Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniecei Šveicei palīdzēs 2017. gada NHL drafta pirmais numurs Hišīrs

Agris Suveizda

Latvijas pretiniecei Šveicei palīdzēs 2017. gada NHL drafta pirmais numurs Hišīrs
Niko Hišīrs. Foto: AFP/Scanpix

Šveices izlasei iepriekšējā nedēļā savu jāvārdu sacīja talantīgais uzbrucējs Niko Hišīrs, kuru Ņūdžersijas "Devils" pirms diviem gadiem draftēja ar pirmo numuru.

"Man faniem ir labas ziņas – esmu saņēmis atļauju un būšu pasaules čempionātā. Protams, ja vien tikšu sastāvā," intervijā Šveices medijos sacīja 20 gadus vecais Niko Hišīrs, kuram tas būs debijas pasaules čempionāts starp pieaugušajiem. "Tas man būs liels gods. Arī jauniešu izlasēs biju priecīgs par spēlēšanu izlasē un esmu par to lepns. Nekādus mērķus turnīrā neuzstādu, es tikai vēlos palīdzēt komandai un spēlēt savu spēli. Esmu drošs, ka tā būs lieliska pieredze."

Debijas sezonā Nacionālajā hokeja līgā Hišīrs 82 spēlēs sakrāja 52 (20+32) punktus, bet šosezon viņš ar 47 (17+30) punktiem 69 spēlēs bija otrais rezultatīvākais komandā aiz Kaila Palmjēri (27+23). Ņūdžersijas "Devils" ar 72 punktiem 82 spēlēs Austrumu konferencē palika priekšpēdējā vietā. Hišīrs regulārajā sezonā bija ceturtais rezultatīvākais šveiciešu spēlētājs, piekāpjoties Tīmo Maieram (30+36), aizsargam Romānam Jozi (15+41) un Nīno Nīderraiteram (23+30), kuri turpina cīņu izslēgšanas spēlēs.

Stenlija kausā ir iekļuvis arī Elvja Merzļikina jaunās komandas aizsargs Dīns Kukans (0+5), un no "play-off" četrinieka, kā ziņo Šveices mediji, trīs ir izteikuši vēlmi spēlēt izlasē, ja komanda izstāsies izslēgšanas spēlēs. Vienīgais, kuru pasaules čempionātā gaidīt nav vērts, gan ir tieši Maiers, kuram beigsies līgums un kurš nevēlas riskēt ar veselību. Līdzīga iemesla dēļ, ļoti iespējams, pasaules čempionātā nebūs arī Kevina Fialas (13+26) un Svena Andrigeto (7+10), kuri gan grib spēlēt un mēģina situācijai rast risinājumu.

Slovākijā noteikti nebūs Svena Berči (9+5), kurš drīzumā kļūs par tēvu. Čempionātā nebūšot arī Lukas Sbizas (0+1) un Denisa Malgina (7+9), no kura pakalpojumiem atteikušies treneri, uzskatot, ka viņš ne vienmēr izrādījis entuziasmu izlases sakarā. Tikmēr spēlēt izlasē provizoriski piekrituši aizsargi Janniks Vebers (2+6) un Jonass Zīgenthālers (0+4).

Bez Latvijas un Šveices Košices grupā spēlēs arī Zviedrija, Krievija, Čehija, Norvēģija, Austrija un Itālija.

Izmantotie resursi:
https://www.watson.ch/sport/intervi...
https://sport.ch/eishockey-wm/31407...
https://sport.ch/eishockey-wm/31407...

  -1 [+] [-]

, 2019-04-15 14:10, pirms 5 gadiem
Tikmēr mūsu zvaigzne 4.maiņas NHL stabils spēlētājs Girgensons atsakās..
Jaatceras ka mums ir NHL čaļi bet viņi vismaz pagaidam ir 4.maiņas speletaji..

Veiksmi mūsu vartsargam!Tikai kā komanda varam nolauzt kā pagajušo gadu..!
Čehiem Voracheks shiem šitais

GO GO

     [+] [-]

, 2019-04-15 14:11, pirms 5 gadiem
Šveices krievelis grib šņabi norm pabuhāt ar izlases večiem , bet šie tik alu dzer tapēc nav jau brīnums ,ka uzvelkot izlases formas tērpu viņam tāds "meh "ir

     [+] [-]

, 2019-04-15 14:20, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Tikmēr mūsu zvaigzne 4.maiņas NHL stabils spēlētājs Girgensons atsakās..
Jaatceras ka mums ir NHL čaļi bet viņi vismaz pagaidam ir 4.maiņas speletaji..

