Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Adomaitis kļūst par Jeruzalemes ''Hapoel'' galveno treneri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Oficiāli: Adomaitis kļūst par Jeruzalemes ''Hapoel'' galveno treneri
Daiņus Adomaitis un Uvis Helmanis. Foto: Rokas Lukosevicius/Scanpix

46 gadus vecais lietuviešu basketbolista speciālists Daiņus Adomaitis kļuvis par Jeruzalemes ''Hapoel'' galveno treneri. Tiek ziņots, ka līgums noslēgts līdz 2022. gadam, ar kluba opciju pēc šīs sezonas izvērtēt nepieciešamību to turpināt uz nākamo sezonu.

Par lietuvieša speciālista kļūšanu par Jeruzalemes ''Hapoel'' galveno treneri pirmā informācija parādījās nedēļas sākumā. Starp kandidātiem tika minēti arī itālis Luka Banki un serbs Aleksandrs Džikičs. 46 gadus vecais Adomaitis savu iepriekšējo darba vietu Viļņas ''Rytas'' pameta 2020. gada jūnijā, kad kļuva zināms, ka Lietuvas galvaspilsētas klubs speciālista pakalpojumus nevar atļauties. Par viņa palīgu ''Rytas'' strādāja latviešu speciālists Uvis Helmanis. Kādā no intervijām treneris pauda, ka Adomaitis solīja viņu ņemt darbā uz nākamo klubu, taču sezonas sākumā darbu neatrada un Helmanis piekrita piedāvājumam no Vācijas trešās līgas kluba.

Tiek ziņots, ka līgums noslēgts līdz 2022. gadam, taču, visticamāk, pēc šīs sezonas ''Hapoel'' būs opcija to pagarināt uz vēl vienu, vai arī pārtraukt. FIBA Čempionu līgas G grupā ar divām uzvarām piecās spēlēs ''Hapoel'' atrodas trešajā vietā.

Daiņus Adomaitis savu spēlētāja karjeru noslēdza 2009. gadā Rīgas ''Barons/LMT'' rindās, bet kā treneris strādājis Polijā un Lietuvā. Speciālists no 2016. līdz 2019. gadam vadīja Lietuvas nacionālo vīriešu izlasi.