Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Tarjei Bē par Loginova uzvaru: "Viņš nav pelnījis šeit būt"

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Tarjei Bē par Loginova uzvaru: "Viņš nav pelnījis šeit būt"
Aleksandrs Loginovs. Foto: AFP/Scanpix.

Sestdien Itālijas pilsētā Antholcā par jauno pasaules čempionu biatlonā sprinta sacensībās kļuva Krievijas sportists Aleksandrs Loginovs. Taču 4. vietu izcīnījušais norvēģu biatlonists Tarjei Bē nebija apmierināts ar šādu notikumu pavērsienu un savu viedokli neslēpa.

"Tam, kurš šodien izcīnīja zelta medaļu, nemaz nevajadzētu piedalīties. Viņš nav pelnījis šeit stāvēt. Viņš ir iepriekš pieķerts dopinga lietošanā. Viņš ir krāpnieks un pret cilvēkiem, kuri nav godīgi, man nav nekādas cieņas," nosodošs pēc sacensībām intervijā Norvēģijas televīzijai NRK bija 31 gadu vecais Tarjei Bē. "Mēs visi esam par godīgām sacensībām. Mēs visu mūžu smagi trenējamies, lai izcīnītu medaļas. Ir ļoti nepatīkami, ja paliec 4. vietā aiz sportista, kurš iepriekš ir krāpies. Bieži vien esmu izvairījies komentēt šos notikumus, taču, kad tie paliek tik acīmredzami, ir muļķīgi klusēt."

Krievijas biatlonists Aleksandrs Loginovs 2014. gada novembrī tika pieķerts aizliegtās vielas eritropoetīna (EPO) lietošanā un saņēma diskvalifikāciju līdz 2016. gada novembrim. "Ar pagātni, kuru mēs visi ļoti labi zinām, un vājo slēpošanas ātrumu šajā sezonā ir mazliet dīvaini, ka viņš izcīnījis uzvaru," teica Tarjei jaunākais brālis Juhaness Tinness Bē, kurš ar vienu kļūdu šautuvē šodien ierindojās 5. vietā.

Jāpiemin, ka pēdējās sprinta sacensībās pirms pasaules čempionāta Loginovs ieņēma 11. vietu, zaudējot uzvarētājam Martēnam Furkadam 44 sekundes, lai gan abi šāva bez kļūdām. Arī šodien gan Furkads, gan Loginovs šautuvē bija nekļūdīgi, tomēr šoreiz krievu sportists bija par 19,5 sekundēm ātrāks par francūzi. Vidēji viņš sprinta sacensībās šosezon slēpojis par 42 sekundēm lēnāk nekā Juhaness Bē.

Kā vēsta NRK, Loginovs izgājis cauri visai mediju zonai, ne ar vienu nesarunājoties. Taču preses konferencē viņš uz jautājumiem atbildējis. Jautāts par to, kādēļ viņam atkal vajadzētu uzticēties, Loginovs atbildēja, ka viņš ir atvērts jebkurām sarunām ar pašiem sportistiem. "Mēs ar sievu nesen pārvācāmies uz plašāku dzīvesvietu, un es uzaicinu jebkuru sportistu kaut visas 366 dienas gadā pie sevis, lai paskatītos, kā trenējos, un pārliecinātos, ka tas, ko daru, nav neatļauts." Loginovam tika jautāts arī, cik reizes viņš šajā sezonā veicis dopinga kontroli, uz ko pats sportists atbildējis, ka aptuveni 12 līdz 16 reizes.

Par Loginova nerunāšanu ar medijiem Tarjei Bē gan izsakās saprotoši: "Saprotu viņa nostāju, jo pēc izcīnītās uzvaras viņš no žurnālistiem nesaņem gandrīz nevienu pozitīvu jautājumu vai apsveikumu, bet gan tikai ļoti sarežģītus jautājumus par tēmām, kurām nevēlas runāt. Taču tās ir sekas, ar kurām jāsamierinās pēc tā, ko viņš ir izdarījis."

