Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Irlava/Avant" šokē "Valmieru" un ielaužas labāko astotniekā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Irlava/Avant" šokē "Valmieru" un ielaužas labāko astotniekā
"Irlava/Avant". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem regulārā turnīra tabulas labāko astotniekā iekļuvusi Virslīgas debitante"Irlava/Avant", kas šovakar savā laukumā pusotras minūtes laikā likvidēja četru vārtu deficītu un galarezultātā ar 10:7 pieveica FBK "Valmiera". Uzvarētāju rindās četras rezultatīvas piespēles Ulda Purvišķa-Priedes kontā.

Virslīgas debitante "Irlava/Avant", kas problēmas spēj sagādāt jebkurai līdervienībai, savā laukumā uzņēma ambiciozo "Valmieru". Nebija pagājušas ne pilnas septiņas minūtes, kad viesi atradās it kā pārliecinošā vadībā ar 4:0, pa golam mājinieku vārtos iemeta Gatis Liepiņš un Ralfs Matīss Balodis, bet Ričards Eglītis pat divus. 8.minūtē noraidījumu uz piecām minūtēm nopelnīja tas pats Eglītis, bet to savukārt perfekti izmantoja laukuma saimnieki, nepilnas pusotras minūtes laikā četras reizes realizēdami savu skaitlisko vairākumu – 4:4. Pa golam Valmieras komandas vārtos iemeta Kristaps Kazlovskis, Ričards Gruziņš, Renārs Austrums un Toms Zālmanis. Pēc pirmā perioda vadībā ar 5:4 gan atradās valmierieši, bet pēc otrās trešdaļas vienu vārtu pārsvars bija irlavniekiem – 8:7. Pēdējā trešdaļā "Irlava/Avant" guva vēl divus vārtus un varēja svinēt uzvaru ar 10:7.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Renārs Austrums, kuram šajā mačā 2 (1+1) punkti. Tieši tikpat punktu arī Marekam Stančikam, divus vārtus guva Ričards Gruziņš, pa 3 (2+1) punktiem sakrāja Krists Paulovičs un Renārs Stančiks, bet rezultatīvākais ar četrām piespēlēm bija Uldis Purvišķis-Priede. Par labāko starp valmieriešiem atzina Gati Liepiņu, kurš ar 4 (1+3) punktiem bija rezultatīvākais. 3 (2+1) punkti Ričarda Eglīša kontā, bet divus golus iemeta Mārtiņš Broks. "Irlava/Avant" pēc šīs uzvaras ar 17 punktiem pakāpās uz 7.vietu turnīra tabulā, bet "Valmierai" joprojām 16 punktu, bet tagad jau vairs tikai devītā pozīcija.

Liepājnieki viesos salauž "Rubenes" pretestību un uzvar pagarinājumā

Liepājas komanda "Kurši/Ekovalis", kas šosezon lielāko tiesu ir starp četrām labākajām turnīra komandām, šovakar viesojās Kocēnos pie "Rubenes", kas arī pavisam noteikti pretendē uz dalību izslēgšanas spēlēs, lai gan tabulā bija noslīdējusi uz septīto pozīciju. Jau pirmo sešu minūšu laikā vadībā ar 2:0 izvirzījās kocēnieši, kuru rindās ar precīziem metieniem izcēlās Ingars Matisons un Ivo Balodis. 15.minūtē liepājnieks Ingars Jansons vienus vārtus atguva (1:2), taču pēc pirmā perioda mājiniekiem atkal bija divu vārtu pārsvars – 3:1. Otrās trešdaļas sākumā "Rubene" panāca pat triju vārtu pārsvaru (4:1), bet līdz otrajam pārtraukumam liepājnieki spēja atjaunot neizšķirtu rezultātu – 4:4. Pēdējā periodā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, turklāt atspēlēties atkal nācās viesiem. Tikai 57.minūtē liepājnieks Gints Siliņš atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 5:5 un pagarinājums. Pagarinājuma 3.minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Kaspars Klamers, nodrošinot komandai "Kurši/Ekovalis" uzvaru ar 6:5 un divus punktus turnīra tabulā.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma izšķirošo vārtu autors Kaspars Klamers, kuram šajā mačā tas bija vienīgais rezultativitātes punkts. Viņa komandas biedram Gintam Siliņam 2 (1+1) punkti, bet reultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Edgars Freimanis. Par labāko starp kocēniešiem atzina Andri Jēkabsonu, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Viņa komandas biedram Ingaram Matisonam 2 (1+1) punkti, bet Matīss Celms guva divus vārtus. Liepājas komanda pēc šīs uzvaras ar 23 punktiem joprojām ieņem 4.vietu, bet "Rubene" ar 16 punktiem atkāpās uz astoto pozīciju.

Čempione "Lielvārde/Fat Pipe" viesos piekāpjas vicečempioniem

Čempiones "Lielvārde/Fat Pipe" spēkošanās ar vicečempioni "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" septembra vidū atklāja jauno sezonu. Toreiz Lielvārdē spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, bet pagarinājumā ar 6:5 triumfēja lielvārdieši. Šovakar, kad abas komandas tikās ulbrokiešu laukumā, 10.minūtē rezultātu ar precīzu metienu atklāja lielvārdietis Sandis Mihailovskis (1:0), bet mājinieks Daniels Anis jau nākamajā minūtē atjaunoja neizšķirtu – 1:1. Pēc pirmā perioda vadībā ar 2:1 atradās viesi, jo ar vārtu guvumu protokolā atzīmējās arī Armands Savins. Toties jau otrās trešdaļas laikā Ulbrokas florbolisti pārņēma vadību (3:2), bet galarezultātā viņi svinēja uzvaru 5:3.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Kristers Eglītis, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu, bet rezultatīvākie viņa komandā bija Daniels Anis ar diviem goliem un Matīss Kristians Morozovs ar 2 (1+1) punktiem. Labākā spēlētāja balvu Lielvārdes komandā saņēma Maikls Nazarovs, kuram viena rezultatīva piespēle. Ulbrokas komanda pēc šīs uzvaras ar 31 punktu vēl vairāk nostiprinājās turnīra tabulas pirmajā vietā, bet lielvārdiešiem joprojām 19 punktu un tikai 6.vieta.

"Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" - "Lielvārde/Fat Pipe" - 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
Metienu attiecība:
41:41 (12:12; 14:12; 15:17)
Rezultatīvākie:
"Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" – Daniels Anis 2 (2+0), Matīss Kristians Morozovs 2 (1+1), Kaspars Šķēls 1 (1+0), Kristers Eglītis 1 (1+0), Lauris Zaicevs 1 (0+1), Reinis Rudzītis 1 (0+1).
"Lielvārde/Fat Pipe" – Sandris Virsnītis 2 (0+2), Aivis Kusiņš 1 (1+0), Sandis Mihailovskis 1 (1+0), Armands Savins 1 (1+0), Maikls Nazarovs 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...