Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL nedēļas trīs zvaigžņu sarakstā divi somu vārtsargi – Rasks un Rinne

Rolands Eliņš

NHL nedēļas trīs zvaigžņu sarakstā divi somu vārtsargi – Rasks un Rinne
Tūka Rasks
Foto: AP/Scanpix

Par aizvadītās nedēļas Nacionālās hokeja līgas pirmo zvaigzni nosaukts somu vārtsargs Tūka Rasks no Bostonas „Bruins”, kurš aizvadīja divas sausās spēles.

Tūka Rasks palīdzēja „Bruins” izcīnīt četras uzvaras visās četrās spēlēs, kurās piedalījās. Viņš ielaida tikai trīs vārtus, atvairīja 97.5% pretinieku metienu, kā arī divreiz nostāvēja sausā. Rasks atstāja sausā arī Bufalo „Sabres” un Zemgu Girgensonu, turklāt pakāpās uz trešo vietu Bostonas kluba sauso spēļu rekordistu sarakstā. Rasks šosezon pirmajās 11 spēlēs pratis izcīnīt 10 uzvaras, kas ir labākais rādītājs NHL sezonas sākumā.

Rasks tika atzīts par nedēļas pirmo zvaigzni, taču šonedēļ atzinību izpelnījās arī cits somu vārtsargs. Peka Rinne no Nešvilas „Predators” tika nosaukts par NHL nedēļas trešo zvaigzni, un šo atzinību viņš saņēma par trim uzvarām trīs spēlēs un tikai diviem ielaistiem vārtiem. Rinne atvairīja 97.6% pretinieku metienu un aizvadīja savas karjeras 41. sauso spēli.

Savukārt nedēļas otrās zvaigznes tituls Vinipegas „Jets” uzbrucējam Markam Šeifelem, kurš četrās spēlēs guva trīs vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Ar viņa palīdzību „Jets” ieguva septiņus punktus no šonedēļ astoņiem pieejamajiem, bet sezonas kopvērtējumā Vinipegas komanda ar 18 punktiem ieņem otro vietu Centrālajā divīzijā.

Šeifele šobrīd ir līgas līderis ar 20 punktiem, dalot NHL rezultatīvākā spēlētāja godu ar Taileru Seiginu. Savukārt vairāk vārtus nekā Šeifele (10) guvis tikai viņa komandas biedrs Patriks Laine, kuram savā NHL debijā jau 11 precīzi metieni.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/tuukka-ras...

     [+] [-]

, 2016-11-14 20:40, pirms 7 gadiem
Diez pēc cik gadiem Centrālā divīzija būs vājāka nekā citas.
Stars, Blues, Blackhawks, Wild, Predators, Jets un Avalanche. Labs kombo.

     [+] [-]

, 2016-11-14 21:47, pirms 7 gadiem
Tūka Rasks! Rolands Ēlīņš!