Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins: "Līdzjutēji ir "Blue Jackets" piektā maiņa"

Rolands Eliņš

Merzļikins: "Līdzjutēji ir "Blue Jackets" piektā maiņa"
Elvis Merzļikins spēlē pret Bostonu. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins pēc uzvaras pār Bostona „Bruins” pateicās vietējiem „Blue Jackets” līdzjutējiem par izrādīto atbalstu, kā arī norādīja, ka sausās uzvaras sasniegšanā liels nopelns bija pārējai komandai, nevis tieši viņam.

„Šī ir mūsu piektā maiņa,” pēcspēles intervijā uz rezervistu soliņa par skatītājiem sacīja Elvis Merzļikins, kamēr vietējie līdzjutēji skandēja viņa vārdu. „Viņi vienmēr ir skaļi mūsu mājas spēlēs. Es patiešām to novērtēju. Viņi mums palīdz ar savu enerģiju, viņi palīdz brīžos, kad mums gadās ilga nomaiņa vai arī grūti brīži spēlē.”

Merzļikins pret Bostonu aizvadīja savu otro sauso spēli pēc kārtas, taču viņš uzsvēra, ka lieliski aizsardzībā nospēlējusi visa komanda.

„Iespējams, ka iepriekš Lasvegasā man sanāca dažas reizes grūtās situācijās atvairīt ripu, varbūt patiešām var teikt, ka izglābt vārtus,” sacīja Merzļikins. „Taču šonakt visa komanda nostrādāja patiešām smagi un cītīgi. Mūsu spēlētāji ļoti centās, lai Bostonai vārtu gūšanas iespēju nemaz nebūtu.”

„Tāpēc domāju, ka šoreiz komanda sausās spēles iegūšanai paveica lielāku darbu nekā es,” turpināja latviešu vārtsargs. „Tā ir komandas sausā spēle, tā nekad nebūs tikai mana sausā spēle. Mani komandas biedri paveica lielisku darbu, bloķējot metienus, tāpēc saku viņiem paldies, un mums jāturpina spēlēt tieši tāpat.”

Par savas komandas sniegumu priecīgs bija arī galvenais treneris Džons Tortorella: „Man ļoti patika, kā mēs kontrolējām laukumu visās trīs zonās. Bostonai nācās daudz spēlēt ap mūsu vārtiem, kad viņi bija uzbrukumā, jo mēs nelaidām viņus vārtu tuvumā. Mēs nodemonstrējām enerģisku spēli, pratām nogādāt ripu uz priekšu. Domāju, ka šī bija viena no mūsu labākajām spēlēm šosezon.”

„Blue Jackets” nākamo spēli aizvadīs parīt, sacenšoties ar „Hurricanes”, kas Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas tikai nedaudz augstāk, ar 56 punktiem ieņemot septīto vietu. Kolumbusa aizvadījusi par vienu spēli vairāk un ar 54 punktiem ir devītajā vietā, pavisam tuvu izslēgšanas spēļu zonai.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/1535127/202...