Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Daugavpils skandālā vainotais Jakubovskis: "Trio negrib konkurenci pilsētā"

Ints Megnis
Ints Megnis

Daugavpils skandālā vainotais Jakubovskis: "Trio negrib konkurenci pilsētā"
Aleksandrs Jakubovskis. Foto: Anatolijs Hazovs

Aleksandrs Isakovs, Andrejs Sipailo un Nauris Mackevičs ir nobijušies no konkurences pilsētā, sarunā ar Sportacentrs.com pauž Daugavpils Futbola asociācijas vadītājs Aleksandrs Jakubovskis, kurš otrdien BFC "Daugavpils" paziņojumā tika apvainots spēļu sarunāšanā.

"Oļegs Gavrilovs nav apstājies un ar sava jaunā palīga Aleksandra Jakubovska rokām turpina spēlēt visiem labi zināmās totalizatoru spēles. Tieši A.Jakubovskis ir tas, kurš piedāvā konkrētiem cilvēkiem un klubiem “atdot” spēles, lai pašam Gavrilovam to nevajadzētu darīt," bija teikts BFC "Daugavpils" paziņojumā.

Jakubovskis sarunas ar Sportacentrs.com sākumā uzsver, ka gatavo pilnu informāciju ar dokumentiem un tā tiks publiskota vēlāk, tomēr arī tagad ir gatavs sniegt savu komentāru, nosaucot, ka Daugavpilī ir futbola mafija, kurā ietilpst Nauris Mackevičs, Aleksandrs Isakovs un Andrejs Sipailo, kas nevēlas pilsētā citus klubus.

"Diemžēl man vajadzēs tērēt savu laiku un uz šo visu sagatavot plašu atbildi ar pierādījumiem," saka Jakubovskis. "Palasīju, ko viņi saka, ka es kaut ko daru ar Gavrilovu, ar mūsu mēru, it kā mēs trijatā būtu izveidojuši kādu totalizatoru sistēmu. Šī visa man ir ne tikai negaidīta, bet pat fantastiska informācija. Es šobrīd futbolā esmu mecenāts, strādāju kā uzņēmējs un investors vairākās valstīs, ieguldot paša naudas līdzekļus. Izveidoju Daugavpils Futbola asociāciju, divus gadus pēc kārtas esam uzvarējuši otrās līgas čempionātā, bet Isakovs ar Sipailo dara visu, lai bloķētu mūsu komandu neļaujot tai pacelties augstāk, kas šogad ideālā gadījumā jau būtu iekļuvusi Virslīgā."

"Gavrilovu pirmoreiz redzēju 15 gadu vecumā, kad vēl pats spēlēju dublieru komandā. Pēc tam ilgus laikus viņu nebiju redzējis, tagad atkal 1-2 reizes esmu. Viņam nav nekādas saiknes ar manu Daugavpils Futbola asociāciju, mums viss ir tīrs un atklāts. Runas, ka nodarbojamies ar totaliatoriem ir muļķības, man nav nekādas vajadzības to darīt, esmu nodrošināts cilvēks," stāsta uzņēmējs, uzsverot, ka Mackeviča, Isakova un Sipailo trijnieks nevēlas pilsētā konkurenci. "Viņi negrib attīstību, baidās, ka tad spēlētājiem būs lieli kontrakti. Sevi jau esam pierādījuši telpu futbolā, kur tikām Latvijas kausa finālā. Mackevičs pats nekad nav spēlējis futbolu, esot Sipailo un Isakova ieliktenis. Viņiem auditi konstatējuši ļoti lielus iztrūkumus budžetā, redzēsim ar ko tas viss beigsies."

"Man ar Oļegu Gavrilovu nav nekādu attiecību. Sveicināmies, zinu, kas viņš ir, bet viņu pilsētā zina visi, kas ir bijuši saistīti ar futbolu. Isakovs viņa komandā bija kapteinis, Sipailo treneris, bet Mackevičs - preses sekretārs. Arī es esmu bijis komandā. Ja esi nodarbojies ar futbolu, nevari paiet viņam garām, bet esmu drošs, ka viņi viņu pazīst labāk," saka Jakubovskis. "Divu gadu laikā viņš ap mūsu komandu nav redzēts, bet viņu spēlēs viņš ir, Sipailo ar viņu kopā brauca atpūsties."

