Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Drošības apsvērumu dēļ Brazīlijā atcelti jauno F1 riepu testi

Juris Grīns
Juris Grīns

Drošības apsvērumu dēļ Brazīlijā atcelti jauno F1 riepu testi
Foto: imago/Crash Media Group/Scanpix

Ņemot vērā daudzos bruņotos uzbrukumus, kas skāruši "Formula 1" darbiniekus Brazīlijas Grand Prix nedēļas nogalē, pieņemts lēmums atcelt "Pirelli" riepu testus, ko šonedēļ Interlagušas trasē bija plānots veikt sadarbībā ar "McLaren" komandu.

Sākotnēji bija plānots, ka "McLaren" otrdien un trešdien palīdzēs "Pirelli" izmēģināt 2018. gadam paredzētās F1 riepas, tomēr pirmdien tika pieņemts lēmums testus atcelt.

"Pēc piedzīvotā bruņotā uzbrukuma "Pirelli" mikroautobusam, ko neitralizēja kompānijas apsardze, un pēc līdzīgiem uzbrukumiem, ko pagājušās nedēļas laikā piedzīvojušas citas komandas, pieņemts lēmums atcelt 14. un 15. novembrī kopā ar "McLaren" plānotos testus Brazīlijā," teikts "Pirelli" izplatītajā paziņojumā. "Lēmums tika pieņemts kopā ar "McLaren", FIA un "Formula 1" pārstāvjiem, personāla drošības garantēšanai."

Jau vēstīts, ka piektdien tika aplaupīti "Mercedes" komandas darbinieki, pēc tam uzbrukumus piedzīvoja arī "Williams" un "Sauber" komandu pārstāvji, kamēr svētdienas vakarā ar to pašu saskārās "Pirelli" darboņi. Lai gan neviens šajos incidentos netika ievainots, pastiprinājušas bažas par drošības situāciju Sanpaulu F1 trases apkaimē.

Jāpiemin, ka "Pirelli" nākamgad plāno piedāvāt līdz par trim jauniem riepu sastāva veidiem. Kļuvis zināms, ka komandām 2018. gada sezonā tiks piedāvātas riepas ar rozā marķējumu, un tās būs ar vismīkstāko no sastāviem. Kamēr šobrīd mīkstākās pieejamās riepas ir ultrasoft, "Pirelli" sociālajos tīklos jau aicinājusi F1 fanus izvēlēties nosaukumu jaunajām mīkstākajām riepām - megasoft, extremesoft vai hypersoft.

     [+] [-]

, 2017-11-14 11:17, pirms 6 gadiem
Gadiijumaa vismiikstaakaas sastaava riepas nav ultrasoft