Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pliškova nespēj aizstāvēt Dohas titulu, Kvitovai 10. uzvara pēc kārtas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pliškova nespēj aizstāvēt Dohas titulu, Kvitovai 10. uzvara pēc kārtas
Karolīna Pliškova
Foto: SIPA/Scanpix

Karolīnai Pliškovai Dohas titula aizstāvēšanas misija beidzās ar zaudējumu 3. kārtas mačā jaunajai amerikānietei Sisi Bellisai – 6:7(4), 3:6. Labākas sekmes citai Čehijas tenisistei Petrai Kvitovai, kura turpināja dominanci pār Eļinu Svitoļinu (6:4, 7:5), svinot jau 10. uzvaru pēc kārtas šomēnes.

Karolīnai Pliškovai trauksmes zvani bija jau nedēļas pirmajā mačā, kad viņa, lai arī ar graujošo rezultātu 6:2, 6:3 pieveica Alizē Kornē, abos setos bija iedzinējos ar breiku. Šodien pret Sisi Bellisu, kuru viņa janvārī ar 6:1, 6:1 sagrāva Brisbenā, čehietei vēl sliktāka servēšana ar negatīvu eisu un dubultkļūdu attiecību (5-8).

Pliškova tika nobreikota piecas reizes, no kurām četras bija 1. setā, kad amerikāņu tīne četras reizes nenosargāja pārsvaru, arī nespēja divreiz izservēt setu, tomēr drīzumā triumfēja taibreikā. Pliškovai bez nepierasti vājas servēšanas bija ļoti lielas problēmas garo izspēļu tenisā, kas savas serves geimos radās tieši tāpēc, ka viņa reti ar servi spēja gūt vieglus punktus.

18 gadus vecā Bellisa, kura Dohas turnīru sāka kvalifikācijā un vakar trīs setu mačā izslēdza Medisonu Kīsu, šodien svinēja karjeras pirmo Top 5 uzvaru. Viņas līdzšinējais lielākais panākums arī tika gūts februārī šajā pasaules daļā, kad viņa pagājušā gada Dubaijas turnīrā pieveica tolaik 6. vietā bijušo Agņešku Radvaņsku.

Petras Kvitovas uzbrukums Eļinas Svitoļinas aizsardzību sakāvis jau septiņos mačos pēc kārtas, turklāt Ukrainas tenisiste šīs bezcerīgās sērijas laikā spējusi uzvarēt tikai vienā setā. Tas bija pirms trim gadiem Dubaijā. Kvitova kopš tā laika uzvarējusi jau 12 setos pēc kārtas. Kvitovai šodien par 20 neatvairāmiem uzbrukumiem vairāk (34-14), ar tādu tenisu svinot jau 10. uzvaru pēc kārtas februārī.

"Qatar Total Open", WTA "Premier 5" turnīrs Dohā uz "hard" seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Caroline Wozniacki – Monica Niculescu7:5 6:1
(2) Simona Halep – (13) Anastasija Sevastova6:4 6:3
(16) Petra Kvitova – (3) Elina Svitolina6:4 7:5
(4) Garbine Muguruza – Sorana Cirstea6:0 6:4
Catherine Bellis – (5) Karolina Pliskova7:6(4) 6:3
(7) Caroline Garcia – Anna Blinkova7:6(3) 7:5
(8) Angelique Kerber – (10) Johanna Konta1:6 6:1 6:3
(9) Julia Goerges – Mihaela Buzarnescu6:2 6:2