Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Noā: "Man pārāk daudz patika atpūsties un ballēties, lai varētu spēlēt Ņujorkā"

Rolands Eliņš

Noā: "Man pārāk daudz patika atpūsties un ballēties, lai varētu spēlēt Ņujorkā"
Žoakims Noā. Foto: AFP/Scanpix

Francijas basketbolists Žoakims Noā intervijā „Chris Vernon Show” pastāstīja vairāk par savu šķiršanos no Ņujorkas „Knicks”, atzīstot, ka viņš pats netika galā ar Ņujorkas piedāvātajām uzdzīves iespējām un pārcelšanās uz daudz mazāko Memfisu viņam nākusi par labu.

„Tagad es varu atskatīties uz savu laiku „Knicks” sastāvā un pateikt, ka es domāju, ka biju gatavs Ņujorkai, lai gan patiesībā nebiju,” sacīja bijušais Kristapa Porziņģa komandas biedrs Žoakims Noā. „Tā ir lieta, ar ko man jāsadzīvo.”

„Atceros, ka pēc manas pirmās spēles „Knicks” sastāvā manās mājas bija, šķiet, ap 60 cilvēku. Man patīk atpūsties un iet uz ballītēm. Man patīk atpūsties pārāk daudz, lai spēlētu Ņujorkā,” neslēpa Noā. „Memfisa man ir ideāli piemērota. Čikāga? Jā, mēs atpūtāmies un svinējāmies arī Čikāgā, taču tad es biju vēl jauns. Kad esi jaunāks, ķermenis atgūstas ātrāk.”

Noā laiks „Knicks” sastāvā basketbola ziņā sanāca pagalam vājš, un viņa 72 miljonu dolāru līgums izvērtās par pilnīgu izgāšanos. Noā piedalījās tikai 53 spēlēs un pirms šīs sezonas sākuma tika atlaists. Kopā ar komandu Noā nebija jau kopš janvāra, kad sastrīdējās ar tobrīdējo galveno treneri Džefu Hornačeku. Pēc tam vairs ne viena, ne otra puse tā īsti neizrādīja interesi par sadarbības atsākšanu.

„Kad mani izmeta no komandas, tieši norisinājās Ņujorkas modes nedēļa,” atminējās Noā. „Turpināju saņemt lielu naudu, un man nebija cita virziena, kurp doties. Tobrīd man vajadzēja pieņemt lēmumu, kādu es vēlos savu dzīvi. Ja es nebūtu mainījis uzņemto ceļu un palicis Ņujorkā, es droši vien nebūtu ticis līdz šim brīdim.”

„Ballēšanās... jā, man tika maksāti miljoni dolāru un man īsti nebija, ko citu darīt. Man tagad ir 32 gadi. Man bija jāpiespiež sevi nocietināties un ielikt sevi rutīnā. Jo ballēšanās un profesionāls sports īsti nav labākā kombinācija,” sacīja Noā, kurš tagad debitējis Memfisas „Grizzlies” rindās, piecās spēlēs tiekot pie vidēji 16 minūšu liela spēles laika.

Noā atzina, ka viņš arī nespēja tikt galā ar Ņujorkas mediju radīto spiedienu: „Es savu pašpārliecinātību zaudēju visai publiskā veidā. Man bija pozitīvs dopinga tests, un man vajadzēja ar to stāties Ņujorkas mediju priekšā. Bija grūti, un zinu, ka daudzi neizturētu. Arī es varēju pateikt, ka man vairs neko nevajag – līgums ir noslēgts, nauda ir garantēta, basketbola man pietiek. Varēju tad aiziet no tā visa, bet zināju, ka vēl varu spēlēt augstā līmenī. Tāpēc, kad tagad saku, ka esmu priecīgs būt Memfisā, es patiešām tā arī domāju. Spēlēt NBA ir svētīga lieta.”

Izmantotie resursi:
https://nypost.com/2018/12/13/joaki...

  +3 [+] [-]

, 2018-12-14 16:17, pirms 5 gadiem
Stulbs jau viņš ir.

  +4 [+] [-]

, 2018-12-14 16:22, pirms 5 gadiem
NOA laikam tikko no koka nokāpis, ka pamanīja, ka paģiras iziet ilgāk nekā jaunībā!

  +4 [+] [-]

, 2018-12-14 16:28, pirms 5 gadiem
chubaki rakstīja: NOA laikam tikko no koka nokāpis, ka pamanīja, ka paģiras iziet ilgāk nekā jaunībā!
attapās jau ātrāk, bet atzīties tajā esot bez kluba (vai tiekot pavisam atstumtam no līgas kā apmēram Ozo gadījumā) ir vēl stulbāk.

  +8 [+] [-]

, 2018-12-14 16:34, pirms 5 gadiem
Ja cilvēks atzīst, ka ballējās un nebija koncentrējies basketam, vai NYK nevar sākt tiesāties un atgūt $?

  +7 [+] [-]

, 2018-12-14 16:45, pirms 5 gadiem
Nesaprotu to Ameriku, čalis skaidri un gaiši pasaka, jā Es kodu, negāju uz darbu, bet algu davai ka turpiniet man maksāt!
Uz kurieni tā pasaule ripo, vai arī Es palieku vacs, un kko nesaprotu?!?!

  +4 [+] [-]

, 2018-12-14 17:16, pirms 5 gadiem
tampax rakstīja: Stulbs jau viņš ir.
NBA miljonāriem prātu nemaz tik daudz nevajag.Vismaz kamēr nauda nav beigusies.

  +6 [+] [-]

, 2018-12-14 17:31, pirms 5 gadiem
Gribās iepļaukāt to trumuli, kur var tādu stulbumu runāt? Grūti viņam, jo redz apkārt iespējas ballēties, nevar atturēties, miljoni arī paši nāk, neko nedarot, grūti, jo ķermenis vairs nav jauns, lai šņauktu no pupiem, pierautu seju un nākamā vakarā trāpītu grozā un aizvilktos aizsardzībā

  +6 [+] [-]

, 2018-12-14 17:56, pirms 5 gadiem
Šitas gan ir glups. Pēc gadiem 20 diedelēs centus Parīzes metro

  +2 [+] [-]

, 2018-12-14 18:41, pirms 5 gadiem
Onslovs rakstīja: Ja cilvēks atzīst, ka ballējās un nebija koncentrējies basketam, vai NYK nevar sākt tiesāties un atgūt $?
Treniņos un spēlēs jau viņš varēja piedalīties. Tas, ka nebija kondīcijā, a ko tur vairs. šaubos, ka līgumā ir kāds punkts par alkohola lietošanu. Ja nebūtu tā aizliegto vielu kārts, viņš vēl aizvien nebūtu piekritis nekādam kompromisam un sēdētu uz soliņa NY.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-14 21:11, pirms 5 gadiem
Kāpēc nav neviena komentāra par Dončiču?

     [+] [-]

, 2018-12-14 21:53, pirms 5 gadiem
e-do rakstīja: Kāpēc nav neviena komentāra par Dončiču?
Kas viņam?

     [+] [-]

, 2018-12-14 23:03, pirms 5 gadiem
Vakar nokodējs, Dalasas dzīve rauj iekšā virpulī!😁

     [+] [-]

, 2018-12-15 08:07, pirms 5 gadiem
Pie mormoņiem uz UTA aizsūtīt, kā savu laiku atpakaļ mūsu vietējo dzērāju AB.