Francijas pārstāvis Martēns Furkads, kuram arī iepriekš bijušas nesaskaņas ar Krievijas biatlonistiem, šajā preses konferencē savas iepriekšējās domas nebija mainījis: "Uzskatu, ka godīgums un atklātība ir ļoti svarīgi. Taču, ja ar nevienu nesarunājas, neprot angļu valodu un preses konferencēs runā tikai krieviski, tas nepalīdz atjaunot uzticību."

Izmantotie resursi:
NRK.no
VG.no

Slēpts komentārs: oxa

  +8 [+] [-]

, 2020-02-15 22:12, pirms 4 gadiem
Pareizi..krievijas mutantiem nedrīkst ļaut piedalīties cilvēku sportā...

  +8 [+] [-]

, 2020-02-15 22:22, pirms 4 gadiem
Gan jau utis akal lieto dopingu..kremļa petuhs to atbalsta..

 +10 [+] [-]

, 2020-02-15 22:24, pirms 4 gadiem
Redzot, kāds ātrums bija visiem krieviem šodien, nevar izslēgt, ka pēc pāris mēnešiem atkal būs jaunumi.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-15 22:32, pirms 4 gadiem
Edgars rakstīja: Redzot, kāds ātrums bija visiem krieviem šodien, nevar izslēgt, ka pēc pāris mēnešiem atkal būs jaunumi.
Ļoņa saka, ka esot krieviņi perfekti trāpījuši smērē. norges lieki te satraucas.

 +11 [+] [-]

, 2020-02-15 22:36, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Ļoņa saka, ka esot krieviņi perfekti trāpījuši smērē. norges lieki te satraucas.
Tur nebija tādi laika apstākļi, lai netrāpītu smērē.

  +5 [+] [-]

, 2020-02-15 22:38, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Ļoņa saka, ka esot krieviņi perfekti trāpījuši smērē. norges lieki te satraucas.
ir vērts pieminēt Ļoņu ar viņa nodzerto smadzeni???

     [+] [-]

, 2020-02-15 23:12, pirms 4 gadiem
Lai arī galīgi neesmu krievu pusē, izklausās ka kāds nemāk zaudēt.

     [+] [-]

, 2020-02-15 23:15, pirms 4 gadiem
un kārtējais zelts tikko rašai ātrslidošanā...

  +3 [+] [-]

, 2020-02-15 23:19, pirms 4 gadiem
Krievi neprot uzvarēt godīgi..nekad arī neprata..

  +3 [+] [-]

, 2020-02-15 23:28, pirms 4 gadiem
Pffff.... Kāds vēl tics, ka profesionālajā sportā kā biatlons var uzvarēt bez dopinga!?

  -1 [+] [-]

, 2020-02-15 23:30, pirms 4 gadiem
Nu, norvēģi ar savām astmām varētu paklusēt.
Kā jau n-tās reizes esmu jau minējis, tad šis PČ notiek ļoti augstu kalnos, un tas spēlē ļoti,ļoti būtisku lomu. Retinātais gaiss dod ļoti labu iespēju tiem, kuri ir ne tikai ātri, bet arī spējīgi šo ātrumu uzturēt visu distanci. Tas viss prasa milzīgu izturību.
Nebūt negribu aizstāvēt Loginovu, jo visā visumā esmu ļoti skeptisks pret to ko krievi ar visu dopingošanu ir nodarījuši pasaules sportam kopumā

  +8 [+] [-]

, 2020-02-15 23:30, pirms 4 gadiem
mx3 rakstīja: Lai arī galīgi neesmu krievu pusē, izklausās ka kāds nemāk zaudēt.
Norvēģi pateica to, ko domā visas valstis, kuras nelieto dopingu. NRK pēc sacensības bija intervija arī ar Fukardu. Par Loginovu viņš atteicās ko komentēt. Pateica, ka nesagādās viņiem (lasi - krieviem) to baudu.

Gan jau kaut kur kādās sacensībās piedalās krievi, kuri ir tīri. Tajos gadījumos man žēl, ka viņiem jāiet visam šim murgam cauri, bet par to viņiem nav jāapvainojas uz pārējo pasauli, bet gan saviem cilvēkiem, kuri izdarīja visu, lai pretinieki pēc uzvaras nepaspiestu roku un neapsveiktu.