Jakubovskis skaidro, ka Mackevičs atstādināts no amata Daugavpils bērnu futbola skolā, kas tiek uzturēta par pašvaldības naudu, bet klubs BFC "Daugavpils" ir privāta struktūra. "Man ir, ko darīt. Vienu nedēļu dzīvoju Krievijā, vienu nedēļu Rīgā. Komandā ielieku personīgo naudu, jo biju šeit sportists, daru to no dvēseles, tas ir pilnīgākais mecenātisms. Par to saņemu no domes 20 000 eiro gadā, kamēr BFC pa sešiem gadiem saņēmuši vairāk nekā miljonu, bet neuzrāda nekādus rezultātus. Pašvaldība uztur visu bērnu skolu, dod ekipējumu, baro viņus, bet licenci saņem BFC kā privāta struktūra. Viņi ir labuma guvēji un tirgo bērnus, kurus pirms tam uzturējusi pilsēta."

Jakubovska komanda "LDz Cargo"/DFA šogad bija tuvu tam, lai otro gadu pēc kārtas uzvarētu otrās līgas čempionātā, tomēr saņēma 18 punktu sodu, jo tās sastāvā bija futbolists, kurš vienlaicīgi spēlēja arī kādā Krievijas klubā. Pērn pēc uzvaras otrajā līgā vienībai netika ļauts kāpt uz pirmās līgas čempionātu un jau tad neoficiāli kā iemesls tika minētas bailes, ka vienība nodarbojas ar spēļu rezultātu sarunāšanu.

"Lielajā futbolā spēlējam Latgales reģionā, mums ar nevienu neko nevajag sarunāt, jo mačā vidēji iesitam vismaz sešus vārtus. Esam dominējoši. Kāpēc man kaut ko sarunāt, ja esam stiprākie un visi to zina? Uz tām spēlēm nemaz nav iespējams uzlikt likmes. Divus gadus pēc kārtas esam uzvarējuši, bet mūs neņem tālāk," žēlojas daugavpilietis. "Telpu futbolā pagājušajā sezonā Latvijas kausā zaudējām tikai "Nikaram", kas ir starp Eiropas 20 stiprākajām komandām. Lai uzvarētu viņus, mums vēl vajag palielināt meistarību. Bijām 1. līgas čempioni (regulārajā sezonā viens neizšķirts, pārējās uzvaras). Šosezon mums bijuši zaudējumi "Nikaram", "Beitar". Pēc tam, kad ar 0:5 zaudējām "Beitar", atlaidām treneri. Tagad par manu naudu atbraucis Pāvels Pikalovs, kurš trenējis Ukrainas izlasi. Esam sākuši spēlēt labāk. Liekam lielas cerības uz treneri. Mūsu mērķis ir iekļūt izslēgšanas turnīrā un tajā uzreiz netikt uz "Nikara", bet tālāk jau sisties par otro vietu. Pasvītroju vēlreiz - man nav nekādas intereses nodarboties ar totalizatoriem. Tad jau sanāk, ka katram BFC zaudējumam arī būtu jābūt zem lupas. Lai šajā apvainotu, jābūt pierādījumiem."

"Mums ir labi futbolisti, kuru līmenis atbilst spēlēšanai pirmajā līgā. Divus gadus parādījām, ka esam spējīgi to darīt, tomēr mūs nelaiž tālāk - vienu gadu juridiska iemesla dēļ, jo nebijām LFF biedri, tagad noņēma 18 punktus un nometa uz ceturto vietu. Šo lēmumu pieņēma arī Isakovs, kurš ir LFF valdes loceklis. Savukārt Sipailo ir reģiona vadītājs, kurš lemj vai noņemt punktus. LFF mums būtu jāpalīdz, jo mūsu tikšana augstāk būtu progress Daugavpils futbolam, konkurences paaugstināšana," stāsta Jakubovskis. "Turpināsim spēlēt, klubs nenomirs. Vispirms mūs nelaida augstāk, tagad pret mums ir informatīvais karš. It kā visi citi būtu svētie. Tomēr Isakovs un Sipailo nekad nav uzturējuši spēcīgu komandu par savu naudu. Viņiem ienāk nauda un viņi to tērē, kamēr es ar savu naudu esmu sasniedzis rezultātu. Piemērs no bērnu futbola skolas - kaut pašvaldība maksā par audzēkņu braucieniem, viņi tāpat iekasē par braucieniem naudu skaidrā, un tos bērnus, kuru vecāki nemaksā, neņem līdzi. Es piedāvāšu nevis fantāzijas, bet dokumentus. Ir daudzi vecāki, kuri man uzticas. Daugavpils ir pietiekami liela, lai tajā būtu trīs komandas, tomēr LFF ieņēmusi nostāju, ka būs tikai viena komanda un traucē citām pacelties."

