Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ģirģens iesniedzis apelāciju par nepielaišanu LFF prezidenta vēlēšanām

Rolands Eliņš

Ģirģens iesniedzis apelāciju par nepielaišanu LFF prezidenta vēlēšanām
Sandis Ģirģens (pa kreisi) pagājušā gada preses konferencē ar nu jau bijušo LFF prezidentu Kasparu Gorkšu. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens iesniedzis apelāciju Latvijas Futbola federācijā par savas kandidatūras neapstiprināšanu LFF prezidenta vēlēšanām, ar atsauci uz LFF sniegto informāciju ziņo portāls „Delfi”. Līdzīgi rīkojušies arī pieci citu LFF valdes pozīciju kandidāti.

Jau iepriekš ziņots, ka Latvijas Futbola federācijas gaidāmais kongress apvīts ar jautājumiem un neskaidrībām vairāku atraidīto pieteikumu dēļ. Sākotnēji tika noraidīti abi prezidenta amata kandidāti, taču Vadimam Ļašenko tika dots termiņš izlabot kļūdas noformējumā, kamēr Sandis Ģirģens šādu iespēju nesaņēma.

LFF Vēlēšanu komiteja publiskā paziņojumā to skaidroja ar to, ka Ģirģena pieteikumā nav bijis pietiekams LFF biedru atbalsts un komiteja to neuzskatot par trūkumu, ko varētu labot pēc pieteikuma iesniegšanas termiņa beigām. Šeit problēma savukārt rodas tādēļ, ka LFF jaunie statūti paredz, ka viens biedrs nevar reizē atbalstīt divus vēlēšanu kandidātus un, ja ir parakstījies abu pieteikumos, tiek anulēti abi paraksti. Vēlēšanu komiteja visiem noraidītajiem kandidātiem, kā ziņo „Delfi”, nav sniegusi informāciju, kuri tieši paraksti anulēti dubulta atbalsta izteikšanas dēļ.

Jau iepriekš gatavību iesniegt apelāciju publiski bija izteicis viceprezidenta amatam noraidītais Vladimirs Šteinbergs un valdes locekļa pozīcijai noraidītais Guntars Indriksons. „Delfi” vēsta, ka apelāciju oficiāli iesniedzis arī Ģirģens, kā arī valdes locekļu amatiem noraidītie kandidāti Jānis Engelis, Jānis Apse un Anastasija Kučinska. Savukārt Ģirģena padomnieks ministrijā Maksims Miņejevs, kurš pieteikumu iesniedza bez neviena LFF biedra atbalsta vēstules, apelāciju nav iesniedzis, šajā ziņā esot vienīgais starp noraidītajiem kandidātiem.

LFF pārstāvji ir apstiprinājuši „Delfiem”, ka Apelāciju komisija izskatīs iesniegumus līdz 20. aprīlim.

Jāatgādina, ka LFF kongress un attiecīgi prezidenta un valdes vēlēšanas ir atliktas uz nenoteiktu laiku koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lv/sports/news/fu...

  +1 [+] [-]

, 2020-04-15 15:59, pirms 4 gadiem
Es domāju, ka čalis jokojos, bet laikam jau pa nopietno grib tur tikt iekšā. Kas viņam mugura ?

  -1 [+] [-]

, 2020-04-15 16:37, pirms 4 gadiem
Nevērtēju kandidātus, bet dziļi pretīga ir komisijas rīcība. Tā kopā ar LFF vadību grauj futbola tēlu valstī.Pēc šiem nebeidzamajiem skandāliem zūd interese par mūsu futbolu.Labi,ka varu nākotnē skatīties citu valstu čempionātus.

     [+] [-]

, 2020-04-15 22:08, pirms 4 gadiem
Precizitāte: Apelāciju iesniedza IVARS KAZĀKS !!!! Mugura viņam nav nekāda. Kāda mugura var būt KPV ...

     [+] [-]

, 2020-04-16 07:12, pirms 4 gadiem
The one and the only rakstīja: Precizitāte: Apelāciju iesniedza IVARS KAZĀKS !!!! Mugura viņam nav nekāda. Kāda mugura var būt KPV ...
Ha ha ha ha! Tas Kazāks tev neliek mieru ne dienu ne nakti?! Laikam stipri esi iekodies silē un baidies palikt bez piena zobiem!