  +4 [+] [-]

, 2020-02-16 00:03, pirms 4 gadiem
Skatoties visas sezonas gonkas un neredzot šo, liekas tiešām nedaudz wtf.

  -2 [+] [-]

, 2020-02-16 00:19, pirms 4 gadiem
dopinga pagātne ir skaidra. bet patlaban lielāka iespēja, ka krievs ir tīrāks par norvēği (ieskaitot viņu astmas), krieviem uz pirkstiem skatās ar mikroskopu

  +8 [+] [-]

, 2020-02-16 00:33, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nu, norvēģi ar savām astmām varētu paklusēt.
Kā jau n-tās reizes esmu jau minējis, tad šis PČ notiek ļoti augstu kalnos, un tas spēlē ļoti,ļoti būtisku lomu. Retinātais gaiss dod ļoti labu iespēju tiem, kuri ir ne tikai ātri, bet arī spējīgi šo ātrumu uzturēt visu distanci. Tas viss prasa milzīgu izturību.
Nebūt negribu aizstāvēt Loginovu, jo visā visumā esmu ļoti skeptisks pret to ko krievi ar visu dopingošanu ir nodarījuši pasaules sportam kopumā
Vai tad pāris PK posmi arī nenotiek augstkalnē? Tur arī slāviem bija šādas tendeces? Ja bija, pastāsti.

  -3 [+] [-]

, 2020-02-16 00:40, pirms 4 gadiem
Būba rakstīja: Vai tad pāris PK posmi arī nenotiek augstkalnē? Tur arī slāviem bija šādas tendeces? Ja bija, pastāsti.
Tik augstu šis ir vienīgais.
Ja nekļūdos, tad vel gandrīz tik pat augstu augstkalnē ir Soldleiksitijā,ASV.
par tendencēm neko vairāk nepastāstīšu, jo galva nav kompis, kur viss info pieejams.

  +3 [+] [-]

, 2020-02-16 00:55, pirms 4 gadiem
Ticēt krievam necienīt sevi...

  -1 [+] [-]

, 2020-02-16 06:29, pirms 4 gadiem
Par krieviem viss skaidrs,bet ari astmätiķiem šeit nav ko darït!

  +4 [+] [-]

, 2020-02-16 08:06, pirms 4 gadiem
OS Loinovs nedrīkstēs piedalīties jo ir bijis savulaik pieķerts dopinga lietošanā.
Slēpts komentārs: Dinamo'1988

  +4 [+] [-]

, 2020-02-16 08:08, pirms 4 gadiem
otto13 rakstīja: Par krieviem viss skaidrs,bet ari astmätiķiem šeit nav ko darït!
Astmātiķu skaits strauji pieaug ar katru gadu un tas netraucē sportot tikai jālieto profilaksei zāles.

  -3 [+] [-]

, 2020-02-16 10:01, pirms 4 gadiem
Pilnīgi piekritu, lai nu kurš te par dopingu, bet ne jau asmātiķu brigāde runātu... Starp citu, Rastijs arī šodien bija neierasti ātrs... šai sezonai tā neraksturīgi. Skaidra bilde, ka Loginovam tur viss ir kārtībā, jo es pieļauju, ka viņš tagad pat nepaņems viesnīcā nepārbaudītu konfekti, baidoties, ka nedod Dievs tur būs kas aizliegts. Es neaizstāvu krievus, jo besī šitās lielvalstu dopinga sistēmas (Krievijas, ASV), bet moments ir tajā, ka nez cik tur paši sportisti vispār zin, ar ko viņus baro..

