Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi pusfinālā spēlēs "Valmiera" un "Pārgauja"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pirmo reizi pusfinālā spēlēs "Valmiera" un "Pārgauja"
Stalbes "Pārgauja" ceturtdaļfinālā izslēdza titulēto "Lekringu"
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Par ELVI florbola līgas vīriešiem pusfinālistēm pirmo reizi savu klubu vēsturē kļuvušas FBK "Valmiera" un Stalbes SK "Pārgauja". Valmierieši šovakar ceturtdaļfināla sērijas septītajā mačā savā laukumā ar 6:3 uzvarēja Kocēnu "Rubeni", bet stalbieši viesos tikai pagarinājumā ar 3:2 pārspēja Cēsu "Lekringu".

Portāls Sportacentrs.com šodien savā Twitter.com kontā rīkoja pirmsspēles aptauju, lai uzzinātu sporta līdzjutēju viedokli par to, kuras komandas iekļūs finālā. Jāatzīst, ka sporta pazinēji kopumā nedaudz, bet tomēr kļūdījās abos gadījumos - ja par "Valmieras" uzvaru tika atdoti 47% balsu, tad par "Rubenes" - 53%; tāpat arī - ja par "Lekringa" panākumu nobalsoja 59%, tad par "Pārgaujas" - tikai 41%.

"Valmiera" izslēdz "Rubeni" un pirmo reizi spēlēs pusfinālā

Ceturtdaļfināla sēriju FBK "Valmiera", kas regulārajā turnīrā izcīnīja 4.vietu, pret piektās vietas īpašnieci "Rubeni" sāka ar pārliecinošu uzvaru savā laukumā - 7:3. Turpinājumā daudz veiksmīgāk darbojās kocēnieši, kuri pretinieku laukumā svinēja panākumu ar 6:4, bet pēc tam simtprocentīgi izmantoja sava laukuma priekšrocības - 6:5 pagarinājumā un 8:5. "Rubene" bija nonākusi tikai vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas pusfinālā, tomēr piektajā un sestajā mačā bija spiesta atzīt valmieriešu pārākumu, viesos piekāpjoties saviem pretiniekiem ar 2:5, bet Kocēnos - ar 5:6, rezultāts sērijā atkal kļuva neizšķirts - 3:3.

Šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā notikušo maču lielisko sāka "Valmieras" florbolisti, kuri pirmā perioda laikā pēc diviem Mārtiņa Broka un viena Mārtiņa Kājiņa metiena izvirzījās vadībā ar 3:0. Otrajā trešdaļā iniciatīva pārgāja kocēniešu pusē - trīs vārtus pēc kārtas iemeta Atis Stepāns (visus trīs - no Ivara Jēkabsona piespēles) - 3:3. Otrajā pārtraukumā labākā noskaņojumā devās laukuma saimnieki, jo viņus vadībā ar 4:3 bija izvirzījis Matīss Salmiņš. Pēdējā periodā Kocēnu komanda palika tukšā, bet FBK "Valmiera" pārsvaru ar vārtu guvumiem palielināja Ints Vilks un Ričards Eglītis - uzvara ar 6:3, bet sērijā panākums ar 4:3. Valmieras komanda pirmo reizi kluba vēsturē spēlēs pusfinālā, kur tās pretiniece būs "Triobet/Ulbroka". Viens mačs valmieriešiem garantēts arī "Arēnā Rīga".

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts aizsargs Aigars Belasovs, kurš šīsdienas mačā ar rezultativitāti gan neizcēlās. 2 (1+1) punktus guva Ričards Eglītis, 3 (1+2) punkti Inta Vilka kontā, bet rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Mārtiņš Broks. Labākā spēlētāja balvu Kocēnu komandā saņēma "hat-trick" autors Atis Stepāns, trīs piespēles spēlējošajam trenerim Ivaram Jēkabsonam.