"Es labi pazīstu Aleksandru Vlasovu, mēs kopā spēlējām jauniešu vecumā. Es esmu ar viņu kontaktā, varu ar viņu parunāt par dzīvi, tomēr nedodu viņam nekādus padomus. Viņš pats ir liels cilvēks, kurš spēj pieņemt lēmumus, viņam nevajag padomdevējus," Jakubovskis stāsta par apvainojumiem, ka pirmdien astoņos no rīta jau bija Mackeviča vietā ieceltā Vlasova kabinetā, noliedzot šo apgalvojumu.

Tāpat Jakubovskis gari skaidroja par Ņikitu Zadoroginu, kura dēļ vienība šogad zaudēja 18 punktus. "Viņš bija pieteikts "Vityaz" klubā, tomēr klubs tika pilnībā likvidēts, viņš spēlēja amatieru komandā un nebija pakļauts Krievijas federācijai, pie mums ieradās kā brīvais aģents. Mēs viņu pieteicām 4. aprīlī, bet vēlāk izrādījās, ka viņš 4. maijā pēkšņi atkal pieteikts atjaunotā "Vityaz" sastāvā, mūs par to neinformējot. Viņš slēpa faktu. Viņš šajā komandā nokļuva nelikumīgi, klubs mums neprasīja transfēru. Tā ir futbolista vaina, bet viņu neviens nediskvalificēja, arī federācija vien pasaka, ka šī ir nestandarta situācija. Tad sanāk, ka arī es varētu paņemt kādu RFS vai "Jelgavas" futbolistu, pieteikt Āfrikā, ļaut aizvadīt vienu spēli, tad uzrādīt dokumentus un klubu diskvalificētu?"

"Reglamentā nemaz nebija iespēja noņemt punktus, bet tikai uzlikt naudas sodu. Pērn mēs bijām pirmie vēsturē, kurus pēc uzvaras otrajā līgā nepalaida augstāk, šogad esam pirmie, kas saņēmuši punktu sodu. LFF ir kopiena, uz ko nekādi likumi neattiecas, ar viņiem nav iespējams diskutēt - maziņš anklāvs, kurš dzīvo kā grib," saka Jakubovskis, uzsverot, ka soda piešķiršanai speciāli sagaidītas sezonas beigas, lai nebūtu iespējams to apstrīdēt.

Kuram ticat vairāk?

  • 253

  • 130


  -2 [+] [-]

, 2018-11-14 17:02, pirms 5 gadiem
Ui, ka krievs var dirrst!!!

     [+] [-]

, 2018-11-14 18:19, pirms 5 gadiem
Jā un kādm faking vajag kārtējo māksligi uzpusto komandu, kurai interesē tikai ar nopirktiem spēlētājiem izcelt Eirokausu naudu un pie iespējas uzgriezt toto. Vismaz BFC uztaisījusi normālu sistēmu, kurā aug pašu jaunie. Tagad šitie mahinātori to visu sadirsīs.

  +4 [+] [-]

, 2018-11-14 18:27, pirms 5 gadiem
Muld tā, ka pa staru brūnais tek. Drīz viņam talkā nāks varenais bitenieks Kļaviņu Krišs

     [+] [-]

, 2018-11-14 18:28, pirms 5 gadiem
Pats izskatās baisi kā jau cietumnieks, bet pārējie bildē esošie 'vīri'... tādus redzot uz ielas, ātri jāšķērso trotuārs uz pretējo ielas pusi. Izskatās pēc tādiem kas ātri un klusi visu ne tikai nokārtos, bet arī kapiņu izraks un apbedīs.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-14 18:29, pirms 5 gadiem
naftas magnāts rakstīja: Muld tā, ka pa staru brūnais tek. Drīz viņam talkā nāks varenais bitenieks Kļaviņu Krišs
Diez kā viņam sokas ar solīto tiesvedību pret Mackēviču...

