvarēja mūs. Pretinieki ir daudz meistarīgāki, pieredzējušāki un ir pagājušā gada čempioni - liela daļa spēlētāju ir palikuši, arī treneris ir tas pats. Ļoti kvalitatīva komanda, pret kuru ir grūti spēlēt, jo tā prot bumbu kontrolēt. Līdz ar to plānu, kuru gribējām, 1. puslaikā nespējām realizēt. Pirmie vārti nē, bet otrie ielaistie vārti noteikti bija muļķīgi - japānis labi noorientējās un vienā pieskārienā iesita.

Mēs šosezon vairāk par vieniem vārtiem spēlē neesam iesituši, tāpēc ir diezgan grūti uz kaut ko cerēt - uz kaut ko vairāk nekā minimālu zaudējumu. Skaidrs, ka skrējām, centāmies, 2. puslaikā pamainījām taktiku un mēģinājām vairāk presingot, neļaut viņiem tik viegli iesākt uzbrukumus, bet diemžēl bija nedaudz par īsu."

Vai pašatdeves ziņā 2. puslaiks bija labākais šī gada Virslīgā?
"Grūti pateikt. Pret "Spartaku" arī pašatdeve bija liela. Diemžēl šī pašatdeve pagaidām nenes rezultātu."

Četrus no sešiem zaudējumiem esat piedzīvojuši ar vienu vārtu starpību. Meistarības vai rakstura trūkums?
"Domāju, pietrūkst abas lietas. Veiksmes noteikti pietrūkst - vēl trešā lieta, kas mūs nepavada tajās spēlēs, kurās zaudējam ar vienu vārtu starpību. Šeit arī pie lielākas veiksmes varējām neizšķirtu izraut spēles beigās. Bija tādas situācijas, kur, ja kāds individuāli nospēlētu spēcīgāk, varētu kaut ko izspiest vairāk."

Pirmo reizi pamatīgi nokavēji preses konferenci. Vai bija kāda īpaša saruna ar spēlētājiem?
"Īpaši nekāda nebija. Bija organizatoriski jautājumi, kas bija jāatrisina. Jā, sanāca ilgi."

Pēc pagājušā mača pret "Jelgavu" izteicies, ka Tu neriskē ar spēlētāju veselību un neveselus spēlētājus laukumā nelaid. Šodien uz maiņu iznāca Edgars Vardanjans, kuram ir lauzts deguns...
"Viņam bija maska virsū, taču viņš to novilka nost. Spēlētājam bija maska virsū - Toress arī ar tādu ir spēlējis. Skaidrs, ka viņam [Vardanjanam] neviens nelika spēlēt ar galvu, bet mēs viņu izlaidām uz pēdējām 30 minūtēm. Tas bija mūsu kopējs lēmums."

Par sastāva risinājumiem. Izlaidi laukumā trīs centra aizsargus, vienam no viņiem, Mārim Savinovam, spēlējot kreisās malas aizsarga pozīcijā. Arī aizsardzības otrā malā bija futbolists, Tavs brālis Māris Riherts, kurš tāpat pēc pamatpozīcijas nav malējais aizsargs. Vai tas ir spēlētāju trūkums vai bija kāda cita doma apakšā?
"Mēs zinām, ka pretiniekiem ir ļoti kvalitatīvi malējie spēlētāji, ir sevišķi Sokolovs ar Kovaļovu. Otrā puse arī - abas malas ļoti labi strādā. Līdz ar to nolēmām izlaist nedaudz pieredzējušākus aizsargus. Kaut arī Māris Savinovs ir centra aizsargs, viņš ir spēlējis arī malā iepriekš. Viņa uzdevums pamatā bija nosegt malu. Pretiniekam caur malām nekas būtisks nesanāca, izņemot pirmos vārtus, kad viņi pēc centrējuma iesita. Tas centra aizsargu trijnieks [Savinovi un Puķītis] ir pieredzējušāks. Māris Riherts nedarbojas savā pozīcijā, bet malējam aizsargam un centra pussargam kaut kādā mērā ir līdzīgas spēles veidošanas un aizsardzības funkcijas. Tā ka vajadzēja tikai pārorientēties un nospēlēt malā."

Šovakar piedāvāsim arī nelielas sarunas atreferējumu ar Daugavpils "Daugavas" direktoru Romānu Lajuku.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-15 23:09, pirms 11 gadiem
Otrais puslaiks izdevās Mettai, bet neizdevās daugavpiliešiem, īpaši pēdējā pusstunda, kad bija nomainīti abi vārtu guvēji. Tad arī redzējām, kāpēc no šīs komandas uz izlasi neviens netiek aicināts.

     [+] [-]

, 2013-05-15 23:50, pirms 11 gadiem
olga rakstīja: Otrais puslaiks izdevās Mettai, bet neizdevās daugavpiliešiem, īpaši pēdējā pusstunda, kad bija nomainīti abi vārtu guvēji. Tad arī redzējām, kāpēc no šīs komandas uz izlasi neviens netiek aicināts.
FC Daugava: Nerugals saņēma uzaicinājumu uz Latvijas...

  -1 [+] [-]

, 2013-05-16 00:46, pirms 11 gadiem
Kolhoza