FBK "Valmiera" - "Rubene" 6:3 (3:0, 1:3, 2:0), sērijā 4:3
Metienu attiecība:
28:31 (11:9, 7:10, 10:12)
Rezultatīvākie:
FBK "Valmiera" – Mārtiņš Broks 4 (2+2), Ints Vilks 3 (1+2), Ričards Eglītis 2 (1+1), Mārtiņš Kājiņš 1 (1+0), Matīss Salmiņš 1 (1+0).
"Rubene" – Atis Stepāns 3 (3+0), Ivars Jēkabsons 3 (0+3).

"Pārgauja" pārkāpj pāri "Lekringam" un tiek uz "Arēnu Rīga"

Sava kluba vēsturē pusfinālā vēl nekad nespēlējusī Stalbes "Pārgauja" pārliecinoši sāka ceturtdaļfināla sēriju pret septiņkārtējo čempioni "Lekringu" (Cēsis), pirmajā mačā viesos savus pretiniekus sakaujot ar 6:1. Arī otrajā spēlē "Pārgauja" bija pavisam tuvu panākumam, bet cēsnieki savā laukumā spēja izraut neizšķirtu pamatlaikā un uzvaru pagarinājumā - 5:4. Kocēnu sporta namā, ko par savu mājas spēļu laukumu izvēlējusies Stalbes komanda, "Pārgauja" svinēja divas pārliecinošas uzvaras (10:5 un 8:3), sērijā panākot jau 3:1. Piektajā un sestajā mačā pārāki izrādījās cēsnieki, kuri savā laukumā uzvarēja ar 7:4, bet viesos - ar 5:4, sērijā atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 3:3.

Sērijas izšķirošā spēle notika Cēsīs un izrādījās vismazrezultatīvākā no visām. Pirmajā periodā viesus vadībā ar 1:0 izvirzīja Emīls Eglītis, bet otrajā cēsnieks Andris Rajeckis panāca neizšķirtu rezultātu. Pēdējā trešdaļā komandās vēlreiz apmainījās ar vārtu guvumiem - uz stalbieša Edgara Puriņa precīzo metienu (2:1) ar to pašu atbildēja Andris Rajeckis - 2:2. Komandām bija jāaizvada desmit minūšu pagarinājums. Pašā tā izskaņā "Pārgauja" izspēlēja kombināciju, kuras noslēgumā Gvido Lauga izdarīja tālu metienu, kas izrādījās netveram "Lekringa" vārtsargam Normundam Krūmiņam - 3:2, uzvaras vārtus Stalbes komanda guva tikai divas sekundes (!) pirms pagarinājuma beigām. Sērijā SK "Pārgauja" triumfēja ar 4:3, pirmo reizi kluba vēsturē iekļūstot pusfinālā.

Labākā spēlētāja titulu uzvarētāju sastāvā nopelnīja uzvaras vārtu autors Gvido Lauga, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Edgars Puriņš. Par labāko starp cēsniekiem atzina vārtsargu Normundu Krūmiņu, kurš atvairīja 14 no 17 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais "Lekringa" rindās bija Andris Rajeckis, kura kontā divi goli.

"Lekrings" - SK "Pārgauja" 2:3 ET (0:1, 1:0, 1:1, 0:1), sērijā 3:4
Metienu attiecība:
20:17 (7:6, 6:2, 5:3, 2:6)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Andris Rajeckis 2 (2+0), Andris Malkavs 1 (0+1), Dāvis Vidlers 1 (0+1).
SK "Pārgauja" – Edgars Puriņš 2 (1+1), Emīls Eglītis 1 (1+0), Gvido Lauga 1 (1+0), Ingus Laiviņš 1 (0+1), Edijs Vents 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-15 23:16, pirms 7 gadiem
Malači! Super spēle!

