Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš par panākumu pār Samoilovu un Šmēdiņu: "Mums uzvara bija nepieciešama vairāk"

Jānis Celmiņš

Pļaviņš par panākumu pār Samoilovu un Šmēdiņu: "Mums uzvara bija nepieciešama vairāk"
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: CEV

“Šī turnīra lielākais izaicinājums bija galvas sakārtošana. Visi nāca un sveica ar uzvaru iepriekšējā turnīrā, tas radīja nevajadzīgu eiforiju. Skaidrs, ka patīkami, taču ir arī pamatīgs traucēklis. Neslēpšu, ka neliela eiforija ir joprojām, taču esmu drošs, ka Ēģiptē treneris visu saliks savās vietās,” pēc atgriešanās no Čehijas, kur kopā ar Mārtiņu Pļaviņu tika izcīnīta jau otrā medaļa šosezon, sarunā ar portālu Sportacentrs.com klāsta Edgars Točs.

Jau vēstīts, ka pirms nedēļas Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīrā izcīnītajai zelta medaļai Pļaviņš un Točs pievienoja CEV Masters bronzas godalgas Čehijā. “Zelts Hāgā un bronza pēdējā turnīrā būs labs stimuls strādāt vēl cītīgāk,” uzskata Mārtiņš Pļaviņš. “Zaudēts pēdējā laikā ir pārāk daudz, uzvaru bijis maz. Abi aizvadītie turnīri apliecina, ka varam spēlēt labā līmenī un arī uzvarēt, tas būs stimuls turpināt strādāt pareizajā virzienā,” teic Pļaviņš.

“Fiziskais nogurums uzkrājās uz turnīra pēdējām dienām. Manuprāt, lielākas problēmas sagādā ieiešana spēļu ritmā – rutīnā. Apzinos, ka viss ir galvā, bet nepārtraukti ēdot saldējumu, tas vairs negaršo tik labi,” tēlaini uz lietām skatās Točs, kuram CEV “Masters” sērijas turnīrs Čehijā bija otrais vienā tīkla pusē ar Pļaviņu.

Duets neslēpj, ka šīs sezonas galvenais uzdevums ir iekļūt labāko astoņu duetu skaitā Eiropas čempionātā, kas garantēs komandai Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) finansējumu, bet tālākais kvalificēties 2020. gada olimpiskajām spēlēm. Pēc pirmajiem diviem sezonas turnīriem šķiet, ka abi mērķi ir sasniedzami, taču jāatceras, ka šajā sezonas posmā neviens no vadošajiem pasaules pāriem nav savā labākajā sportiskajā formā, vienlaikus gan nevar nepiekrist Edgaram. “Vairāk vai mazāk, bet starta pozīcijas visām komandām bija vienādas. Reitinga punkti nepieciešami, arī naudas balvas nebija mazas. Nīderlandieši (Brauers un Mīvsens) pēc apbalvošanas teica, ka būtu bijuši priecīgāki, ja uzvarētu turnīru Hāgā. Uzvarēt grib visi un vienmēr,” teic Točs.

Turnīra pusfinālā Pļaviņš un Točs zaudēja pirms nedēļas finālā pieveiktajiem Pjotram Kantoram un Bartošam Losjakam. “Poļi revanšējās! Bija jūtams, ka viņi bija noskaņoti kaujinieciski jau pirms spēles, jo Facebook.com bija ierakstījuši, ka atriebība būs. Viņi labi izraustīja manu bloku, netiku galā ar servēm, kas arī bija galvenie zaudējuma iemesli,” uzskata Točs. “Poļi aizvadīja ļoti labu turnīru. Viņi prata noturēt agresīvu servi visa turnīra garumā, kas spēlējot iekšā ir ļoti būtiski. Uzskatu, ka viņi bija pelnījuši uzvarēt arī finālā, taču apspēlēja paši sevi, šur tur sasteidza, pieļāva kļūdas svarīgajos brīžos, bet nīderlandieši to izmantoja,” piebilst Pļaviņš.

Turnīra gaitā Pļaviņš un Točs apspēlēja arī titulētākos tautiešus Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu. “Gribējās uzvarēt! Noslēpumu šādās spēlēs nav, daudz savstarpējo spēļu, viens otru pazīstam ļoti labi… Mums uzvara šoreiz bija nepieciešama vairāk. Edgars labi nospēlēja blokā, kas arī galvenais uzvaras iemesls,” stāsta Pļaviņš.

Jau 18. janvārī Pļaviņš un Točs dosies uz Ēģipti, kur gatavošanās sezonai turpināsies Genādija Samoilova vadībā, turklāt kopā ar Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu. Nākamais turnīrs latviešiem plānots Irānā, kur februāra beigās norisināsies Pasaules kausa triju zvaigžņu sacensības. Veiksmīgais starts divos turnīros janvārī Pļaviņam un Točam ļaus PK posmus sākt ar pamatsacensībām.