Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Klermona Izaicinājuma kausu turpina perfekti, "Enisey-STM" piedzīvo kārtējo zaudējumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Klermona Izaicinājuma kausu turpina perfekti, "Enisey-STM" piedzīvo kārtējo zaudējumu
Foto: http://enisei-stm.ru

Iepriekšējā nedēļas nogalē tika izspēlētas piektās Izaicinājuma kausa spēles. Franciju pārstāvošā Klermona tika pie piektā pārliecinošā panākuma, bet Latvijas regbistu Ulda Saulītes un Jurija Baranova Kranojarskas "Enisey-STM" nespēja tikt galā ar Bristoli.

Klermonas regbija komanda, protams, ir viena no labākajām Francijas čempionāta vienībām, taču dēļ izgāztas iepriekšējās sezonas viņi Eiropas arēnā ir spiesti spēlēt pēc ranga otrajā turnīrā, Izaicinājuma kausā. Lai arī klubam tā ir iespēja tikt pie kārtējā titula, jāatzīst, ka citām Izaicinājuma kausa dalībniecēm tās ir tikai liekas galvassāpes, jo dzelten-zilie līdz šim visus savus pretiniekus ir pieveikuši, turklāt, visos gadījumos saņēma arī bonusa punktu.

Aizvadītajā nedēļā savu likteni sagaidīja arī Northemptonas "Saints", kuri piekāpās ar 40:48. Jāsaka, ka, kā jau to var saprast arī pēc rezultāta, spēle nebija viegla, jo, lai arī pirmajā puslaikā Francijas komanda bija iekrājusi pārsvaru, otrajās 40 minūtēs, galvenokārt, Tīmana Harisona pūlēm, kurš guva trīs piezemējumus, Premjerlīgas vienība spēja saasināt spēli, taču līdz uzvaras izraušanai viņiem mazliet pietrūka, jo pie rezultāta 40:41 viņi zaudēja piezemējumu un līdz ar to arī visu spēli.

Savukārt Latvijas regbistu pārstāvētā Krasnojarskas "Enisey-STM" savās mājās tikās ar Bristoles komandu. Lai arī Sibīrijas vienībai nomināli šajā sezonā tikai viena (Larošela) no trim pretiniecēm ir uzskatāma par Eiropas mērogiem spēcīgu komandu, kopumā viņiem nav labi gājis Eiropas laukumos.

Arī spēli pret Bristoli noteikti nevar ierakstīt "Smagās mašīnas" labāko maču arhīvā, jo komanda zaudēja ar 9:65. Visus deviņus punktus Krasnojarskas komanda guva pirmajā puslaikā, Denisam Simplikevičam realizējot soda sitienus, otrajā puslaikā gan viesi no Anglijas parādīja lielo starpību meistarībā.

Jāpiebilst, ka Uldis Saulīte šajā mačā, precīzāk, tā izskaņā, nopelnīja dzelteno kartīti, par ko, kā jau regbijā pieņemts, saņēma noraidījumu no laukuma uz 10 minūtēm.

Šī Krasnojarskas "Enisey-STM" bija piektā neveiksme piecos mačos, turklāt, mazākā punktu starpība ar kuru tika zaudēts, bija mājas spēle pret Parmas "Zebre", kur spēles beigās uz tablo bija redzams rezultāts 14:31.

2018./2019. gada Izaicinājuma kauss regbijā, 5. kārta

MājniekiViesiRezultāts
PerpiņānaBordo27:34
Larošela"Zebre"32:12
"Dragons"Timišoaras "Saracens"59:3
"Stade Francais"Po35:14
"Enisey-STM"Bristole9:65
TrevīzoAžēna38:24
"Ospreys"Vusteras "Warriors"18:20
"Harlequins"Grenoble28:20
KonahtaSeilas "Sharks"20:18
KlermonaNorthemptonas "Saints"48:40

Izmantotie resursi:
https://www.epcrugby.com/