Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vismane pirmoreiz kopš maija sasniedz ITF ceturtdaļfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vismane pirmoreiz kopš maija sasniedz ITF ceturtdaļfinālu
Daniela Vismane. Foto: Baltic Open

Latvijas tenisistēm ceturtdien dažādas sekmes ITF turnīros. Diāna Marcinkeviča neveiksmju sēriju turpināja ar zaudējumu Gvalioras W25 turnīra 2. kārtā, bet Daniela Vismane Hēraklejas W15 turnīrā sasniedza pirmo ceturtdaļfinālu kopš maija beigām.

Diāna Marcinkeviča (WTA 243.) Gvalioras W25 turnīrā uz cietā seguma bija izlikta ar otro numuru un 2. kārtas cīņā ar rezultātu 4:6, 3:6 piekāpās Indijas tenisistei Sovdžanjai Baviseti (#786). Diāna 1. setā atspēlēja 8/9 breikbumbām, vienīgo neveiksmi ciešot seta pēdējā geimā, bet 2. setā uzreiz zaudēja pirmajā geimā iegūto breiku, turpinājumā vietējo spēlētāju nespējot nobreikot.

Marcinkeviča zaudējusi deviņos no pēdējiem 11 mačiem un divas uzvaras pēc kārtas nav spējusi gūt kopš septembra sākuma, kad sasniedza Verbīras W25 finālu. Viņai kopš tā laika izdevies gūt tikai trīs uzvaras. Šonedēļ Indijā nopelnīti pieci reitinga punkti.

Diānai neveiksmīga uzstāšanās arī dubultspēlēs, kur viņa piedalījās ar Ukrainas spēlētāju Valēriju Strahovu. Ar otro numuru izsētais duets zaudēja ceturtdaļfinālā, turnīru pabeidzot ar deviņu punktu iegūšanu.

Daniela Vismane (WTA 520.) izlikta ar trešo numuru Hēraklejas W15 turnīrā uz māla seguma un 2. kārtas mačā ar 6:4, 6:2 uzvarēja WTA rangā nebijušo Lielbritānijas tenisisti Sonaju Kartalu (ITF 1488.), kurai tas šodien bija otrais mačs. Kamēr Vismane rīt pusē atpūtās, Kartala stundā un 24 minūtēs ar 6:4, 6:1 pieveica slovākieti Lauru Svatikovu (WTA 1271.), bet pēc divām stundām devās uz otro maču.

Vismane pamatturnīros divas uzvaras pēc kārtas nebija guvusi kopš maija beigām, kad W25 turnīrā Jeruzalemē sasniedza karjeras lielāko finālu. Tikšana Hēraklejas ceturtdaļfinālā dod divus punktus.