Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Salavat Yulaev" perfektais vairākums uzveic Daugaviņa "Torpedo"

"Salavat Yulaev" perfektais vairākums uzveic Daugaviņa "Torpedo"
Kaspars Daugaviņš un Pēteris Skudra
Foto: hctorpedo.ru

Kaspara Daugaviņa Ņižņijnovgorodas “Torpedo” šovakar tikās ar Ufas “Salavat Yulaev”. Uzvarēja Ufa, uzvarot ar rezultātu 3:2, gūstot ceturto uzvaru pēc kārtas un sagādājot "Torpedo" ceturto zaudējumu pēc kārtas spēlējot mājās.

Spēle iesākās aktīvi, kas nepārsteidz zinot, ka abas komandas prot uzbrukt. Rezultāts tika atklāts ceturtajā minūtē, kad vairākumā vārtus guva mājinieki. Vārti Artjomam Aļājevam pēc Dmitrija Sjomina piespēles(1:0). Pirmās trešdaļas turpinājumā “Torpedo” bija tuvāk otrajiem vārtiem kā Ufa izlīdzinājumam, lai arī otrais vairākums netika izmantots, perioda pēdējās piecās minūtēs vairāki ļoti bīstami metieni Kirilam Raskazovam, Nikolajam Žerdevam un Dmitrijam Sjominam.

Arī otrā trešdaļa aizsākās ar “Torpedo” ofensīvu, kad otrajā minūtē pēc Kaspara Daugaviņa piespēles labs metiens vārtus jau guvušajam Aļājevam. Šoreiz gan Ufas vārtu vīrs Niklass Svedbergs tika galā. 24. minūtē “Salavats” neprata izmantot izgājienu divi pret vienu pašu vārtsargu, glābjot Iļjam Proskurjakovam. 26. minūtē “Torpedo” mazākumā atstāja Ivans Višņevskis. Sekundi pēc tam, kad Višņevskis atgriezās laukumā rezultātu izmantoja līgas pēdējo nedēļu labākais aizsargs Zahars Arzamascevs, kurš pēc Denisa Kuļaša piespēles raidīja ripu devītniekā(1:1).

Minūti un 20 sekundes vēlāk Ufa iegūst vairākumu otreiz un izmanto to desmit sekundēs. Pēc Tēmu Hartikainena un Linusa Umarka piespēlēm vārti Kirilam Kaprizovam, kuram tie jau ir 12 sezonā, tikai 19 gadu vecumā(1:2).

Pirmā puslīdz reālā iespēja izlīdzināt rezultātu “Torpedo” radās Sjominam 38. minūtē, taču Svedbergs glāba atsitot ripu ar masku. Arī 39. minūtē Svedbergs glāba viesus, šoreiz tuvu vārtiem bija Vladimirs Galuzins.

44. minūtē savu otro noraidījumu spēlē nopelna Ivans Višņevskis. Pēc 12 sekundēm to pēc Kirila Kaprizova un Sami Lepistes piespēlēm izmanto Tēmu Hartikainens (1:3). Pēc šī vārtu zaudējuma Iļju Proskurjakovu “Torpedo vārtos” nomaina Edgara Masaļska pagājušās sezonas partneris Ivans Kasutins.

Kad līdz mača beigām bija atlikušas 2 minūtes un 40 sekundes Skudra nomainīja Kasutinu pret sesto laukuma spēlētāju. Tas rezultējās ar vārtu guvumu 13 sekundes pirms trešdaļas beigām. Vārti Nikolajam Žerdevam(2:3). Atlikušajās 13 sekundēs "Torpedo" vairs nespēja mainīt rezultātu un "Torpedo" piekāpās 2:3.

Kaspars Daugaviņš spēli aizvadīja otrajā uzbrucēju virknējumā, nospēlējot 17 minūtes 57 sekundes, vienreiz metot pa vārtiem, uzvarot 2 no 7 iemetieniem(28,57%) un nopelnot komandai vienu vairākumu.

Nākamā “Torpedo” spēle 17. novembrī pret Magņitogorskas “Metallurg”.

Resursi:

Kontinental Hockey League - Official Website -...