Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertānam pēc 16 punktu izvirduma šonakt spēle pret vāji sezonu sākušo Dalasu

Rolands Eliņš

Bertānam pēc 16 punktu izvirduma šonakt spēle pret vāji sezonu sākušo Dalasu
Dāvis Bertāns
Foto: Tom Reel /San Antonio Express-News

Šonakt 3:30 Sanantonio „Spurs” ar Dāvi Bertānu sastāvā aizvadīs izbraukuma spēli Dalasā pret „Mavericks”, kas sezonas sākumā guvusi tikai divas uzvaras 14 spēlēs.

„Spurs” iepriekšējā mačā piedalījās bez veseliem sešiem saviem spēlētājiem – traumu dēļ no ierindas izsisti jau ilgāku laiku ir Deriks Vaits, Kavai Lenards un Tonijs Pārkers, nelielas traumas arī Žofrē Loverņam un Denijam Grīnam, kamēr atpūta tika dota Manu Džinobili. Tas noveda pie tā, ka „Spurs” sastāvā iespēju saņēma gan Dāvis Bertāns, gan iepriekš minimāli spēlējušais Daruns Hiliards, gan savu pirmo NBA maču aizvadījušais Mets Kostelo.

Bertāns savu iespēju, laukumā pavadot veselas 19 minūtes, izmantoja izcili, trāpot piecus no sešiem tālmetieniem un izdarot trīs rezultatīvas piespēles. 16 gūtie punkti Bertānam bija vairāk nekā visās iepriekšējās sezonas spēlēs kopā (15). Tā bija otrā spēle šosezon, kurā Bertāns laukumā pavadījis vairāk nekā desmit minūtes, un viņš uzlabojis savu tālmetienu precizitāti līdz ļoti cienījamajiem 44%.

Šonakt droši vien sastāvā atgriezīsies Džinobili, bet par Loverņu un Grīnu „Spurs” vakar ziņoja, ka viņu dalība mačā ir uz jautājuma zīmes. Nevajadzētu gan arī gaidīt, ka pēc vienas veiksmīgas spēles Bertāna vieta komandas rotācijā piedzīvos lielas izmaiņas. „Spurs” treneri ļoti labi zina jau no iepriekšējās sezonas, ka Bertāns ir spējīgs uz ļoti rezultatīvu spēli, un viņš pierādījis sevi kā labs snaiperis no tālās distances.

Līdzīgi kā iepriekšējā spēlē, kad Sanantonio tikās ar „Bulls” (2-9), šodien pretim stāsies viena no līgas visvājāk sezonu uzsākušajām komandām. Dalasa pagaidām uzvarējusi tikai divās no 14 spēlē, un tās trenera Rika Kārlaila rīcībā nav daudz iemeslu optimismam.

Dalasa gan bijusi daudz konkurētspējīgāka nekā iepriekš pieminētā Čikāga, kuru „Spurs” pat ar daudzajiem traumētajiem spēlētājiem sakāva ar 39 punktu pārsvaru. Dalasa pēdējos trīs mačos var lepoties ar uzvaru pār Vašingtonu, kamēr „Thunder” tika zaudēts ar 13 punktu starpību, bet Klīvlendai – ar tikai septiņu punktu starpību.

Dalasas sastāvā niecīgu spēles laiku saņem centra spēlētājs Nerlenss Noels, kurš iepriekš tika iemainīts no Filadelfijas. Iepriekšējās trīs spēlēs viņš kopumā laukumā pavadījis tikai astoņas minūtes. Dalasai joprojām palīdz vācu veterāns Dirks Novickis, bet viņa sniegums kļūst arvien blāvāks, salīdzinot ar ilgajiem Novicka ziedu gadiem. Šīs sezonas sākumā 39 gadus vecais Novickis guvis vidēji 10.1 punktu.

Spēcīgajā Rietumu konferencē Dalasas cerības par vietu izslēgšanas spēlēs izskatās visai mazcerīgas, taču komanda izmanto šo laiku, lai sākumsastāvā iespēlētu saspēles vadītāju Denisu Smitu. 19 gadus vecais Smits pagaidām atzīmējies ar 14.8 punktiem un 4.9 piespēlēm. Smits draftā tika izvēlēts ar devīto numuru, tieši pēc „Knicks” drafta izvēles Franka Nilikinā, un Smita palaišanu garām par Ņujorkas kļūdu publiski nosauca ”Cavaliers” līderis Lebrons Džeimss, slavējot Smita talantu.

Komandu salīdzinājums

MavericksSpurs
Bilance2-128-5
Uzbrukums99.6 (26.)104.7 (13.)
Aizsardzība109.1 (29.)101.4 (6.)
Spēles temps99.3 (22.)98.3 (27.)
LīderisH. Bārnss – PPG 19.0L. Oldridžs – PPG 21.8
TrenerisRiks KārlailsGregs Popovičs

Iekavās norādīta vieta līgā. Uzbrukuma un aizsardzības efektivitātes, tiek aprēķināts pēc gūto/zaudēto punktu skaita vidēji 100 uzbrukumos. Spēles temps ir vidēji uzbrukumu skaits, ko komanda veic 48 minūtēs.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  -1 [+] [-]

, 2017-11-14 19:25, pirms 6 gadiem
Izvirdums Tak izvēlaties vārdus virsraktiem.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-14 20:04, pirms 6 gadiem
16

     [+] [-]

, 2017-11-14 20:17, pirms 6 gadiem
Pat nezin cik punktus viņš īstenībā guva

  -1 [+] [-]

, 2017-11-14 20:36, pirms 6 gadiem
Galvenais rakstā pareizi. Bet virsrakstā nepareizi