  -4 [+] [-]

, 2020-02-16 10:04, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Ļoņa saka, ka esot krieviņi perfekti trāpījuši smērē. norges lieki te satraucas.
Lauriņ,tu tiešām esi stulba vai izliecies?es ierēcu par to trāpīšanu smērē tāpat kā ierēcu par NOR astamas slimniekiem!
bet,protams,nav noliedzams,ka ari slēpju sagatavošanai ir nozīme!!
Slēpts komentārs: leonids_leo_115875843154099

  -3 [+] [-]

, 2020-02-16 10:12, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Astmātiķu skaits strauji pieaug ar katru gadu un tas netraucē sportot tikai jālieto profilaksei zāles.
Jā jā un tieši tāpēc norvēģu slēpotāju diskvalificēja par to, ka viņam tika dotas pret astmas zāles, bet viņam pat nebija tādas diagnozes... Jūs vispār zināt, ko dod tāds astmas baloniņa iepūtiens? Neesmu uz sevīm pārbaudījis, bet nesen bija viens UFC Fight Night turnīrs un tur vienam čalim, kurš otrajā raundā knapi vilka kājas iepūta no astmas baloniņa... trešajā raundā izskatījās kā no jauna piedzimis... DC un pārējie komentētāji bija vienkārši šokā (viņi visi ir profesionāli cīkstoņi un saprot ko tas nozīmē), man liekas minūtes 2-3 no piektā raunda tikai par to vien runāja, ka tas čalis ir jādiskvalificē, jo jebkurš no cīkstoņiem labprāt izmantotu tādu iespēju, jo tas ir tāds efekts, kas tevi piepilda ar gaisu un Tu jūties uzreiz, tā ka elpa vairs nav aizrāvusies un esi gatavs faktiski kā no jauna...

     [+] [-]

, 2020-02-16 11:30, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Astmātiķu skaits strauji pieaug ar katru gadu un tas netraucē sportot tikai jālieto profilaksei zāles.
Pat izejot medicīniskās pārbaudes parastajiem mirstīgajiem strādniekiem veicot spirometriju,tiek iepūsts līdzeklis,kas atvieglo elpošanu,lai pārbaudītu plaušu stāvokli abos variantos,ar un bez,un atšķirību 100% var just pats ...analogi astmatiķi lieto tādus pašus medicīniskos līdzekļus! Gribi,vai nē,bet nākas aizdomāties,par to,kā tas var palīdzēt sportistam ''astmatiķim''!!!

  +1 [+] [-]

, 2020-02-16 11:44, pirms 4 gadiem
ingars31 rakstīja: Pat izejot medicīniskās pārbaudes parastajiem mirstīgajiem strādniekiem veicot spirometriju,tiek iepūsts līdzeklis,kas atvieglo elpošanu,lai pārbaudītu plaušu stāvokli abos variantos,ar un bez,un atšķirību 100% var just pats ...analogi astmatiķi lieto tādus pašus medicīniskos līdzekļus! Gribi,vai nē,bet nākas aizdomāties,par to,kā tas var palīdzēt sportistam ''astmatiķim''!!!
It kā mums nebūtu tādu sportistu,jo bronhiālā astma strauji pieaug un zinu ,ka daudziem uz treniņiem līdzi ir tie pūšamie baloniņi.Un man bērnu ārste savulaik teica,ka sports un dalība pūšamo instrumentu orķestrī palīdz sadzīvot ar šo slimību protams lietojot zāles.

  -1 [+] [-]

, 2020-02-16 12:05, pirms 4 gadiem
tas ir tikai normāli, ka Loginovam kopvērtējumā nekas nespīd, viņš visu kārti lika uz vienu gonku. Ko tie stulbie norvēģi var čīkstēt.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-16 12:51, pirms 4 gadiem
dido rakstīja: tas ir tikai normāli, ka Loginovam kopvērtējumā nekas nespīd, viņš visu kārti lika uz vienu gonku. Ko tie stulbie norvēģi var čīkstēt.
Jāsāk ar to,ka saukt kādu par stulbu,pati rīcība jau pašos pamatos ir stulba!

     [+] [-]

, 2020-02-16 14:39, pirms 4 gadiem
Tipiska norvēģu dubultmorāle! Tad jau vajadzēja sākt ar sevi vispirms un to pasu pateikt Johaugai un Sundbijam! Savādāk citiem prese lieto ievadu:agrāk par dopingu izslēgtais,bet citiem ne.