  -1 [+] [-]

, 2017-03-15 23:38, pirms 7 gadiem
malači Valmiera

  -1 [+] [-]

, 2017-03-16 01:42, pirms 7 gadiem
Kas notiek Latvijas florbolā!? 😀

  +2 [+] [-]

, 2017-03-16 08:26, pirms 7 gadiem
lieliski "finālisti" Latvijas florbolam. Bronzas spēle būs interesantāka par finālu. Cepuri nost abām komandām - Valmiera ar neatlaidīgu daudzu gadu darbu to sasniegusi. Tāpat cepuri nost Pārgaujai, ka neraugoties uz visām spēlētāju promvilināšanām, ierobežotajiem naudas resursiem, tomēr spēja izdzīvot un uzstutēt tādu komandu. Joprojām gaidu Kuršu panākumus - ir jābūt, jo arī tur ieguldīts liels darbs. Pārgauja, dabūjiet vienreiz Ābolam to medaļu...tas vecis to ir pelnījis vairāk kā neviens!

     [+] [-]

, 2017-03-17 20:27, pirms 7 gadiem
Forma, atver acis-tagadējā Pārgaujas vadība jau sen vairs nedomā par attīstību - jaunatnes piramīdu. Apskaties cik un kādās grupās palikušas jauniešu komandās... kopš izēda Balodi un Erenbotu un pārņēma U-16 čempionus, Un U-14 vicečempionus, tad pirmajā sezonā pirmo reizi palika bez medałām, bet otrā sezonā komandas pazuda vispār...!! Tagad visus līdzekļus stūķē rezultāta " nopirkšanai", algo ne tikai treneri par "opā" atalgojumu, bet finansē spēlētājus,par savējiem (arī Ābolu) aizmirstot...!!! Pirks jau vēl, bet KO tāda medaļa ir vērta un kāda ir perspektīva...???

     [+] [-]

, 2017-03-17 23:18, pirms 7 gadiem
juris_vucans_1155079157936620 rakstīja: Forma, atver acis-tagadējā Pārgaujas vadība jau sen vairs nedomā par attīstību - jaunatnes piramīdu. Apskaties cik un kādās grupās palikušas jauniešu komandās... kopš izēda Balodi un Erenbotu un pārņēma U-16 čempionus, Un U-14 vicečempionus, tad pirmajā sezonā pirmo reizi palika bez medałām, bet otrā sezonā komandas pazuda vispār...!! Tagad visus līdzekļus stūķē rezultāta " nopirkšanai", algo ne tikai treneri par "opā" atalgojumu, bet finansē spēlētājus,par savējiem (arī Ābolu) aizmirstot...!!! Pirks jau vēl, bet KO tāda medaļa ir vērta un kāda ir perspektīva...???
Es saprotu, ka Tavās acīs Balodis ar Erenbotu ir galvenie bērnu taisītāji novadā un ar viņu aiziešanu strauji kitās dzimstība, Tev laikam grūti saprast, ka cilvēki pamet laukus un, kāds brīnums, bērnus ņem līdzi, skolās knapi sanāk nokomplektēt klases, Pārgaujas novadā ir vismazāk bērnu uz vienu skolotāju un Tu vēl gribi, lai sanāk florbolam, kā kaut kāds pagasta centrs bērna acīs var izkonkurēt Cēsis, Valmieru?

Vai Tu zini, kur palika tie U spelētāji vai tikai bļauj?

Vai Tu domā, ka Belasovs savā klubā nodarbojas ar labdaribu....dzīvo nēedis un kaulainām rokām ceļ to piramīdu? ( nekas personīgs pret Belasovu vai komandu, vienkārši piemērs)

Ābols, kā redzēji 1. sērijā, jūtas diezgan labi un nekur nav aizmirsts

Domāju, ka ja viņi iegūs medaļu, medaļa būs diezgan vērta, pieej pie kāda spelētāja un paprasi, lai atdod Tev savu nevērtīgo medaļu, kā Tu domā atdos?

Nekur neesmu lasijis, ka Pargauja kādu būtu nopirkusi.

Par daudz piemini perspektīvi, tā uzreiz var saprast no kurienes vējš pūš.

Pieņem, ka Pārgauja tika 4niekā un dzīvo tālāk laimīgs un nenoslogo sevi ar lieku stresu.

