Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijā pērn sasniegts dopinga gadījumu rekords

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijā pērn sasniegts dopinga gadījumu rekords
Gatis Berķis
Foto: Ilmārs Znotiņš, LSFP

Valsts Sporta medicīnas centra Antidopinga nodaļas vadītājs Gatis Berķis otrdien uzstājās Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) kopsapulcē un "Sportacentrs TV" tiešraidē atklāja, ka aizvadītajā gadā mūsu valstī tika konstatēts rekordliels antidopinga noteikumu pārkāpumu skaits - 11 gadījumi.

Pagājušajā gadā Valsts Sporta medicīnas centra Antidopinga nodaļa Latvijā pārbaudīja 186 sportistus, un 11 gadījumos prove izrādījās pozitīva, tas ir 5.91% (vidējais rādītājs pasaulē: 1-2%). 11 gadījumi ir Latvijas rekords, iepriekš augstākais rādītājs bija astoņi sportisti 2014. gadā.

"Šī statistika ir diezgan smaga," norāda antidopinga speciālists Gatis Berķis. "Ļoti nopietni jādomā par izglītojošiem un informatīviem pasākumiem."

Antidopinga nodaļas mājas lapā norādīts, ka pagājušajā gadā sankcijas noteiktas pieciem sportistiem, bet četras lietas vēl tiek izskatītas. Tādējādi sabiedrībai jau bija pieejama informācija par trijiem bodibilderiem (Madara Pilsētniece, Jānis Pavkštello, Veronika Seržante), vienu vieglatlēti (Kristīne Kuzņecova) un vienu peldētāju (Oskars Ūdris).

LSFP kopsapulcē atklājās, ka gada nogalē tika konstatēti četri pārkāpumi pauerliftinga sportistiem, līdz ar to pieķerto skaits palielinājās līdz deviņiem. Latvijas sacensībās antidopinga pārkāpumi pērn bija arī vienam Lietuvas sportistam un vienam Igaunijas atlētam, šo rezultātu pārvaldība nodota attiecīgajām antidopinga organizācijām.

Pēdējos gados Latvijas antidopinga pārkāpumu līderi ir bodibilderi un pauerliftinga sportisti.



Antidopinga problemātika LSFP kopsapulcē (skat. video 52:00 - 59:00)

Foto: Sportacentrs TV

Izmantotie resursi:
antidopings.lv

  +2 [+] [-]

, 2017-03-15 17:20, pirms 7 gadiem
Šeit ir nepilnīgs saraksts ar iekritušajiem:
https://lv.wikipedia.org/wiki/Dopin...

  +5 [+] [-]

, 2017-03-15 17:36, pirms 7 gadiem
Statistika tik iespaidīga, jo pie mums ir ļoti maz profesionālu sportistu vispāratzītos sporta veidos, attiecīgi, ja iekrīt kāds amatieris vai nepopulāra sporta veida pārstāvis (tātad, arī amatieris), procents uzreiz ir augšā.

     [+] [-]

, 2017-03-15 17:56, pirms 7 gadiem
Nav jācīnās ar sekām, ir jācīnās ar cēloņiem.

Ir kāds lielais dopinga dīleris Latvijā saķerts? Vispār kāds ir saķerts par dopinga preparātu (neskaitot narkotikas) glabāšanu un tirgošanu? NAV! Tajā pašā pa pilnam ir pseidodīleru, kas sociālajos tīklos sīkajiem tīņiem, kas pat nezina, kas ir proteīna koncentrāts, mēģina iesmērēt farmu.

     [+] [-]

, 2017-03-15 19:24, pirms 7 gadiem
Papuass rakstīja: Šeit ir nepilnīgs saraksts ar iekritušajiem:
https://lv.wikipedia.org/wiki/Dopinga_lietas_Latvijas_sport%C4%81
Oo paldies par linku.diezgan interesanti bija palasīt kas kuram un uz cik ilgu laiku ir kādreiz bijjs.
Ieteiktu visiem mēğināt izlasīt vielas nosaukumu par ko dq dabūja Freibergs 😂😂

     [+] [-]

, 2017-03-15 19:43, pirms 7 gadiem
Pie visa vainīgs Mildronāts

     [+] [-]

, 2017-03-15 19:45, pirms 7 gadiem
Tonna rakstīja: Nav jācīnās ar sekām, ir jācīnās ar cēloņiem.

Ir kāds lielais dopinga dīleris Latvijā saķerts? Vispār kāds ir saķerts par dopinga preparātu (neskaitot narkotikas) glabāšanu un tirgošanu? NAV! Tajā pašā pa pilnam ir pseidodīleru, kas sociālajos tīklos sīkajiem tīņiem, kas pat nezina, kas ir proteīna koncentrāts, mēģina iesmērēt farmu.
tā ir, katrā sporta zālē esmu sastapis kādu, pie kura var nopirkt/sarunāt visu nepieciešamo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-16 01:11, pirms 7 gadiem
Kāda jēga pārbaudīt bodibilderus un arī pauerlifterus? Tur vienās sacensībās var gada normu savākt. Netērējat naudu muļķībās...

     [+] [-]

, 2017-03-16 14:51, pirms 7 gadiem
ParSportuLatvijā123 rakstīja: Ko tagad ar dopingu piekertais Piksosns dara?
Man liekas viņš uzreiz beidza karjeru.