Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Trūka jaudas, Masa spēja atrauties pat DRS zonā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Trūka jaudas, Masa spēja atrauties pat DRS zonā"
Felipe Masa un Fernando Alonso
Foto: imago/Crash Media Group/Scanpix

Brazīlijas Grand Prix finišējis astotajā vietā, kas uzskatāms par salīdzinoši augstu rezultātu, Fernando Alonso kārtējo reizi kritizējis "Honda" motoru, šoreiz sūdzoties par katastrofālu jaudas trūkumu. Viņš arī prognozē grūtus laikus "Toro Rosso" komandai, kas šos dzinējus plāno izmantot 2018. gada F1 sezonā.

Interlagušas trasē Alonso aizvadīja vienu no labākajiem posmiem šosezon, startējot no sestās vietas, pēc starta kādu laiku ierindojoties pat piektajā pozīcijā, bet finišējot astotajā vietā. Sacīkšu beigu daļā Alonso centās vajāt un apdzīt priekšā braucošo "Williams" pilotu Felipi Masu, kurš brauc ar "Mercedes" motoru, bet bija spiests atzīt, ka jaudas ir par maz, par spīti gana labam mašīnas vidējam tempam.

"Visu sacīkšu garumā man bija fantastiska mašīna, bet nebija iespējams veikt apdzīšanas," atzīst Alonso. "Jaudas trūkums ir neticami liels, tāpat tas bija Meksikā. Vairākas reizes, izbraucot no pēdējā līkuma, biju ļoti tuvu Felipem, nodomājot, ka ir īstais brīdis, lai viņu apdzītu, bet pat DRS zonā viņš atrāvās no manis."

"McLaren" komanda pieņēmusi lēmumu nākamgad startēt ar "Renault" ražotajiem motoriem, kamēr "Toro Rosso" būs vienīgā komanda, kas izmantos "Honda" dzinējus. Alonso uzskata, ka ir pamats bažām.

"Jaudas trūkuma dēļ "Toro Rosso" vajadzētu uztraukties par nākamo sezonu," brīdina divkārtējais F1 pasaules čempions. "Tikmēr "Renault" ir labākie motoru ražotāji, skatoties uz pēdējiem 15 vai 20 gadiem, tāpēc domāju, ka mums uztraukumam nav pamata."

Jāatgādina, ka tieši "Renault" komandas sastāvā Alonso savulaik izcīnīja savus abus čempiona titulus.

Izmantotie resursi:
PlanetF1 | Formula One | News, Standings,...