Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U19 izlases treneris pēc iekļūšanas Elites kārtā: "Esam ļoti laimīgi"

Agris Suveizda

Latvijas U19 izlases treneris pēc iekļūšanas Elites kārtā: "Esam ļoti laimīgi"
Foto: LFF.lv

Latvijas Futbola federācija savā mājaslapā piedāvā interviju ar Aleksandru Basovu, kura vadītā U19 izlase šodien ar 4:0 sakāva Sanmarīno, sagaidīja Horvātijas zaudējumu Dānijai (2:5) un iekļuva Elites kārtā.

“Visi futbolisti katrai spēlei šajā turnīrā gatavojās kā profesionāļi. Pirms mača pret Sanmarīno zinājām, ka nepieciešams uzvarēt ar četru vārtu starpību [ja dāņi būtu uzvarējuši tikai ar vieniem vārtiem]. Mums tas izdevās, šobrīd esam ļoti laimīgi. Komandā ir labi padarīta darba sajūta. Paldies visiem spēlētājiem un štābam par ieguldīto darbu. Paldies arī treneriem klubos, kas ikdienā strādā ar mūsu futbolistiem. Šis ir mūsu kopējs panākums,” šādi pēc iekļūšanas Elites raundā izteicās Aleksandrs Basovs.

“Šajā turnīrā katra spēle bija kā pēdējā. Pirmajā mačā pret Dāniju piedzīvojām zaudējumu ar vienu vārtu starpību (1:2), tomēr arī mums bija iespējas paņemt punktus. Pret mājiniekiem Horvātiju nospēlējām neizšķirti (0:0). Pirms noslēdzošajām spēlēm zinājām, ka Dānijas valstsvienība ir profesionāļi un arī vēlējās uzvarēt horvātus. Tāpēc šobrīd esam priecīgi un ejam tālāk,” aizvadītās turnīra spēles atceras galvenais treneris.

“Dānijas izlasei ir stipra komanda un spēcīga sistēma. Šī komanda rāda ātru un ļoti tehnisku futbolu. Neskatoties uz zaudējumu, pret viņiem pirmajā mačā kopumā labi nospēlējām. Mums bija iespējas arī uzvarēt,” cīņu pret apakšgrupas uzvarētāju Dāniju raksturo A. Basovs. “Pret Horvātiju pirmais puslaiks aizritēja līdzvērtīgā spēlē ar abpusējiem uzbrukumiem abu komandu izpildījumā. Tad mūsu izlases rindās divas dzeltenās kartiņas nopelnīja Vladislavs Soloveičiks, palikām mazākumā... Tomēr visi mūsu puiši ir malači. Katrs šajā brīdī parādīja lielu pašatdevi laukumā!” neizšķirtu pret Horvātiju atceras treneris.

Uz jautājumu, kā aizritēja izšķirošā spēle pret Sanmarīno, Aleksandrs Basovs atbildēja sekojoši: “Bija pietiekoši grūti apstākļi, jo spēles ritmā korekcijas ieviesa stiprs vējš. Pirmā puslaika izskaņā mums izdevās gūt pirmos vārtus, tas radīja daudz pozitīvu emociju komandai pirms došanās uz ģērbtuvēm. Otrajā puslaikā Sanmarīno turpināja cīnīties pretim. Taču mēs veicām spēlētāju maiņas, guvām vēl trīs vārtus un sasniedzām kāroto rezultātu!”

Latvijas U-19 izlases futbolisti uzreiz pēc turnīra noslēguma atgriežas savos klubos, tāpēc liela svinēšana nav paredzēta. “Šodien mūsu izlasē ir dažāda situācija ar spēlētājiem. Vienam ir beigusies sezona, citam atkal priekšā svarīgas spēles kluba rindās. Protams, šovakar pavakariņosim kopā, jo mums ir ļoti labs mikroklimats kolektīvā. Visi ir malači! Paldies visiem. Ar nepacietību gaidīsim Elites raunda izlozi un mūsu nākamos pretiniekus!”

Atpakaļ Rīgā komanda atlidos trešdien, 15. novembrī, plkst. 22:35.