Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Hārtlija "Avangard" izsej divu vārtu pārsvaru, bet uzvar, Kuldam piespēle "Severstal" panākumā

Hārtlija "Avangard" izsej divu vārtu pārsvaru, bet uzvar, Kuldam piespēle "Severstal" panākumā
Bobs Hārtlijs. Foto: hawk.ru

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs "Avangard" savā laukumā izlaida divu vārtu pārsvaru mačā pret Ufas "Salavat Yulaev", tomēr svinēja uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar 5:4. Artūra Kuldas "Severstal" izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, pašam aizsargam atzīmējoties ar piespēli.

Divu latviešu „Spartak” atspēlējās no 0:3 mačā pret Astanas „Barys”, svinot uzvaru ar 5:4. Spēles laikā Kazahstānas komanda izdarīja 49 metienus pa viesu vārtiem, kamēr „Spartak” uzvarai pietika ar 21. Kaspars Daugaviņš 14:42 minūšu laikā vienu reizi meta pa vārtiem, ka arī bloķēja vienu metienu, savukārt, Mārtiņš Karsums laukumā pavadītajās 10:38 minūtēs bloķēja vienu metienu, ka arī pielietoja vienu spēka paņēmienu. Sezonas 49 mačos Daugaviņš sakrājis 30 (11+19) punktus, bet Karsums 45 spēlēs guvis astoņus vārtus un atdevis 14 piespēles. „Spartak” ieņem sesto vietu Rietumos ar 56 punktiem 50 spēlēs.

Artūra Kuldas „Severstal” izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, apspēlējot Ķīnas „Kunlun” ar 4:1. Latviešu aizsargs laukumā pavadīja 13:56 minūtes, atzīmējoties ar trešo piespēli šosezon, diviem metieniem un +1 lietderību. Sezonas 48 mačos Kulda guvis divus vārtus. „Severstal” izcīnījusi 36 punktus 49 spēlēs.

Boba Hārtlija „Avangard” savā laukumā 58. minūtē izlaida divu vārtu pārsvaru mačā pret Ufas „Salavat Yulaev”, tomēr svinēja uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar 5:4. Ar 71 punktu 52 mačos „Avangard” joprojām ieņem otro pozīciju Austrumos.

„Jokerit” negaidīti cieta sakāvi pret Austrumu konferences pastarīti „Admiral” ar 1:4. Vārtus sargāja amerikānis Raiens Zapolskis, kurš atvairīja 14 no 18 metieniem, bet Jānis Kalniņš palika rezervē. Šosezon latviešu vārtsargs aizvadījis 27 mačus, kuros atvairījis 92,5% metienu, vidēji spēlē ielaidis 2,17 vārtus, ka arī nospēlējis trīs sausos mačus. Pēc „Jokerit” zaudējuma un Jaroslavļas „Lokomotiv” uzvaras Habarovska Somijas komanda noslīdēja uz ceturto vietu turnīrā.

Sanktpēterburgas SKA papildlaikā sensacionāli zaudēja Ņižņekamskas „Neftekhimik” ar 2:3. Pēc desmit nospēlētajām minūtēm SKA bija vadībā ar 2:0 pēc Sergeja Plotņikova un Alekseja Bivaļceva vārtu guvumiem, taču minūti vēlāk Andrejs Nestrašils panāca 2:1, Emīls Gaļimovs izlīdzināja rezultātu trešā perioda sakumā, bet papildlaikā precīzs bija Pāvels Padakins – 2:3.

KHL spēles, 15. janvāris

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Admiral – Jokerit4:1Kunlun – Severstal1:4
Amur – Lokomotiv0:2Sibir – Sochi5:4
Barys – Spartak4:5Avangard – Salavat Yulaev5:4 PM
SKA – Neftekhimik2:3 PLCSKA – Metallurg3:0
Dynamo (Minska) – VityazDinamo (Rīga) – Avtomobilist

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...