Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" treneris: "Kļūdas komandai lika cīnīties vēl neatlaidīgāk"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Ventspils" treneris: "Kļūdas komandai lika cīnīties vēl neatlaidīgāk"
Foto:fiba.basketball

BK “Ventspils” galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis pēc ceturtās uzvaras FIBA Eiropas kausā slavējas komandas raksturu, kas ļāva tikt pāri kļūdām un neveiksmēm uzbrukumā.

“Zālē šovakar bija ļoti laba atmosfēra un liels troksnis, kas arī padarīja mums cīņu smagāku. Sākumā varējām trāpīt gandrīz visu, bet spēles turpinājums vairs nebija tāds, kādu bijām to plānojuši. Mājinieki labi atgriezās mačā, bija precīzi metienus un piepeši arī sāka darboties ļoti agresīvi. Tomēr spēlētājiem teicu, ka tādās reizēs, kad komanda nerāda savu labāko sniegumu, laukumā jācenšas vēl vairāk un savu jāpanāk ar neatlaidību. Šī uzvara bija lielisks visas komandas darbs, visi cīnījās līdz galam un nekrita panikā arī tad, kad lielā trokšņa dēļ sanāca kāda kļūda. Beigās visu izšķīra nianses – iespējams, kāds iemests vai neiemests metiens, kāda atlēkusī bumba,” uzvaru Baireitā (84:80) komentēja Artūrs Visockis-Rubenis.

Par niansēm un sīkumiem, kas izšķīra mača likteni, runāja arī “Medi” galvenais treneris Rauls Korners: “Vispirms jāsveic “Ventspils” ar smagā cīņā izcīnītu uzvaru. Mēs sākām pārāk miegaini un pārāk ilgu laiku prasīja ieskriešanās. Otrajā un trešajā ceturtdaļā notikumus laukumā jau kontrolējām mēs, turklāt pēdējo ceturtdaļu sākām, esot vadībā, taču visu šajā mačā izšķīra nianses. Ja pēdējā Vācijas čempionāta spēlēs tās nospēlēja par labu mums, tad šoreiz viss sagriezās uz pretējo pusi. Dažas kļūdas, daži neiemesti metieni, kāds nepareizs lēmums – tas viss galu gala izšķīra spēles likteni par labu ventspilniekiem. Tomēr, ja salīdzinām šo spēli ar pirmo maču Ventspilī, komandas progress ir acīmredzams, bet, lai turpinātu dalību turnīrā arī nākamajā kārtā, obligāti nepieciešama uzvara Prištinā.”

Izmantotie resursi:
medi-bayreuth.de