Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Piecu Latvijas basketbolistu salidojums Stambulā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Piecu Latvijas basketbolistu salidojums Stambulā
Jānis Blūms
Foto: AFP/Scanpix

Trešdien, 14. decembrī, Eiropā notiks sešas "Turkish Airlines" Eirolīgas devītās kārtas spēles. Dāvis Bertāns un "Union Olimpia" plkst. 19:15 pēc Latvijas laika izbraukumā Stambulā tiksies ar "Galatasaray", Kristapa Valtera pārstāvētā "Unicaja" plkst. 21:45 viesos sāks cīņu ar Horvātijas čempioniem "KK Zagreb", savukārt Jāņa Blūma komanda "Gescrap Bilbao" ceturtdien plkst. 20:00 Stambulā mērosies spēkiem ar "Fenerbahce Ulker". Turpat, Bosfora krastos, Zanes Tamanes un Elīnas Babkinas pārstāvētais sieviešu basketbola klubs "Fenerbahce" trešdien plkst. 20:00 FIBA Eirolīgas B grupas spēlē sacentīsies ar Aijas Brumermanes pārstāvētajām Itālijas čempionēm "Famila Schio".

Eirolīgas Top 16 kārtai ir kvalificējušies deviņi klubi – no A grupas "Bennet Cantu", no B grupas Maskavas CSKA un Atēnu “Panathinaikos”, no C grupas Martina Pocjus pārstāvētais klubs “Real Madrid”, Stambulas "Anadolu EFES" un Telavivas "Maccabi Electra", no D grupas “FC Barcelona Regal”, “Montepaschi Siena” un turnīra debitanti Kazaņas “Unics”.

Par atlikušajām septiņām vietām sacenšas 13 komandas, tai skaitā Dāvja Bertāna, Kristapa Valtera un Jāņa Blūma pārstāvētās vienības.

Galatasaray (3-5) – Union Olimpija (1-7)

“Abdi Ipekci” arēna Stambulā ir izvietojusies senās Bizantijas mūru pakājē un trešdien tajā risināsies kārtējā vēsturiskā cīņa. “Galatasaray” ir vienas uzvaras attālumā no pirmā ceļojuma uz Eirolīgas “Top 16”, tāpēc centīsies darīt visu, lai apspēlētu novājinātos Slovēnijas vicečempionus. Tiesa, Turcijas klubam derēs arī zaudējums ar astoņu punktu starpību.

“Union Olimpija” nedēļas nogalē viesojās Serbijas galvaspilsētā Belgradā, kur Adrijas līgas spēlē piedzīvoja zaudējumu pret “Partizan”, ciešot astoto neveiksmi pēc kārtas. Pēc četru vadošo spēlētāju aizbraukšanas un Dino Muriča savainojuma Ļubļanas klubs bija spiests cīnīties septiņu vīru sastāvā. Vairākās pozīcijās maiņu faktiski nav, piemēram, pamata saspēles vadītāja pienākumi uzticēti Janam Močņikam, kurš tikai nupat pievienojies komandai. Iepriekšējo reizi viņš Ļubļanas rindās spēlēja 2008. gada sezonā, kad 11 Eirolīgas spēlēs savāca 12 punktus.

Savstarpējās cīņās bilance ir 1-0 “Galatasaray” labā (uzvara viesos ar 79:70). Dzeltensarkano aizsargs Jaka Lakovičs kopā ar Nikolu Vujčiču dala trešo vietu Eirolīgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Viņa rēķinā ir 2444 punkti.

21:45 KK Zagreb (2-6) – Unicaja (3-5)

Andalūzijas klubs var kvalificēties “Top 16” kārtai, ja trešdien izcīnīs uzvaru un “Brose Baskets” ceturtdien pārspēs “Žalgiri”. Zaudējuma gadījumā pēc nedēļas vēl paliks spēle savā laukumā ar Maskavas CSKA.

