Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Iespaidīgi spēlējošie Hārdens un Derouzans atzīti par NBA nedēļas labākajiem

Rolands Eliņš

Iespaidīgi spēlējošie Hārdens un Derouzans atzīti par NBA nedēļas labākajiem
Džeimss Hārdens
Foto: AP/Scanpix

Džeimss Hārdens no Hjūstonas „Rockets” un Demārs Derouzans no Toronto „Raptors” aizvadītajā nedēļā turpināja izcelties ar visaugstākā līmeņa individuālo statistisku, un viņu sniegums tika novērtēts ar nedēļas vērtīgāko spēlētāju balvām.

Demārs Derouzans, kurš jau pēdējās trīs sezonās pēc kārtas pratis pārsniegt vidēji mačā gūto 20 punktu robežu, šīs sezonas sākumā bijis praktiski neapturams. Toronto komandu pārstāvošais aizsargs trāpījis 53% metienu no spēles un astoņās spēlēs no deviņām sametis vismaz 30 punktus. Pēdējais, kurš var lepoties ar šādu sasniegumu, bija Maikls Džordans pirms 20 gadiem.

Derouzans aizvadītajā nedēļā palīdzēja „Raptors” uzvarēt visās trijās spēlēs. „Thunder” grozā viņš sabēra 37 punktus, pret „Hornets” guva 34 punktus, bet pret Kristapa Porziņģa pārstāvēto „Knicks” sameta 33 punktus. Sezonas sākumā Derouzans vidēji mačā guvis 34 punktus, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs visā līgā.

Savukārt Džeimss Hārdens, kurš šosezon pārkvalificējies par „Rockets” saspēles vadītāju, jau sešās spēlēs pēc kārtas guvis vismaz 24 punktus un izdarījis vismaz 12 rezultatīvas piespēles. Kā vēsta NBA, līgas vēsturē tas ir pirmais šāda veida gadījums. Hārdens ar vidēji mačā izdarītām 13 piespēlēm ir līgas līderis šajā kategorijā, taču tas nav traucējis viņam vidēji spēlē gūt 30 punktus un savākt astoņas atlēkušās bumbas, tiesa, pieļaut arī gandrīz sešas kļūdas ik spēli.

Aizvadītajā nedēļā Hārdens un „Rockets” uzvarēja divās spēlēs no trim. Uzvaras tika gūtas pār „Wizards” un Dāvja Bertāna pārstāvēto „Spurs”, taču „Spurs” pēc tam nedēļas otrajā savstarpējā mačā prata revanšēties. Abās spēlēs pret Sanantonio Hārdens izcēlās ar „triple-double”.

Austrumu konferencē nedēļas labākā spēlētāja balvai vēl tika izvirzīti Deniss Šrēders no „Hawks”, Bruks Lopess no „Nets”, Kemba Vokers no „Hornets”, Džimijs Batlers no „Bulls”, kā arī Džoels Embīds no „76ers”. Savukārt Rietumos Hārdenam konkurenci sastādīja Stefens Karijs, Gordons Heivords, Entonijs Deiviss, Endrjū Viginss, Kriss Pols un Bleiks Grifins.

Izmantotie resursi:
Harden and DeRozan named Players of the Week...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-15 10:53, pirms 7 gadiem
Interesanti ka nominācijās nebija RWb ???

     [+] [-]

, 2016-11-15 11:20, pirms 7 gadiem
Poxi, tas tāpēc, ka Thunder kā komanda ir ateja