  -1 [+] [-]

, 2018-11-14 18:36, pirms 5 gadiem
Nauris katru dienu sagaida pastnieci pie pastkastītes, bet katru dienu dodas ar bēdīgu seju uz mājām, jo bitenieks ir par viņu aizmirsis....

  +1 [+] [-]

, 2018-11-14 23:05, pirms 5 gadiem
Spriežot pēc bildes, tajā telpā laikam ļoti auksti, ja jāsēž āra drēbēs. Tīrākais urlāts. Lielākā štāte - kurtka, ja vēl trīs svītras - luksus

  +3 [+] [-]

, 2018-11-15 07:24, pirms 5 gadiem
Šis laikam ir no tā sakamvārda,kad zaglis bļauj ,keriet zagli.Palasot šā cilvēka argumentus dzirdam ,ka Daugavpilī valda "futbola mafija",vainīgi LFF utt,tikai mēs esam tie labiņie un mums dara pāri.
Tā kā esam iepazīstināti ar abu pušu viedokļiem,mani vairāk pārliecina Isakova kompānija un es viņiem ticu daudz vairāk.Pārmest Mackevičam to,ka nekad pats neesot spēlējis,bet viņš (Jakubovskis) esot pabijis pat dublieros.Tas nu gan ir ievērojams sasniegums,tas ne kas,ka Sipailo futbolā pavadījis vairākus desmit gadus,bet Isakovs spēlējis augstā līmenī.Tiesa,ko katrs sasniedzis futbolā,tas nebija galvenais temats šajā konfliktā.Tomēr vienalga vairāk ticu cilvēkiem ,kuri strādā un ir iekšā futbolā ar visu dvēseli,nevis kaut kādam garamgājējam,kurš grozās ap futbolu.Ir tikai jautājums,kāpēc?Domāju atbilde tālu nav jāmeklē,jo nav dūmu bez uguns..
PS.Tās visas ir manas subjektīvās pārdomas ,sekojot šim Daugavpils futbola konfliktam SC publicētajos rakstos.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-15 13:34, pirms 5 gadiem
Kļaviņš jau sācis aizstāvēt šo un Gavrilovu.Protams viņš tak pats savulaik bija uz vienas rokas ar Gavrilovu piegādājot viņam spēlētājus un taisot toto.Bail pat iedomāties kas būtu ja shēmotājs Kļaviņš tiktu pie varas LFF.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-11-15 15:47, pirms 5 gadiem
maikls19 rakstīja: Kļaviņš jau sācis aizstāvēt šo un Gavrilovu.Protams viņš tak pats savulaik bija uz vienas rokas ar Gavrilovu piegādājot viņam spēlētājus un taisot toto.Bail pat iedomāties kas būtu ja shēmotājs Kļaviņš tiktu pie varas LFF.
Sveiki, anonīmais varoni! No šīs vietas, lūdzu, sīkāk - kurus spēlētājus esmu piegādājis Oļegam Gavrilovam un kādu toto esmu taisījis?
Jau iepriekš paldies par atbildi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-11-15 20:37, pirms 5 gadiem
Nauris Mackevičš ir goda cilvēks, čalis diez vai pats gribētu iesaistīties šmaukšanā, ja pats reiz bijis atmaskotājs!

     [+] [-]

, 2018-11-15 23:38, pirms 5 gadiem
ivans_barguciits_105728960445543 rakstīja: Kaa TOTO, taa KK klat un smird, gluzhi kaa dopings un Jurka
Tak no kā KK pacēla visu savu kapitālu?Labus kontaktus ieguva strādājot izlasē par preses sekretāru.😀Laiks pagājis un Gavrilovs grib atgriezsties piepelnīties ar savu grupējumu,bet redziet nedod viņiem.Neslikta toto kompānija viņiem tur savācas.Labutu neaizmirstiet par direktora palīgu iecelt vēl.