     [+] [-]

, 2017-03-20 17:34, pirms 7 gadiem
Fireblade rakstīja: Es saprotu, ka Tavās acīs Balodis ar Erenbotu ir galvenie bērnu taisītāji novadā un ar viņu aiziešanu strauji kitās dzimstība, Tev laikam grūti saprast, ka cilvēki pamet laukus un, kāds brīnums, bērnus ņem līdzi, skolās knapi sanāk nokomplektēt klases, Pārgaujas novadā ir vismazāk bērnu uz vienu skolotāju un Tu vēl gribi, lai sanāk florbolam, kā kaut kāds pagasta centrs bērna acīs var izkonkurēt Cēsis, Valmieru?

Vai Tu zini, kur palika tie U spelētāji vai tikai bļauj?

Vai Tu domā, ka Belasovs savā klubā nodarbojas ar labdaribu....dzīvo nēedis un kaulainām rokām ceļ to piramīdu? ( nekas personīgs pret Belasovu vai komandu, vienkārši piemērs)

Ābols, kā redzēji 1. sērijā, jūtas diezgan labi un nekur nav aizmirsts

Domāju, ka ja viņi iegūs medaļu, medaļa būs diezgan vērta, pieej pie kāda spelētāja un paprasi, lai atdod Tev savu nevērtīgo medaļu, kā Tu domā atdos?

Nekur neesmu lasijis, ka Pargauja kādu būtu nopirkusi.

Par daudz piemini perspektīvi, tā uzreiz var saprast no kurienes vējš pūš.

Pieņem, ka Pārgauja tika 4niekā un dzīvo tālāk laimīgs un nenoslogo sevi ar lieku stresu.
------------------
Fireblade, ko tad tik personīgi paņēmi? Vai personīgi neaizskāru?

Labāk paskaties cik jauniešu bija vēl pag. sezonā (17!) vienas komandas pieteikumā tā, kā jauniešu trūkums ir laba migla tavām acīm...
Kur palika U-18, 16,14, atbildu -medałnieki spēlē viens pret otru pie citām komandām Pārgaujas jaunatnes attīstošās politikas dēł. Neesmu no tava miesta, bet arī no manējā kādreiz jaunieši brauca pie jums trenēties.... Pabraukā un uzmet aci kā ar jauniešiem darbojās Rubenē, Lielvārdē, nemaz nerunājot Ulbrokā, Talsos, Liepājā un Valmierā. Salīdzini ar šodienas Pārgauju (ne tikai rezultātus) un varbūt pamodīsies...

Kas attiecas par to, ka nekas nav dzirdēts, tad nedzirdēsi arī jo pat spēlētājiem savstarpēji nesaka kam un cik maksā vai lej ūdeni.... Smiekligi... Vienkārši laiki pamainījušies-ja agrāk Eglītis pārvilināja un laupīja Pārgauju priekš Lekringa, tad tagad ar tā paša Eglīša svētību un Pārgaujas resnā vie...ła svētību un pašvaldības līdzekłiem pārvilināšana, laupīšana iet pretējā virzienā.... 😂🤡Diemžēl prostitucija vērojama ari sportā...:-// ( atvainojos par salīdzinājumu ).

Pēc 6.spēles zaudes panākumu pircējs gandrīz aiz pārdzīvojumiem izgāza tribīnes jo bija aizgājis pilnīgi ciet- trīcēja un kratījās....
Smieklīgi, bet neatkarīgi no tā čałi tiešām cīnās slavējami un neesmu kāda nīdējs vienkārši ierēcu par naudas cirku..:-))) Par to varesim padiskutet pec 2-3 sezonām,kad ienaks istenie si briza izaudzinatie...:-)))

P.S - Cienu visus sportistus un viņu pūliņus, visiem veiksmi un izdošanos vēl šajā un arī nākamajā sezonā.... MALAČI

     [+] [-]

, 2017-03-23 09:12, pirms 7 gadiem
juris_vucans_1155079157936620 rakstīja: ------------------
Fireblade, ko tad tik personīgi paņēmi? Vai personīgi neaizskāru?

