Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdvejisti sajūsmā par uzvaru, Bogdanovam neveiksme Polijā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Spīdvejisti sajūsmā par uzvaru, Bogdanovam neveiksme Polijā
Šodienas varoņi
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Ļoti priecīgi par negaidīto uzvaru pār Gņezno "Start" bijuši Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti un treneru korpuss. Uzvara pār tik spēcīgu oponentu apmēram sešu tūkstošu skatītāju klātbūtnē ir vērā ņemams notikums. Tikmēr Polijas Ekstralīgā vājš starts Latvijas izlases līderim Maksimam Bogdanovam.

Daugavpilieši varenā cīņā savā trekā ar 53:37 pārspēja galveno Polijas 1. spīdveja līgas favorīti Gņezno "Start". Savu ieguldījumu panākumā deva visi nobraukušie spīdvejisti. Komandas gara lielo nozīmi izcēla galvenais treneris Nikolajs Kokins:

"Visi malači. Šodien bija īsta komanda, kura nenobijās no skaļajiem pretinieku uzvārdiem. Ļoti smaga cīņa, punkts punktā. Pielikām skaistu punktu sacīkstei. Negribas nevienu individuāli izcelt, visi šodien bija malači."

Visvairāk punktus "Loko" atveda Kjasts Podžuks: "Ļoti gribēju labi nobraukt, īpaši 15. braucienā, tādēļ arī uzrādīju tur labu rezultātu (laiku). Bieži vien 15. brauciens neizdodas. Laikam bijām spēcīgāki, tādēļ arī uzvarējām. Palīdzēja savs treks, skatītāji - tas daudz ko dod. Ļoti labi izgulējos, sagatavojos. Galvenais, ka motocikls nepievīla. Vienā no braucieniem man acī trāpīja smiltis, tādēļ praktiski braucu ar vienu aci."

Romāns Považnijs: "Ļoti laba atmosfēra komandā. Treniņos daudz palīdzējām Hansenam ar ieteikumiem. Viņš tos ņēma vērā, tādēļ ir arī rezultāts."

Patīkami pārsteidza dānis Kenets Hansens, par kura lietderību daudzi pirms šīs sezonas smīkņāja, bet Hansens šoreiz bija lielisks: "Tās man bija otrās sacīkstes šajā trekā. Katrā no treniņiem es progresēju, veicām uzlabojumus motociklā, ļoti palīdzēja Považnijs. Gribētu pateikties viņam par palīdzību. Mūsu komandā liela loma ir Mikaelam Maksam un Považnijam. Viņiem ir liela pieredze, tādēļ viņi var palīdzēt jaunajiem. Ja viens otram palīdzēsim, būsim laba komanda. Gribējās reabilitēties par neveiksmīgo braukšanu Ostruvā. Ļoti patika vakardienas komandas prezentācija, cilvēki ir ļoti sirsnīgi."

Par prezentāciju tikai tos labākos vārdus teica arī Mikaels Makss: "Lieliska komanda, lieliski puiši, visi viens otram palīdz, visu zināja, labi noregulēju moci. Ļoti patika vakardienas prezentācija, meitenes, patika lēkāt uz batuta ar ķiveri. Labi izpriecājāmies, viss bija forši. Tagad esmu sapratis, kādēļ, iebraucot pilsētā, ir attēlota liela kaija - sacensību laikā virs galvām lidinās daudz kaiju! Tas ir forši!"

Polijas Ekstralīgā šodiena nebija veiksmīga Maksimam Bogdanovam. Viņa pārstāvētā vienība Gdaņskas "Lotos" Toruņā ar 27:63 piekāpās vietējam "Unibax". Četros braucienos Maksims trīs trešās vietas un viena izstāšanās. Viņa pārinieks Tomašs Hžanovskis allaž palika ceturtais aiz Bogdanova muguras.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт спидвейного клуба «Lokomotīve»