Veiksmi mūsu vartsargam!Tikai kā komanda varam nolauzt kā pagajušo gadu..!
Čehiem Voracheks shiem šitais

GO GO
Vienīgais, kuru pasaules čempionātā gaidīt nav vērts, gan ir tieši Maiers, kuram beigsies līgums un kurš nevēlas riskēt ar veselību.

Tā teikt labāk zīle rokā nekā mednis kokā, šajā gadījumā tā ir, veselība. Nav līguma, noraus traumu un nevienam nevajadzīgs. Protams, var riskēt un labi nospēlēt, bet.

     [+] [-]

, 2019-04-15 15:25, pirms 5 gadiem
"trīs ir izteikuši vēlmi spēlēt izlasē, ja komanda izstāsies izslēgšanas spēlēs. "

Kļūda.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-15 15:27, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Tikmēr mūsu zvaigzne 4.maiņas NHL stabils spēlētājs Girgensons atsakās..
Jaatceras ka mums ir NHL čaļi bet viņi vismaz pagaidam ir 4.maiņas speletaji..

Veiksmi mūsu vartsargam!Tikai kā komanda varam nolauzt kā pagajušo gadu..!
Čehiem Voracheks shiem šitais

GO GO
Zirgs 24gadu vecumā bija spēlējis jau 4PČ. Neraudi.

  -2 [+] [-]

, 2019-04-15 15:35, pirms 5 gadiem
es1ns rakstīja: Zirgs 24gadu vecumā bija spēlējis jau 4PČ. Neraudi.
Raudāt varēs Zemgus kurš palaidīs garām iespējams labāko pasaules čempi Latvijai!

Tādiem supertstariem ka viņam būtu jaraujas uz izlasi,kā piem.Irbe tiklīdz izkrita no playoff ta pataisno mauca palīgā,ist negulēdams gaja uz laukuma!Te ir atskiriba starp kapostu un patriotu!

  -2 [+] [-]

, 2019-04-15 15:40, pirms 5 gadiem
Vai ari piem Daugavins tagad neriske ar savu karjeru,lai gan drosvien kopostu nopelnijis mazak neka Girgensons,vel neveselam piekrist spelet par Latviju,tas ir vecis,tas ir īsts kapteinis ne šitie feiki kuriem vajag to un to un vek visadas atrunas!

  -1 [+] [-]

, 2019-04-15 15:47, pirms 5 gadiem
Girgensonam nepatīk, ka Bobs šim dod maz spēlēt, čekeris klubā un čekeris izlasē.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-15 15:53, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Vai ari piem Daugavins tagad neriske ar savu karjeru,lai gan drosvien kopostu nopelnijis mazak neka Girgensons,vel neveselam piekrist spelet par Latviju,tas ir vecis,tas ir īsts kapteinis ne šitie feiki kuriem vajag to un to un vek visadas atrunas!
Situācijas ir diezgan dažādas, lai salīdzinātu...
Daugavam ir līgums, Zemgum nav.
Girgensons nav nekāds NHL stārs, kam vieta tur būtu garantēta.
Pieņem iespēju, ja čempī dabū traumu un bez līguma jāpavada liela sezonas daļa...domā daudzi nhl klubi pēc tam viņam skries pakaļ vai paņems kādu jaunu kanādieti,jenķi?
Nevajag pie pirmās iespējas nolikt savējos, kur tas neprasās
Un protams, cepuri nost Daugavas priekšā

  -3 [+] [-]

, 2019-04-15 17:33, pirms 5 gadiem
Daugavins bez liguma kapaatu ka nemetas!

Tikai nepatik mikstie,nenolieku,respect ka chalis doma tikai par NHL bet Latviju parstavet,aizstavet ir parstavet visus mus,sevi,savu gimeni utt..

  -2 [+] [-]

, 2019-04-15 17:34, pirms 5 gadiem
Un tur ta lieta,ka neesam piemeram Zviedrija,ja neatbrauks viens,bus cits tikpat labs..

Tur ta lieta ka Girgensons mums ir loti vajadzigs ja gribam beidzot kautko izcinit nevis tikai cinities..!visus labakos savacot varam tikai cinities par augstam vietam jo musu nav tik daudz!