Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA paraksta viena mēneša līgumu ar Radu

Andrejs Siliņš

CSKA paraksta viena mēneša līgumu ar Radu
Ainars Bagatskis un Viktors Rads
Foto: Sputnik / Scanpix

ULEB Eirolīgas tabulas līdere Maskavas CSKA papildinājusi sastāvu ar amerikāņu uzbrucēju Viktoru Radu, ar ko noslēgts līgums uz vienu mēnesi ar iespēju to pagarināt līdz sezonas beigām.

"Nolēmām parakstīt līgumu ar Viktoru, jo mums ir problēmas ar savainojumiem. Viņš ir pieredzējis spēlētājs, spēlējis "Nizhny Novgorod" un pagājušajā sezonā ar "Maccabi" nogaršoja Eirolīgu. Turklāt Rads var spēlēt vairākās pozīcijās. Ceram, ka viņš mums palīdzēs," par amerikāņa piesaistīšanu sacīja CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis.

26 gadus vecais Rads pēc dalības NBA vasaras līgā pagājušajā vasarā sezonu sāka Turcijas virslīgas pastarītes "Gaziantep" sastāvā, vietējā līgā vidēji gūstot 11 punktus, izcīnot 7,4 atlēkušās bumbas un atdodot divas rezultatīvas piespēles. FIBA Čempionu līgā Rolanda Freimaņa līdzšinējais komandas biedrs Rads vidēji guva 12,9 punktus, izcīnīja 7,8 bumbas, atdeva 1,8 piespēles un pārtvēra 1,2 bumbas.

202 centimetrus garais Rads profesionāļa karjeru sāka 2015. gadā, pārstāvot tobrīd Ainara Bagatska vadīto "Nizhny Novgorod" vienību. Pēc individuāli ļoti izteiksmīgas sezonas, kurā universālais uzbrucējs tika iekļauts ULEB Eiropas kausa otrajā simboliskajā pieciniekā, Rads noslēdza līgumu ar Telavivas "Maccabi" un pagājušajā sezonā, atkal spēlējot Ainara Bagatska vadībā, debitēja Eirolīgā, vidēji 26 minūtēs gūstot 10,1 punktu, izcīnot 4,3 bumbas un atdodot 1,7 piespēles.

CSKA nākamo spēli aizvadīs 22. februārī, Eirolīgas mačā mājās uzņemot Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvēto Vitorijas "Baskonia".

Izmantotie resursi:
https://cskabasket.com/