Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Marejs nesaņem 15 miljonus un dodas iekarot NFL

Juris Miņins
Juris Miņins

Marejs nesaņem 15 miljonus un dodas iekarot NFL
Kailers Marejs
Foto: USA Today/Scanpix

Šī gada Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) futbola turnīra labākais spēlētājs Kailers Marejs ir paziņojis, ka ir pieteicis savu kandidatūru 2019. gada Nacionālās futbola līgas (NFL) draftam.

Kailers Marejs visu šo sezonu bija viens no apspriestākajiem NCAA futbola spēlētājiem, jo vēl pirms sezonas sākuma viņš parakstīja līgumu ar Augstāko beisbola līgu (MLB) komandu Oklendas "Athletics", cita starpā par to saņemot arī 4.66 miljonu ASV dolāru lielu tā saukto "parakstīšanas bonusu". Tiesa, viņš arī "Athletics" organizācijai paprasīja viena gada "atvaļinājumu", lai izmēģinātu savus spēkus uz amerikāņu futbola laukuma.

Jāpiebilst, ka 2017. gada sezonā viņš bija Beikera Meifīlda, arī Heismana balvas ieguvēja, dublieris, tāpēc pie spēles laika netika.

Šogad viņa sniegums bija tik labs, ka Oklahomas "Sooners" futbolisti, pretēji visām pirmssezonas prognozēm, iekļuva izslēgšanas mačos, bet pats saspēles vadītājs, kurš vadīja vienu no labākajiem uzbrukumiem visā NCAA, saņēma prestižo Heismana balvu, tādējādi pirmo reizi NCAA vēsturē divus gadus pēc kārtas pie balvas tika divi vienas skolas pārstāvji.

Jau sezonas laikā bija dažādas runas par to, ka Mareja noslēgtais līgums ar MLB komandu nemaz nav tik ļoti aktuāls, jo sportistam jāmēģina sevi pierādīt NFL, kur viņam daudzi autoritatīvi eksperti prognozēja izvēli pirmajā kārtā. Tiesa, līdz pat sezonas beigām gan pats saspēles vadītājs, gan arī viņa aģents, ietekmīgais Skots Borass, apgalvoja, ka tieši beisbols ir prioritāte Nr.1.

Jau pēc pusfināla spēles, kurā "Sooners" zaudēja, sāka parādīties baumas par to, ka Marejs varētu mēģināt pieteikties NFL draftam, bet vēlāk šīs baumas tika pastiprinātas ar skaitļiem, proti, spēlētājs ar savu superaģentu (Skots Borass tiek saukts par ietekmīgāko beisbola aģentu MLB – aut.) bija pieprasījuši 15 miljonu līgumu, pretējā gadījumā draudēja Oklendas komandai ar aiziešanu uz NFL.

Šodien ir kļuvis zināms, ka Kailers Marejs ir pieteicies NFL draftam, kas, acīmredzami, nozīmē, ka "Athletics" nav varējusi vai vēlējusies maksāt spēlētājam prasīto naudu, tiesa, daudzi arī uzskata, ka šis solis ir sperts tieši tāpēc – panākt lielāku dāsnumu no beisbola komandas, lai pārvilinātu Mareju, 2018. gada MLB drafta devīto numuru, savā nometnē.

Februāris varētu būt izšķirošais mēnesis Mareja karjerā, proti, 15. datumā sākas MLB treniņnometnes, bet 26. datumā visi vadošie koledžu spēlētāji tiek ielūgti uz pirmsdrafta treniņiem, kas ir viens no svarīgākajiem pirmsdrafta pasākumiem.

Pašlaik NFL apskatnieki un eksperti norāda, ka, ja Kailers Marejs būtu nedaudz garāks, bet viņa augums ir tikai 178 cm, tad viņš būtu neapstrīdams pirmais numurs draftā, taču pašlaik viņš varētu kļūt par īsāko NFL saspēles vadītāju kopš Daga Flūtija laikiem.

Ja Kailers Marejs 2019. gada NFL draftā tiks izvēlēts pirmajā kārtā, tad viņš kļūs par pirmo spēlētāju Ziemeļamerikas profesionālā sporta vēsturē, kurš gan beisbola, gan futbola draftos ir izvēlēts pirmajā kārtā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2019-01-15 19:03, pirms 5 gadiem
loģiski - reg sezonā MLB ir 162 spēles, bet NFL 16

es gan esmu pārsteigts, ka pirmais kas draftēts abās - likās ka nav retums, ka ir talanti, kas pirms pro karjeras spēlē gan šos, gan arī piem basketbolu

     [+] [-]

, 2019-01-15 19:18, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: loģiski - reg sezonā MLB ir 162 spēles, bet NFL 16

es gan esmu pārsteigts, ka pirmais kas draftēts abās - likās ka nav retums, ka ir talanti, kas pirms pro karjeras spēlē gan šos, gan arī piem basketbolu
Draftēti ir daudzi un gana daudz ir tādu, kas arī ir spēlējuši divās līgās, daži pat VIENLAICĪGI, taču Marejs var būt pirmais, kas draftēts MLB un NFL 1. kārtā.