Pirmajā aplī Malagā mājinieki bija pārāki ar 99:85, taču tagad “Unicaja” cietusi zaudējumus sastāvā. Spēlēt nevar Dārdens Tremmels, savukārt Kristapam Valteram problēmas rada kājas savainojums. Līdz šim saspēles vadītājs piedalījies visās astoņās Eirolīgas spēlēs, taču pirms nedēļas zaudējumā pret Vācijas čempioniem nevarēja spēlēt ar pilnu jaudu.

Ceturtdien 20:00 “Fenerbahce Ulker” (5-3) – Gescrap Bilbao (3-5)

Mājiniekiem iekļūšanai “Top 16” kārtā pietiek ar uzvaru, bet Basku zemes klubam tikai panākums saglabās drošas izredzes turpināt cīņu. Zaudējuma gadījumā atliks cerēt uz “Caja Laboral” un “Olympiacos” zaudējumiem.

Pirms nedēļas Bilbao savā laukumā piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pret Itālijas vicečempioniem “Bennet Cantu”, kuriem tā bija pirmā uzvara izbraukumā. Spēlē nevarēja piedalīties Rauls Lopess, taču Stambulā viņš būs atpakaļ ierindā. Mājiniekiem nevarēs palīdzēt Mirsads Turkčans un Marko Tomass, tomēr viņi var rēķināties ar skaļu atbalstu “Sinan Erdem Dome” tribīnēs. Šajā arēnā notika 2010. gada FIBA Pasaules čempionāta izšķirošās spēles. Janvārī “Fenerbahce” plāno aizvadīt pirmo cīņu jaunajā “Ulker” arēnā, kas uzcelta pilsētas Āzijas daļā.

“Tāpat kā pirms nedēļas, jūtam, ka šī būs “play-off” spēle, jo zaudējuma gadījumā cīņa būs galā,” saka Bilbao aizsargs Kostas Vasiliadis. “Mums jākoncentrējas visas 40 minūtes. Varam uzvarēt izbraukumā, kā to paveicām Vitorijā. Man patīk spēlēt, kad tribīnēs ir daudz cilvēku. Esmu grieķis, tāpēc spēlēšana Turcijā vienmēr dod papildu motivāciju. Man patīk spēlēt liela pūļa priekšā un, esmu pārliecināts, tāpat ir maniem komandas biedriem.”

”Turkish Airlines” Eirolīga 2012, situācija grupās

A grupaB grupaC grupaD grupa
Fenerbahce 5-3CSKA 8-0Real 6-2Barcelona 8-0
NGC Cantu 5-3Panathinaikos 6-2Maccabi 5-3Montepaschi 6-2
Caja Laboral 4-4Unicaja 3-5Anadolu EFES 5-3Unics 5-3
Olympiacos 4-4Brose Baskets 3-5Partizan 4-4Galatasaray 3-5
Bilbao 3-5Žalgiris 2-6Emporio Armani 2-6Asseco Prokom 1-7
Nancy 3-5KK Zagreb 2-6Spirou Charleroi 2-6Union Olimpija 1-7

Nākamās spēles

DienaSpēle
21.12Unicaja – CSKA Moscow
21.12Union Olimpija – Unics
22.12Gescrap Bilbao – Caja Laboral

EuroLeague Women 2012 (grozu sadalījums)

GrozsA grupaB grupaC grupa
1UGMK 6-3Avenida 5-3Spartak 6-3
2Ros Casares 7-2Fenerbahce 7-0Taranto 3-6
3Bourges Basket 4-5Famila Schio 4-4Wisla Can-Pack 7-2
4USK Prague 5-4Nadezhda 5-3Good Angels 5-4
5Galatasaray 8-1UE Sopron 3-5Rivas Ecopolis 5-4
6VIČI Aistes 2-7GB Tarbes 0-7Gospič Croatia 4-5
7Lotos Gdynia 2-7CCC Polkowice 3-5Frisco Brno 1-8
8Gyor 2-7-BLMA 5-4

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-14 21:52, pirms 12 gadiem
Saspringts vakars.