Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertānam spēle Fīniksā, Kurucam un "Nets" pēc līdera traumas cīņa pret Maiami

Rolands Eliņš

Bertānam spēle Fīniksā, Kurucam un "Nets" pēc līdera traumas cīņa pret Maiami
Petijs Milzs un Dāvis Bertāns. Foto: Sanantonio Spurs

Šonakt NBA laukumos paredzētas spēles visām trim latviešu pārstāvētajām komandām. Dāvis Bertāns un Sanantonio “Spurs” 4:00 sāks maču pret Fīniksas “Suns”, Rodions Kurucs un Bruklinas “Nets” savā laukumā 2:30 uzņems Maiami “Heat”, bet Ņujorkas “Knicks” bez Kristapa Porziņģa viesosies pie Oklahomsitijas “Thunder”. Šīs spēles sākums 3:00 naktī.

Dāvis Bertāns iepriekšējo dienu laikā krietni uzlabojis savu rezultativitāti, izmantojot dažu “Spurs” spēlētāju palikšanu malā. Pēdējās četrās spēlēs Bertāns vidēji guvis 10.5 punktus, trāpot 48% tālmetienu, taču komandas panākumus tas īsti nav sekmējis – šajā laika posmā uzvarēta tikai Hjūstona, kamēr ciesti zaudējumi pret trim komandām, kuras pie galvenajām “play-off” pretendentēm īsti nevar pieskaitīt (“Heat”, “Magic” un “Kings”).

“Spurs” sastāvā iepriekšējā mačā atgriezās Rūdijs Gejs, kas noveda pie Bertāna spēles laika samazināšanās. Pret Fīniksu “Spurs” vienreiz šosezon jau spēlēja, droši uzvarot ar 120:90, un kas līdzīgs tiks sagaidīts arī šodien, lai gan liela atšķirība solās būt tā, ka šoreiz Fīniksai varēs spēlēt tās līderis Devins Bukers. Bertāns iepriekšējā mačā pret “Suns” laukumā pavadīja 24 minūtes, un, ņemot vērā trenera Grega Popoviča politiku spēlētāju pietaupīšanas ziņā, arī šonakt Bertānam varētu tikt lielāks spēles laiks nekā ierasts.

“Suns” ir viena šobrīd vājākajām NBA komandām, kas vidēji spēlē zaudējusi ar 13.5 punktu starpību, iekrājot bilanci 2-11. Fīniksa šobrīd zaudējusi četrās spēlēs pēc kārtas un aizvakar pret “Thunder” jau pirmajā ceturtdaļā nokļuva 20 punktu iedzinējos, kas šosezon “Suns” tās jaunā galvenā trenera Igora Kokoškova vadībā nav bijis liels retums.

Mazās šīs sezonas cerības uz panākumiem ļauj Fīniksai bez kompleksiem iespēlēt drafta pirmo numuru Deandrē Eitonu, kurš vidēji spēlē izcēlies ar “double-double”, savācot 15.9 punktus un 10.6 atlēkušās bumbas, viņam kā centram arī ir augsta metienu precizitāte, taču bažas sāk radīt kļūdu skaits – iepriekšējās piecās spēlēs bumba zaudēta 3.6 reizes vidēji spēlē.

Tikmēr Rodionu Kurucu kopā ar Bruklinas “Nets” sagaida spēle pret Maiami “Heat”. Kurucs iepriekšējā spēlē palika rezervē, taču komandas līdera Kerisa Levēra traumas dēļ spēlētāju rotācijā un komandas uzsvaros uzbrukumā gaidāmas izmaiņas. Levērs sezonas sākumā bija spēlējis lieliski, palīdzot “Nets” ar bilanci 6-7 pat aizsākt klusas cerības par izslēgšanas spēlēm, taču tagad komandai atkal priekšā grūti laiki.

Levērs nomināli ir uzbrūkošais aizsargs, bet viņa izkrišana no ierindas tāpat var ietekmēt Kuruca spēles laiku, ņemot vērā pārkārtojumus citās pozīcijās. Bruklina toties pēc traumas atpakaļ sagaidījusi Demāru Kerolu, kurš trijās spēlēs pagaidām ne reizi nav spēlējis vairāk par 24 minūtēm un guvis vidēji 8.7 punktus.

“Heat” šobrīd turnīra tabulā ar bilanci 5-8 ir tieši aiz Bruklinas. Joprojām kopā ar komandu nav Dveins Veids, kura ģimenē sagaidīts pieaugums. Sezonas pirmo spēli Maiami rindās nav aizvadījis arī Džeimss Džonsons, kura atgriešanās trūces dēļ vēl tuvākajā laikā netiek plānota. “Heat” pēc uzvaras pār “Spurs” cietusi trīs zaudējumu pēc kārtas, taču visi zaudējumi bijuši ar desmit vai mazāk punktu starpību.

Savukārt Ņujorkas “Knicks” centīsies izmantot brīdi, kad potītes traumas dēļ nevar spēlēt “Thunder” līderis Rasels Vestbruks. Tiek ziņots, ka nupat kā 30. dzimšanas dienu sagaidījušais Vestbruks nevarēs spēlēt arī šonakt, bet arī bez viņa “Thunder” pratusi uzvarēt trijās no iepriekšējām četrām spēlēm.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-11-15 05:53, pirms 5 gadiem
Vai tiešām Spurs īpašnieki nesaprot ka Popoviča laiks aizgājis, vecis palicis galīgi neadekvāts!