Labāk paskaties cik jauniešu bija vēl pag. sezonā (17!) vienas komandas pieteikumā tā, kā jauniešu trūkums ir laba migla tavām acīm...
Kur palika U-18, 16,14, atbildu -medałnieki spēlē viens pret otru pie citām komandām Pārgaujas jaunatnes attīstošās politikas dēł. Neesmu no tava miesta, bet arī no manējā kādreiz jaunieši brauca pie jums trenēties.... Pabraukā un uzmet aci kā ar jauniešiem darbojās Rubenē, Lielvārdē, nemaz nerunājot Ulbrokā, Talsos, Liepājā un Valmierā. Salīdzini ar šodienas Pārgauju (ne tikai rezultātus) un varbūt pamodīsies...

Kas attiecas par to, ka nekas nav dzirdēts, tad nedzirdēsi arī jo pat spēlētājiem savstarpēji nesaka kam un cik maksā vai lej ūdeni.... Smiekligi... Vienkārši laiki pamainījušies-ja agrāk Eglītis pārvilināja un laupīja Pārgauju priekš Lekringa, tad tagad ar tā paša Eglīša svētību un Pārgaujas resnā vie...ła svētību un pašvaldības līdzekłiem pārvilināšana, laupīšana iet pretējā virzienā.... 😂🤡Diemžēl prostitucija vērojama ari sportā...:-// ( atvainojos par salīdzinājumu ).

Pēc 6.spēles zaudes panākumu pircējs gandrīz aiz pārdzīvojumiem izgāza tribīnes jo bija aizgājis pilnīgi ciet- trīcēja un kratījās....
Smieklīgi, bet neatkarīgi no tā čałi tiešām cīnās slavējami un neesmu kāda nīdējs vienkārši ierēcu par naudas cirku..:-))) Par to varesim padiskutet pec 2-3 sezonām,kad ienaks istenie si briza izaudzinatie...:-)))

P.S - Cienu visus sportistus un viņu pūliņus, visiem veiksmi un izdošanos vēl šajā un arī nākamajā sezonā.... MALAČI
Tieši tā, Tu personīgi neaizskāri, tā kā viss kārtībā

Es neesmu saistīts ar komandu, tik cik sen un tā vairs nav taisnība spēlēju jauniešos un ir palikuši labi draugi komandā.
Problēma ir tajā, ka Tavos tekstos lien laukā nepatika pret vienām personālijām un simpātijas pret citām, kas aizmiglo objektīvu skatu.

Nezinu, kur viņi ir tagad tie 17, redzu, ka tika sakauti 1. kārtā, iespējams, pazaudēja visu asumu un neviens šogad nepieteicās, jo tas jau skaidrs, ka nav medaļu potenciāla, nepazistu nevienu personīgi vai viņu vecākus, tāpēc nezinu iemeslus, kāpēc nav komandas.

Ļoti nekorekts salīdzinājums ar nosauktajām vietām, manis jau iepriekš minēto lietu dēļ.
Paskaties cik komandās spēlēja tie medaļnieki, ātrumā paskatījos, šķiet pat trijās un pajautā, kāpēc viņi spēlē vien pret otru, kas tad pēkšņi nebija labi, vienu gadu čempioni un otru gadu jau jāiet prom, neļāva trenēties?
Subjektīvi, domāju, ka, ja Balodis būtu palicis, tik un tā būtu problēma ar jauniešiem, jo jau tur sāka izkrist pa komandai vecumos un, šķiet, tad vēl nebija liegums, ka var spēlēt tikai 2 gados? Tas bija tikai sākums. Un kopējais rezultāts jau sāka iet uz leju.

Bet varbūt Pārgauja dabūs kādu medaļu un jaunieši no citām vietām atkal gribēs trenēties, jo viss jau iet pa spirāli uz pasaules.

Mēs visi esam prostitūtas, jo arī darba attiecībās vērojama prostitūcija

Lai veicas!