Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons nespēlē, "Sabres" izcīna trešo uzvaru pēdējās piecās spēlēs

Girgensons nespēlē, "Sabres" izcīna trešo uzvaru pēdējās piecās spēlēs
Robins Lēners
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā Bufalo "Sabres", joprojām spēlējot bez savainotā latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona, izbraukumā ar 3:2 pieveica Otavas "Senators" un izcīnīja trešo panākumu pēdejās piecās spēlēs.

Kaut gan sākotnēji tika ziņots, ka Girgensons laukumā atgriezīsies tuvākajā laikā, latvietis ķermeņa vidusdaļas savainojuma dēļ izlaida jau ceturto spēli pēc kārtas. Trešdien viņam tiks veiktas padziļinātākas medicīniskās pārbaudes, pēc kurām būs lielāka skaidrība, kad uzbrucējs varētu atgriezties ierindā. Šosezon aizvadītajās 53 cīņās Zemgus sakrājis 13 (6+7) rezultativitātes punktus.

Viņa pārstāvētā "Sabres", kam veselības problēmu dēļ nevarēja palīdzēt arī Evanders Keins, šonakt viesojās pie Atlantijas divīzijas vicelīderes Otavas "Senators". Otavas kluba sastāvā tikai otro maču kopš 6. decembra aizvadīja amerikāņu vārtsargs Kreigs Andersons, netiekot galā ar pirmo metienu spēlē un kapitulējot jau pēc nospēlētām 24 sekundēm. Kails Okposo ieslidoja pretinieku zonā, nogādāja ripu līdz Raienam O'Railijam, kurš guva savus 12. vārtus sezonā - 1:0.

Devītajā minūtē pirmo noraidījumu nopelnīja Dmitrijs Kuļikovs, atstājot viesus mazākumā. Lai arī "Senators" nerealizēja vairākumu, nedaudz vairāk nekā piecas minūtes līdz pirmās trešdaļas beigām mājinieki panāca izlīdzinājumu. Pēc Ērika Karslona metiena no distances ripas lidojuma virzienu mainīja Bobijs Raiens (1:1).

35. minūtē laukuma saimniekus jau vadībā ar 2:1 izvirzīja aizsargs Dions Fanefs. Saņēmis piespēli no partnera, kurš uzsāka uzbrukumu no savas aizsardzības zonas, Otavas pirmo vārtu autors Raiens izdarīja metienu pa sava kādreizējā komandas biedra Robina Lēnera sargāto cietoksni. Zviedru vārtsargam neizdevās uzreiz piespiest ripu pie ledus, un to izmantoja Fanefs, kurš viņu mazliet apsteidza.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā 12. reizi sezonā izcēlās arī Mets Mulsons. No ļoti šaura leņķa Andersonu centās pārspēt Sems Reinhārts, ripa lidoja gar vārtiem, kur pie tās pirmais bija Mulsons, vēlreiz līdzsvarojot rezultātu uz tablo - 2:2.

Savukārt 47. minūtē, vārtu priekšā mainot ripas lidojuma virzienu, savus otros vārtus NHL karjerā guva un Bufalo otro reizi vadību sniedza 21 gadu vecais Džastins Beilijs, kurš panāca 3:2. 71 sekundi līdz pamatlaika beigām "Senators" pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu un nomainīja Andersonu pret sesto laukuma spēlētāju, taču rezultāts palika nemainīgs.

"Sabres" vārtsargs Lēners atvairīja 39 no 41 pretinieku metiena, palīdzot komandai izcīnīt trešo uzvaru pēdējās piecās cīņās un pakāpties uz 13. vietu Austrumu konferencē, apsteidzot Tampabejas "Lightning".

Nākamo spēli Bufalo hokejisti aizvadīs 17. februārī, savā laukumā uzņemot līgas pēdējās vietas īpašnieci Kolorado "Avalanche", bet dienu vēlāk mājās tiksies arī ar Sentluisas "Blues".

"Senators" - "Sabres" 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)

Vārti: 0:24 O'Railijs (Okposo, Falks) 1:0, 14:45 Raiens (Karlsons, Klesons) 1:1, 34:33 Fanefs (Raiens) 2:1, 40:51 Mulsons (Reinhārts, Aikels) 2:2, 47:38 Beilijs (Makeibs, Ristolainens) 3:2
Metieni: 41:25
Soda minūtes: 6:6
Vārtsargi: Kreigs Andersons - Robins Lēners

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/gamecenter/buf-...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-15 09:34, pirms 7 gadiem
ja skataas pec periodiem, tad Senators ar 4:2 svineja uzvaru.
autor,izlabo kludu.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-15 13:12, pirms 7 gadiem
Interesanti, ka pašlaik rezultatīvāko rūkiju topā ir pieci Kanādas klubu pārstāvji:
NHL.com - Stats

Ļoti iespējams, ka kāds no rūkiju top3 (Marners, Laine, Metjūss) arī saņems Kaldera balvu pēc sezonas. Patrikam Lainem ir labāks 'point per game' un 'goal per game' rādītājs, jo viņam ir 4 spēles mazāk kā Marneram un Metjūsam, bet pēc goliem un punktiem viņš 2. vietā.

Ja Kalderu dotu šodien, tad IMO to saņemtu Laine, taču NHL "cāļus skaita" jeb izdala trofejas tikai pēc Stenlija izcīņas beigām jūnijā.
Tāpēc būs interesanti vērot šo vadošo rūkiju sniegumu līdz pat sezonas beigām.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-15 13:39, pirms 7 gadiem
paturpinot tēmu par potenciālajiem Kaldera balvas kandidātiem, vēl jau ir iespēja, ka to var piešķirt lieliskajam Pitsburgas vārtsargam Metju Marejam, kuram šī arī skaitās rūkija sezona (viņš ir pārliecinoši labākais starp vārtsargiem- debitantiem un ir arī visas līgas labākajiem vārtsargiem) un Kolumbusas rezultatīvajam aizsargam Zakam Werenski (7. vieta visu rūkiju- laukuma spēlētāju topā ar 31 punktu 55 spēlēs).

Tomēr jāskatās uz līgas praksi trofeju piešķiršanā un jāsecina, ka NHL samērā reti piešķir labākā debitanta balvu aizsargiem un vēl retāk vārtsargiem (pēdējās 11 sezonās 8 reizes Kalderu saņēma uzbrucēji, tikai 2 reizes aizsargi un tikai 1- vārtsargs).
https://en.wikipedia.org/wiki/Calde...