Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Francijas komandas paklūp pret īriem, "Saracens" – vienīgā bez zaudējumiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Francijas komandas paklūp pret īriem, "Saracens" – vienīgā bez zaudējumiem
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas profesionālā regbija klubu Čempionu kausā pirmo zaudējumu piedzīvojusi Parīzes "Racing 92", kuri izbraukumā ar 22:26 atzina Ulsteras komandas pārākumu.

Pēc pirmajām četrām Čempionu kausa spēļu kārtām četras uzvaras bija trim komandām, Parīzes "Racing 92", Tulūzai un Londonas "Saracens". Lai arī tam, no vienas puses, lielas nozīmes nebija, taču neklātienes cīņa, turklāt starp tādiem Eiropas klubu regbija grandiem, vismaz neformāli pastāvēja. Jāsaka, ka pirmie "padevās" francūži, jo "Racing 92" nespēja tikt galā ar Ulsteras komandu no Īrijas, bet Tulūza atzina Lensteras pārākumu.

Jāsaka gan, ka kopumā spēle bija līdzīga un nebija tā, ka parīziešiem nācās spēlēt no iedzinēju pozīcijām, jo visa mača garumā rezultāta izmaiņas bija teju līdzvērtīgas, taču, pateicoties rezultatīvākam pirmajam puslaikam, kā arī Vila Adisona 10 otrajā puslaikā gūtajiem punktiem, īri prata pārspēt spēcīgo "Racing 92", kas iepriekšējā sezonā tika līdz pat Čempionu kausa finālam.

Tulūzai pretī stājās cita Īrijas komanda, Lenstera, kurai arī ir saistība ar iepriekšējās sezonas turnīra finālu, proti, viņi tajā arī piedalījās un arī uzvarēja. Īriem, jāsaka atklāti, nesagādāja lielas problēmas pieveikt arī tulūziešus, kuri otrajā puslaikā nespēja atrast pretargumentus īru spēlei, zaudēja trīs piezemējumus un vien Česlina Kolbes septiņi punkti pēdējā mača minūtē rezultātu padarīja "pieklājīgāku".

Savukārt Londonas "Saracens" cīnījās ar Lionu un jāsaka, ka viņiem padevās gana laba spēle, jo francūžiem, neskatoties uz to, ka tieši viņi pirmie guva punktus, nebija īsti cerību uz panākumu. Divi piezemējumi Neitana Tompkinsa labā.

Līdz ar to Londonas "Saracens" pašlaik ir vienīgā Čempionu kausa dalībniece, kas šo sezonu aizvada bez zaudējumiem.

2018./2019. gada Čempionu kauss regbijā

MājniekiViesiRezultāts
GlosteraManstera15:41
MonpeljēŅūkāslas "Falcons"45:8
LensteraTulūza29:13
Ulstera"Racing 92"26:22
Bāta"Wasps"18:16
"Scarlets"Lesteras "Tigers"33:10
TulonaEdinburga17:28
Ekseteras "Chiefs"Kastra34:12
Liona"Saracens"10:28
Glāzgovas "Warriors"Kārdifas "Blues"33:24

Izmantotie resursi:
https://www.epcrugby.com/