Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Atcelta Krievijas paralimpiskās izlases 30 mēnešus ilgā diskvalifikācija

Rolands Eliņš

Atcelta Krievijas paralimpiskās izlases 30 mēnešus ilgā diskvalifikācija
Endrjū Pārsonss. Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā paralimpiskā komiteja (IPC) oficiāli apstiprinājusi, ka šodien pārtraukta Krievijas Paralimpiskās komitejas diskvalifikācija, kas ilga divarpus gadus. Līdz ar to Krievijas delegācija varēs piedalīties Tokijas paralimpiskajās spēlēs 2020. gadā, tiesa, IPC savā lēmumā atstājusi virkni kritēriju, kuru neizpildīšanas gadījumā diskvalifikācija tiks atjaunota.

Krievijas Paralimpiskā komiteja (RPC) tika diskvalificēta 2016. gada augustā, pamatojoties uz neatkarīgā izmeklēšanā novērotām pazīmēm sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem. RPC nevarēja sūtīt savu delegāciju uz Rio paralimpiskajām spēlēm, kā arī nevarēja piedalīties Phjončhanas paralimpiskajās spēlēs pirms gada.

IPC prezidents Endrjū Pārsonss savā paziņojumā apsveica RPC ar atgriešanos starptautiskajā apritē un norādīja, ka tā izpildījusi 69 no 70 uzliktajiem kritērijiem anti-dopinga programmas sakārtošanā un implementēšanā un ka šobrīd RPC ir pavisam citāda organizācija nekā pirms diviem ar pusi gadiem.

Taču Pārsonss arī neslēpa, ka Krievijas Paralimpiskajai komitejai palikuši spēkā vairāki kritēriji, kuru neizpildīšanas gadījumā IPC gatava atjaunot diskvalifikāciju. Šie kritēriji būs spēkā līdz 2022. gada decembrim. Minēto nosacījumu vidū ir darbība WADA antidopinga programmas ietvaros, Krievijas Antidopinga aģentūrai, kurai tikai nesen tika atjaunota akreditācija, jāizvairās no šīs akreditācijas zaudēšanas, kamēr Krievijas sportistiem pirms piedalīšanās sacensībās jāizpilda antidopinga programmas prasības sešu mēnešu ilgā periodā.

Izmantotie resursi:
https://www.reuters.com/article/us-...

     [+] [-]

, 2019-03-15 21:15, pirms 5 gadiem
Tas ir labi