Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Kanādas kērlingistiem trešā uzvara, itāļi vienā endā paņem piecus punktus

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kanādas kērlingistiem trešā uzvara, itāļi vienā endā paņem piecus punktus
Itālis Amos Mosaners pēc trīs punktu gūšanas
Foto: Reuters/Scanpix

Trešo spēļu kārtu aizvadījušas vīriešu kērlinga izlases olimpiskajā kērlinga turnīrā. Pie trešās uzvaras tika Kanāda, bet iespaidīgu maču aizvadīja Itālija un ASV, itāļiem pat vienā no endiem paņemot piecus punktus.

Pirmajās divās kārtās Kanāda izcīnīja divas uzvaras, bet trešajā kārtā cīnījās ar Norvēģijas kērlingistiem, kuri pirmajā mačā piekāpās Japānai. Nebija šaubas, ka šajā mačā favorīti bija kanādieši, bet norvēģiem izdevās sastādīt nopietnu konkurenci. Pirmajā endā kanādiešiem divreiz vajadzēja izsist pa diviem pretinieu akmeņiem un to paveica lieliski, izvirzoties vadībā ar 2:0. Trešajā endā kanādieši ar pēdējo metienu tomēr nespēja no mājas centra pilnībā izsist abus Norvēģijas akmeņus, vienam tomēr paliekot tikai nedaudz tuvāk centram. Tādējādi norvēģi nozaga punktu - 2:2.

Līdz sestajam endam norvēģi spēlēja tiešām labi un tajā izmantoja kanādiešu radīto situāciju, lai ar pēdējo akmeni paņemtu divus punktus un izvirzītos vadībā ar 4:3. Septītajā endā kanādieši atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet astotajā pavērsa maču par labu sev. Tajā kanādieši sakrāja akmeņus mājas centrā, bet ar pirmspēdējo akmeni norvēģi tos izsita. Ar pēdējo akmeni norvēģi nespēja tikt klāt kanādiešu akmenim, lai paņemtu divus punktus, bet beigās palika tukšā, jo akmens neieslīdēja gana tālu mājā. Līdz ar to Kanāda nozaga punktu. Devītajā endā norvēģi gāja uz maksimumu un zaudēja vēl divus punktus, mačam noslēdzoties priekšlaicīgi 10. enda otrajā pusē. Kanādai trešā uzvara ar 7:4.

Spraiga un rezultatīva spēle izvērtās starp ASV un Itālijas kērlingistiem. Šajā cīņā ievērības cienīgs bija trešais ends, kurā itāļi krāja akmeņus mājas centrā, bet ASV lika sargus. Pēc 10 izspēlētiem akmeņiem mājā jau bija četri Itālijas un divi ASV akmeņi. Izšķirošs bija itāļu nākamais izspēlētais akmens, atbrīvojot mājas centru no pretinieku akmeņiem, kamēr paši saglabājot četrus. Turpinājumā ASV netika klāt pretinieku akmeņiem, itāļiem ar pēdējo akmeni paņemot uzreiz piecus punktus. ASV nemeta plinti krūmos, spēlēja agresīvi un panāca savu, vispirms paņemot trīs punktus, bet pēc tam nozogot vēl divus (6:6).

Sestajā endā atkal uzspīdēja Itālija, atjaunojot trīs punktu pārsvaru, bet ASV atkal atspēlējās, devītajā endā nozogot punktu. Viss izšķīrās 10. endā, kurā ASV slēpa savā mājā esošo akmeni ar sargu. Itāļi nospēlēja vienkārši un ar pēdējo akmeni paņēma uzvaru - 10:9.

Citās spēlēs Lielbritānija pēdējā endā paņēma uzvaru pret Japānu (6:5), bet Šveice nosargāja uzvaru pret Dāniju ar rezultātu 9:7.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs vīriešiem, 3. kārta

SpēleRezultāts
ASV-Itālija9:10
Norvēģija-Kanāda4:7
Lielbritānija-Japāna6:5
Dānija-Šveice7:9

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs vīriešiem

VietaKomandaUZ
1.Kanāda30
2.Zviedrija20
3.Lielbritānija21
3.Itālija21
5.Japāna11
5.ASV11
7.Šveice12
8.Dānija02
8.Dienvidkoreja02
8.Norvēģija02